Oaza Spokoju
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Przepieknie, podziwiam Twoją różę Cubana, mialem ją kiedyś kupić ale się zawahałem i wybrałem coś innego , chyba Angele, ale chyba trzeba wrócić do Cubany bo jak widze jest piekna.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyroda pokazała swoją moc Krysiu ale popieram zdanie Marii - szkoda wynikła pośrednio z niedbałości sąsiada i z jego ubezpieczenia powinna być naprawiona.Krychna pisze: drzewo sąsiada połamało ogrodzenie i runęło na moją posesję, siedem przęseł jest całkowicie zniszczonych, murek który M układał w tamtym roku też zniszczony, czeka nas dużo pracy.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taka pogoda w tym roku, że ciągle wieje . U mnie w październiku wichura poczyniła wiele szkód.
Niestety tak to jest z dużymi drzewami. Kiedyś ogromna jabłoń sąsiada przewróciła się na naszą szopę i on nawet nie raczył po niej posprzątać tylko my musieliśmy.
Dobrze, że tylko jeden rododendron ucierpiał . Aby do wiosny !
Niestety tak to jest z dużymi drzewami. Kiedyś ogromna jabłoń sąsiada przewróciła się na naszą szopę i on nawet nie raczył po niej posprzątać tylko my musieliśmy.
Dobrze, że tylko jeden rododendron ucierpiał . Aby do wiosny !
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Krysiu, ubolewam nas stratami, ale na szczęście nikomu nic się nie stało. Coraz więcej wiatrów w naszym klimacie, co każdy z nas odczuwa. Jak mocno wieje, to mam noc z głowy, bo różne myśli mi przychodzą do głowy
Zdjęcia jak zawsze, sprawiają, że już się chce mieć te cuda znowu w ogrodzie
Zdjęcia jak zawsze, sprawiają, że już się chce mieć te cuda znowu w ogrodzie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Oj Krysiu mam nadzieję ,ze zdążyliście się już uporać ze szkodami. Jestem tego zdania co Andrzej sąsiad powinien pokryć szkody a nawet pomóc w ich naprawie tak powinien zrobić.Dobrze ,ze na dom nie spadło to drzewo i nikomu nic się nie stało. Cudowne kwitnienia ja czekam z niecierpliwością czy pokażą sie jeżówki wszystkie zadołowane w donicach .Dzisiaj sprzątając rabatki zajrzałam pod butelkę co pod nią jest i jakie było moje zdziwienie,że to ta cudna roślinka o błyszczących listkach .Widzisz Krysiu zapomniałam jak się zwie ,ale butelkę dalej na niej zostawiłam , a korzonki z doniczki przeszły do gleby Mam nadzieje że żebra juz tak nie dokuczają
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Krysiu widzę, że tegoroczny sezon nie najlepiej się rozpoczął, ale na spokojnie ze wszystkim się uporacie, szkoda roślin, no ale lepiej chyba tak niż jakby miało uszkodzić budynki. Wiosna zbliża się wielkimi krokami więc kwitnienia pewnie wynagrodzą wszystko
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witajcie Kochani wiosna, wiosna, wiosna
Krokusy otwarły swoje buźki i pięknie się nimi chwaliły dzisiaj,jaki to wyczekiwany moment po zimowych miesiącach, choć wiatr wiał niemiłosiernie, to słoneczko wychylało się zza chmur, było ciepło i nawet dało się coś popracować w ogrodzie, po kolei sprzątam rabaty, przycinam i plewię, gwiazdnica rozszalała się na całego, wszędzie jej pełno walczę z nią i nie poddaję się. Poprzycinałam już niektóre iglaki i inne krzaczory, cieszy mnie niezmiernie ta praca ja to po prostu uwielbiam.
Róże też zaczęłam przycinać, choć forsycja nie kwitnie, ale jest tak ciepło,że chyba nie ma na co czekać. Pelargoniowe sadzonki mają się bardzo dobrze, wszystkie są zieloniutkie, tak,że w tym roku będę miała swoje
Drzewo zwalone leży dalej, dziś przyjechał pan z polisy sąsiada co do wyceny strat, zobaczymy co będzie dalej
Dziękuję wszystkim za odwiedziny; Mariuszowi, Jadzi,Małgosi, Sebie, Andrzejowi,Zbyszkowi, Ani, Marysi,Dorotce, Danusi,Iwonce, Natalii, Annes, Ewelince
Dzisiejsza fotorelacja
Pozdrawiam odwiedzających i życzę miłych chwil w ogrodach
Krokusy otwarły swoje buźki i pięknie się nimi chwaliły dzisiaj,jaki to wyczekiwany moment po zimowych miesiącach, choć wiatr wiał niemiłosiernie, to słoneczko wychylało się zza chmur, było ciepło i nawet dało się coś popracować w ogrodzie, po kolei sprzątam rabaty, przycinam i plewię, gwiazdnica rozszalała się na całego, wszędzie jej pełno walczę z nią i nie poddaję się. Poprzycinałam już niektóre iglaki i inne krzaczory, cieszy mnie niezmiernie ta praca ja to po prostu uwielbiam.
