Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Witaj Eluś sporo kwitnień nam pokazałaś ,czyli jest pięknie w Twoim ogródku,praca teraz procentuje ,jeszcze troszkę sie napracujemy a potem będziemy tylko siedzieć i podziwiać :uszy ,ja też uwielbiam pić kawkę w ogrodzie ,pozdrawiam i miłego dnia ,u mnie dzisiaj pod chmurką ,wczoraj troszkę podlało a,le to kropla w morzu ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elcia ty jak zwykle z całą przyczepą zielonych różności na działkę jeździsz....Czy ona z gumy u ciebie jest czy co?Sadzisz i sadzisz.... ;:oj
Z tym nawałem pracy to rozumiem cię bardzo, ja niby ogród mam pod nosem a też nie mogę się odrobić.
Wczoraj pół dnia kosiłam trawę, dziś sprzątałam domek narzędziowy i musiałam się zabrać za obrzeża bo trawa już zasłaniała obwódkę z kamieni....Ale zrobiłam tylko jedną rabatę i to na kolanach..... ;:306 Teraz odpoczywam , a co.....Też się należy. A to rzadkość u mnie tak siedzieć. Za to na Fo pobuszuję troszkę i odwiedzę co niektórych..... ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja też z wielka przyjemnością wyjeżdżam z miasta i jadę na działkę.Doskonale rozumnie to.
I tez sadze i sadze.Upycham wręcz. ;:306
Pięknie u ciebie Elu.
Tulipanki śliczne.
Wilczomlecz już w pięknych barwach.
pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej hej :wit

Nareszcie porządnie podlało bo już było straszliwie sucho .Po pracy opieliłam zagonki z hortensjami , których sporo posadziłam pod swoimi oknami w mieście od strony ulicy i pod balkonem , tak jakbym miała za mało pracy ogrodowej więc sobie dołożyłam , ale co tam , przynajmniej będzie ładnie :;230 . Najbardziej cieszę się bo wyjeżdżam do ogrodu w sobotę i zostaję do czwartku ,więc wyżyję się ogrodowo .

Iwonko , na kawkę zawsze zapraszam ,a połączenie tych tulipanów jest naprawdę ładne i wydaje mi się , że one są bardziej łososiowe niż pomarańczowe .Zaległości w pracach mam ogromne , więc się cieszę na dłuższy wyjazd , tym bardziej , że bedę sama , więc odpadną mi obiadki itp.Wywiozę już też z domu część parapetowych bo mi się nie mieszczą , niech się na tarasie hartują .Zobaczymy jaka będzie Zośka , może coś wcześniej będzie można wysadzić do gruntu .Pozdrawiam ;:167

Mariuszu ,Ja już się przekonałam , że jak mam mało czasu to zrobię więcej w ogrodzie , a jak mam dużo czasu to chodzę i myślę , tyle , że od tego roboty nie ubywa :;230 .Owocnej pracy .

Zuziu , na majówkę to Ty już powinnaś być po przenosinach , to może i zrealizujesz zamysł odpoczynku , bo możesz na działeczce pracować co drugi dzień a co drugi odpoczywać .Twoje tulipany również ładne . :D Zabiorę z sobą laptopa to będę miała kontakt . Miłego leniuchowania .

Martuniu , chyba sama nie wierzysz w to co napisałaś ,znaczy się o tym siedzeniu i podziwianiu , ;:306 no chyba , że pod kwitnącymi katalpami , to wtedy zrozumiem i nawet popieram całym sercem takie siedzenie .Ja jadę na 6 dni , plan mam na 14 dni i właśnie mi wyszło , że jak bym dołożyła nocki , to bym się w miarę obrobiła ;:306 .Miłej pracy w kwitnącym ogrodzie . ;:167

Oleńko , ja się często zastanawiam , czy my ogrodnicy mamy dobrze pod sufitem , no bo jak byś mnie zobaczyła z tymi wielkimi rodkami to sama byś powiedziała , że ta baba jest chyba nienormalna , bo porywa się na taką robotę ;:306 Ja teraz jak pojadę to muszę posprzątać w domu , pomyć okna , przygotować pokoje gościnne i dla siebie , wszystko domyć i przewietrzyć .Na szczęście będę sama , więc nikt mi nie będzie zawracał głowy , no , ale kiedy odpoczywać ? :;230 Dobrego tygodnia .

Aniu , upychamy tak każdej wiosny z nadzieją , że za rok to już nic nie trzeba będzie sadzić bo nic więcej nie wejdzie . :;230 a jednak historia się rokrocznie powtarza .Fakt , ogrody to lubią , pokazują mnogość kwiecia i karzą się sobą zachwycać ;:oj My jesteśmy posłuszne , kupujemy i sadzimy , i kupujemy i dosadzamy i kupujemy i upychamy . ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Eluś...bardzo ładne masz żonkile , tulipanki ;:333 . Aż się boję jak przekwitną że będzie smutno i znów czekać przyszłego roku. :wink: Bylinki dopiero u mnie się zbierają do kwitnienia, oby jak najszybciej bo przyzwyczaiłam się już do kolorków ;:oj Co do przenosin na działkę ja już kilka razy się przenosiłam, dziś śpimy na działce. Odpoczywać już nie chcę ale muszę. ;:306 . Ukułam się kolcem od róży, dłoń spuchnięta, palcami ruszać nie mogę...biorę antybiotyki i próbuję coś dziabać choć jedną ręką :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , to co to była za zaraza , że tak Cię urządziła ,Ty jej wytłumacz co to jest kompost to może więcej Ci tego nie zrobi . :;230 . Fajnie , że już pomieszkujesz na działeczce ,bo w mieście człowiek się dusi .Ja teraz jak pojadę to będę na szczęście sama , ale roboty mam całe góry i znowu wrócę sponiewierana ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Zaraza różana...trzy poszły na kompost ,ze złości chyba kolec zostawiły mi na pamiątkę ;:oj Reszta pomału odbija. Może się wykaraska. Nie mogę pisać..słaby zasięg mam na działce. ;:219
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu,,ojtam ojtam ,,,zawsze coś wejdzie jeszcze.!!
Cudna wiosna!
A to patriotyczne połączenie tulipanów jest całkiem piękne!!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu no to będziesz miała ogród na wyciągnięcie ręki 24 na dobę, to poszalejesz :) zawsze to tak jest, że sobie dokładamy pracy, taki to nasz los ogrodniczy chyba hihi :)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nadrabiam zaległości, dotarłam i do Ciebie ;:108 piękną masz wiosnę ;:173
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Elu, Ty masz dom na tej działce? Fajnie, że możesz pojechać na parę dni. Ja też mam kilka dni urlopu i mam nadzieję, ze coś więcej zrobię, a u nie jest co robić. Nie przepracuj się kochana. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś ale wrócisz opalona ,zadowolona i wypoczęta :uszy cudownie pić poranną kawkę w ogrodzie ,albo jeść obiadek na łonie natury,gdzie wokół tyle kolorów i zapachów ,pozdrawiam i odpoczywaj ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu ,poznaję swoje tulipanki,cieszę się ,że C ;:196 i kwitną. ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”