Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

ANUSIU niestety zaschnięte róże nie zdobią krzewu ,jednak trzeba trochę czasu ,żeby bujnie kwitnące krzewy znów wyglądały imponująco.Dobrze ,że mamy Grażynkę wśród nas ,która trzyma rękę na pulsie .Wczoraj też pozrywałam brzydkie rozkwitnięte kwiaty, a także pąki
TOSIA niestety nie było czasu wszystko w biegu .Wczesnym rankiem byłam tylko podlać i to wszystko .Przecież nie będę tam przesiadywać jak lało.Teraz mam już LUZIK :heja
GRAŻYNKO dobrze ,że mi przypomniałaś i teraz wszystkie jakieś zdeformowane pąki poszły do wiadra na śmieci .W ubiegłym roku tego nie miałam wszystkie liliowce były zdrowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu dziś w TV trafiłam na program o uprawie róż i seria ujęć z cudnie kwitnącymi. Program szybko nagrany tak po łepkach i miałam niedosyt więc od razu pomyślałam o Tobie. Jestem i napawam się pięknem ich kwiatów. Gdybyś jeszcze mogła w komplecie dodawać maleńkie próbki zapachu byłabym w siódmym niebie .
dziekuje za piękne zdjęcia i pozdrawiam z upalnych Mazur.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu :wit widzisz mnie ;:306 czekam :heja
W ogrodzie masz pięknie ale zobaczę go w realu dopiero jak z Irenką zawitacie ;:162 to taki mały szantaż ;:130
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia Ty masz zdeformowane liliowce,a ja powojniki niektóre...Myślę ,że to wina suszy...zarówno liliowce i powojniki potrzebują dużo wody.w Raju ładnie kwitną,tu przy domu mam tylko jednego...jeszcze nie zauważyłam ,aby kwitł...Muzykanci z Bremy u mnie przekwitły i nie zdążyłam porobić zdjęć,...muszę sprawdzić ...może jednak jakieś jedno się uchowało...Dzisiaj ścinałam przekwitłe kwiaty...oj było tego ...wielki wór... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu podpowiedz mi czy dobrze kumam - dajesz piwoniom jajka? bo skorupki to wiem i ja daję.

U nas wichury, ulewy - dziś przyszła paka od naszej Ewy/Glori Dei pojechaliśmy poustawiać a tu niespodzianka powywalane pergole, połamane różyce, pewnie ze złości pogubiły płatki ach!!!!!!!!!, jeszcze wczoraj było względnie.
Powiem tylko jestem od dziś posiadaczką Lavender Flower Circus, kolejnych piwonii krzewiastych, łącznie mam już ich 10 sztuczek :;230 i cudnych lawend hahahaha wiem mam coś z głową ;:oj

W tym roku ta pogoda jest taka, że rośliny też głupieją - zimo-wiosna - zimno, potem ulewy, susza, teraz ulewy i wiatry i co? kiedy sobie poopalamy to i owo?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny ,że zaglądacie w moje okienko które do dzisiaj było zasłonięte żaluzjami :wink: Niestety wysiadł mi komp i musia lam kupić nowy .Dopiero od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką nowego sprzętu i muszę się wciąż uczyć na stare lata :wink: .Powoli go opanowuję, fotki przegrane już na nowy dysk i ciekawe czy uda mi się dzisiaj wrzucić fotki na Fotosika

ANUSIU nie daję jajek piwoniom daję im tylko wióry rogowe i wiosną podsypałam Polifoski, a jesienią kompostu.U nas już przeszły wichury i ulewy.Podsypuję też zmielonymi skorupkami tak radziła śp Krysia .Szalejesz z zakupami a ja ;:170 Flower Circus śliczny też ją podziwiam .Na pogodę niestety nie mamy wpływu .Zapraszam na klachy jestem obecna
NELUSIA ja wciąż ścinam przekwitłe róże dzisiaj znów 2 wielkie wiadra wyrzuciłam na śmieci. LL już golutka na Elżbietce jeszcze parę kwiatów zostało to samo na RU .LO tez już golutka nawiezione już też mam teraz tylko czekać na drugie kwitnienie.Muzykanci cudnie w tym sezonie kwitły, a teraz zakwitnie wielka wiecha zanim reszta wytworzy nowe pąki .Jak dla mnie to cudowna róża niestety Guillotka Chantal Morieux mnie nie zachwyciła przereklamowana. To samo The Prince beznadziejna róża ,ale ma jeszcze jedno upomnienie, a potem fora ze dwora
MARYSIU na pewno w przyszłym tygodniu się zjawimy może we środę jeśli będzie ładna pogoda .No cóż wybaczam Ci ten szantaż ;:168
KRYSIU może kiedyś znajdą jakieś rozwiązanie nawet na przekazywanie zapachów przez neta. Nauka idzie do przodu ,bo teraz nawet nie trzeba komputera ani być podpiętym do sieci , żeby mieć dostęp do internetu .Niestety u nas mocno się ochłodziło ale to dobre na robienie ogrodowych porządków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Jadziu ;:196 Zaległości nadrobiłam :oops:
Pięknie jak zwykle u Ciebie ;:215
Róże i lilie cudowne ;:63 ;:63 ;:63
U mnie też zimno się zrobiło , dzisiaj pracowałam w kurtce :)
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Jadziu, ależ Ty masz cudne te róże , a szczególnie Lavaglut ;:215 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jakiś nieudaczny mamy ten rok Jadziu.
Rośliny głupieją z tych szaleństw pogodowych, albo upał i totalna susz, albo zimno jak wiosnę.
Róże u mnie w większości już po pierwszym kwitnieniu a liliowce to masakra, albo pąki się zasuszyły, albo teraz przy tym zimnie się nie otwierają.
Zrobiło się jesiennie a nie letnio i kto wie co jeszcze za anomalie nam się przydażą.
Nawet nie za bardzo był czas się tymi naszymi rarytasami było nacieszyć.
Ale co robić, takie czasy...... ;:222
Buziaki..... ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko masz racje jakieś anomalie pogodowe - szczerze mówiąc to jeszcze nie byłam tak naprawdę cały dzień na działce - bo jak nie zimno, to upał, a teraz wichury, ulewy różyce klapnięte, ślimaki mają raj. Wydałam już sporo kasy na te środki i teraz wcinają chryzantemy, ostróżki ;:145

