Eukomis cz.6
- Bazyla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Eukomis cz.6
Witaj Halinko, wszystkiego dobrego na ten nowy Rok. Pooglądalam fotorelacje z wycieczki - bardzo ciekawe, ale więcej zachwytu we mnie budzi Twój ogród. Pochwała także dla sąsiadów, bo dobry sąsiad to skarb, czasem bliższy niż rodzina.
Wnioskuję z tego, że wichura większej szkody nie narobiła w Twoich roślinach.
Pozdrawiam serdecznie
Wnioskuję z tego, że wichura większej szkody nie narobiła w Twoich roślinach.
Pozdrawiam serdecznie
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, a u nas cały czas leje.Ciesze się,że ziemia nie jest zamarznięta i przyjmie każdą ilość deszczu.Podziwiałam i nadal podziwiam Twój ogród.Zastanawiam się,jak sobie radzisz i amatorami
cudzej własności - Twoje pomidorki, są bardzo apetyczne i kuszące.
cudzej własności - Twoje pomidorki, są bardzo apetyczne i kuszące.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ależ świątecznie u Ciebie sąsiedzi zadowoleni chyba z takich widoków. Jarmuż dawałam też do zup czy rosołu zamiast liścia kapusty. Tego czerwonego też masz? Przeglądasz już Halinko oferty? Odliczanie odliczanie, jeszcze tylko luty i można zacząć coś działać
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Halinko ślicznie masz udekorowany ogródek to radość dla Ciebie i lokatorów.Czy nie pozrywał wiatr tych świecidełek bo solidnie wiało ???
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Lodziu witaj pomidorki uwielbiam zwłaszcza z krzaczka i jeszcze jak sama wyhoduję .pytasz czy mi nie kradną ,no jakoś nie mam złodziei nawet kwiaty rosną i kwitną za płotem. Sąsiedzi dookoła są na posterunku
Ewciu właśnie dzisiaj oglądałam co mam z nasion i trochę trzeba dokupić kwiatów jednorocznych. Jarmuż sieję tylko ten zielony miałam ten bordowy, ale on miał mniejsze liście. Jako ozdoba ogrodu to ładny bo w jesieni ładnie wygląda.Chciejstw jest dużo a miejsca brak.
Jadziu kochana mam świra na dekorowanie ogrodu światełkami . Dokupiłam znowu na wyprzedaży światełka zewnętrzne na przyszły rok , bo część mi wysiadło. Światełka przywiązuje do roślin i wiatr ich nie rusza omija z daleka.
Ewciu właśnie dzisiaj oglądałam co mam z nasion i trochę trzeba dokupić kwiatów jednorocznych. Jarmuż sieję tylko ten zielony miałam ten bordowy, ale on miał mniejsze liście. Jako ozdoba ogrodu to ładny bo w jesieni ładnie wygląda.Chciejstw jest dużo a miejsca brak.
Jadziu kochana mam świra na dekorowanie ogrodu światełkami . Dokupiłam znowu na wyprzedaży światełka zewnętrzne na przyszły rok , bo część mi wysiadło. Światełka przywiązuje do roślin i wiatr ich nie rusza omija z daleka.
- JAKUCH
Halinko no i przez te zimowe podgrzewanie roślin one szybciej zakwitają wiosną. No teraz juz wiem dlaczego u Ciebie wszystko szybciej sie buja to i my możemy szybciej cieszyć sie nowymi kolorkami .Gdybym na mój ogródek patrzyła z okna to z pewnością też bym ozdobiła rośliny światełkami
Halinko, cudne nie miejsce stworzyłaś...wcale się nie dziwię że ,,dużo osób pilnuje ogrodu''. Piszesz o nasionach, szkoda że nie zebrałam u siebie...mogła bym wysłać W tym sezonie może coś uskubię z krzaczków...jeśli chcesz to w przyszłości wyślę Na zimowej fotografii widać że formujesz drzewka iglaste...z góry pod śniegiem ciekawie wyglądają
Miłego dnia życzę.
Miłego dnia życzę.
- eukomis
Witam wszystkich serdecznie dzisiaj byłam w ogródku zrobiłam trochę porządku, zauważyłam bardzo dużo robali kowali. Jest ich wszędzie pełno co z nimi zrobić brzydzę się ich.Czym ich wypłoszyć.Łażą po ścianie budynku i włażą na balkon, pomocy.
- JAKUCH
Halinko one nikomu nie robią krzywdy żadnej roślinie. Żywią sie opadłymi nasionami Robinii i lip. Teraz dopiero się przebudziły i szukaja ciepełka ,żeby sie wygrzać.Wiem ,że to denerwuje ,ale za chwilkę znajdą sobie inne miejsce to są też czyściciele chorych i padłych owadów.Jednak żaden ptak nie gustuje w nich dlatego nie mają naturalnych wrogów[ prócz ludzi] i się rozmnażają w zatrważającym tempie.U mnie latem tez jest ich pełno ale nie zwracam na nie uwagi
- eukomis
- JAKUCH
Halinko mój Miłek zakwitnie nieco później [mam taką nadzieje] ranniki też sie pokazały i listki śnieżyczek. To na razie tyle ,ale więcej Ranników juz sie pokazuje bo w ubiegłym roku miałam mnóstwo siewek. Jak cieszą nas te wszystkie maluszki O Kowale sie nie martw pójdą w swoja stronę