U mnie lilie liliowce jeszcze w blokach startowych.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANUSIU w ubiegłym sezonie był liliowcowy i liliowy szał .Niestety ten rok nie za bardzo podoba się liliowcom ,chociaż liliom nie przeszkadza .Jednak u paru lilii zauważyłam zaschnięte pąki .U mnie najbardziej szaleje powój jest prawie na każdej roślinie rosnącej przy siatce .Nie wiem jak wykopać ich korzenie jesienią przecież rosnę tam róże i nie tylko one .Jednak muszę coś z tym zrobić .Dzisiaj musiałam wykopać dalię która była totalnie pożarta przez ślimory i dałam ją do donicy z dala od nich . To samo zrobiły mi z białą ostróżką też musiałam dać ją w bezpieczne miejsce .Mrówki też mają w tym roku balowanie są wszędzie i nijak nie można się ich pozbyć .Będę musiała rozebrać skalniak
GRAŻYNKO ;:196 lepiej nie narzekać na ten rok ,bo nie wiadomo co przyszły może nam przynieść ;:224 Ostatnio wolę wcześniej rano iść do ogródka, bo potem nie ma szans, bo wieczorem nie można za dużo zrobić jak człek słaby . Teraz właśnie wróciłam z porannego ogrodowania .Dobrze chociaż ,że nie ma komarów co jest aż nieprawdopodobne po takiej zimie .Masz rację takie mamy czasy ;:222
WIESIU Lavaglut w tym roku jest nadzwyczaj urodziwa .Jeszcze tak mi nie kwitła ;:167 .Teraz już zawiązała nowe pąki .Kwiaty po mimo ,że trochę przesuszone nie opadają im płatki dopiero przy poruszeniu więc lepiej ostrożnie je ścinać
TERENIU nie miałaś dużo zaległości ,bo mnie również długo nie było .Masz tak samo utrapienie ze ślimakami jak ja ;:168 Nie da się z nimi zaprzyjaźnić
Na ostatniej fotce Pretty sunrise specjalnie zaznaczyłam jaka ona wielka .To tylko 4 pędy tak ukwiecone ;:167 .Ona kwitnie wielkimi baldachami pełnymi kwiatów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie powoju do wyboru do koloru :;230 nie na niego siły wstyd robić fotki.

Warszawa to czysta Lustige u mnie, nosi jeszcze nazwę Piccadily ciekawe czym one się różnią bo na oko są takie same, jesteś biega w te klocki opowiadaj ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU masz rację i gdy zobaczyłam jej kwiat to zaraz miałam przed oczami Twoją Lustige .Ładnie pachnie ,ale niezbyt mocno trzeba nos wsadzić w kwiat.Dostałam ukorzenionego patyczka od Zosi [zwkwiat] i cieszę się bardzo z niej, chociaż zakwitła jednym kwiatkiem jednak jak zakwitnie wieloma to dopiero będzie widok ;:167 Lustige w realu nie widziałam, więc za dużo nie powiem .Taka cudna róża musi zaszczycić przody, a nie tyły ,ale którą wrzucić na drugi plan ?????
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

...hi, hi......wyrzucić na plan dalszy......
A masz jeszcze miejsce na plan dalszy, bo ja mam już tylko plan przedni aż do końca ogrodu. ;:306
Palca nie ma gdzie włożyć a ciągle czegoś by mi się zachciewało. ;:14
Jak już wywalam to te co nie chcą rosnąć jak należy, bo kolejka w doniczkach czeka na wysadzenie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu, wspaniałe róże ;:180 Szczególnie wpadła mi w oko Bordure Champagne ;:167 Uwielbiam takie kolorki.
Moje liliowce w tym roku też marne, co prawda nie mam nadgryzionych czy zdeformowanych pąków, ale kwiaty są małe i dziwnie wybarwione - mam nadzieję, że to kwestia suszy i upałów...
Gratuluję nowego komputera :wink: I cóż, człowiek musi się uczyć całe życie (niestety). Jestem pewna, że szybko przyzwyczaisz się do zmian :D Ja też nie lubię tzw. nowych wersji oprogramowania ;:185 Windows 2000,Windows 7,Windows 8 teraz już podobno ma być Windows 10 - brrr....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”