Róże też zaczęłam przycinać, choć forsycja nie kwitnie, ale jest tak ciepło,że chyba nie ma na co czekać. Pelargoniowe sadzonki mają się bardzo dobrze, wszystkie są zieloniutkie, tak,że w tym roku będę miała swoje
Drzewo zwalone leży dalej, dziś przyjechał pan z polisy sąsiada co do wyceny strat, zobaczymy co będzie dalej
Dziękuję wszystkim za odwiedziny; Mariuszowi, Jadzi,Małgosi, Sebie, Andrzejowi,Zbyszkowi, Ani, Marysi,Dorotce, Danusi,Iwonce, Natalii, Annes, Ewelince
Dzisiejsza fotorelacja
Pozdrawiam odwiedzających i życzę miłych chwil w ogrodach
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
O rany, ależ masz cudnie....Krokusy w prześlicznych kolorach, a na widok tego ciemiernika https://images91.fotosik.pl/330/a603d7f7881f249e.jpg , zaparło mi dech Może masz o jeden kawalątek za dużo?
I jak z tymi stratami? Sąsiad pokryje koszty? Tak byłoby uczciwie.
Aż nie mogę uwierzyć, że miałaś dzisiaj taką pogodę U mnie lało i wiało. I to deszcz ze śniegiem, było zimno i nieprzyjemnie. Rozpływam się w Twoim słonku
Miłego weekendu
I jak z tymi stratami? Sąsiad pokryje koszty? Tak byłoby uczciwie.
Aż nie mogę uwierzyć, że miałaś dzisiaj taką pogodę U mnie lało i wiało. I to deszcz ze śniegiem, było zimno i nieprzyjemnie. Rozpływam się w Twoim słonku
Miłego weekendu
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Owadów sporo udało ci sie Krysiu sfotografować ja jeszcze nie miałam tej okazji.Widać i do Ciebie zawitała wiosna na całego .Uwielbiam ten czas kiedy wszystko budzi się do życia Przecudny ciemiernikowy krzewik . Oby rzeczoznawca dobrze wycenił szkodę trzymam kciuki a sąsiadowi odechciało by się trzymać spróchniałe drzewa
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Pięknie u Ciebie trzymam kciuki żeby jak najszybciej sąsiad sprzątnął to drzewo
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witaj Krysiu
Czytam, że już działasz i to konkretnie w swoim ogrodzie.Możesz pokazać swoje pelargonie? Zimowałaś je na zewnątrz, czy w pomieszczeniu? Ja mam 3 z zeszłego roku, nie ma przymrozków, więc stoją na dworze.A może powinnam je w środku przechowywać?
Ja swoje róże też zamierzam ciąć po niedzieli Już czas...coraz mocniej wypuszczają pędy i listki.
U mnie wczoraj krokusy dostały po silnym deszczu, po prostu leżały
Pięknie, słonecznie u Ciebie
Czytam, że już działasz i to konkretnie w swoim ogrodzie.Możesz pokazać swoje pelargonie? Zimowałaś je na zewnątrz, czy w pomieszczeniu? Ja mam 3 z zeszłego roku, nie ma przymrozków, więc stoją na dworze.A może powinnam je w środku przechowywać?
Ja swoje róże też zamierzam ciąć po niedzieli Już czas...coraz mocniej wypuszczają pędy i listki.
U mnie wczoraj krokusy dostały po silnym deszczu, po prostu leżały
Pięknie, słonecznie u Ciebie
Ładne widoki na pocieszenie! Ale kolorowo
Mam nadzieję że przeszkoda i problemy z jej powodu szybko zostaną usunięte
Czy to jest czosnek na przedostatnim zdjęciu?
Mam nadzieję że przeszkoda i problemy z jej powodu szybko zostaną usunięte
Czy to jest czosnek na przedostatnim zdjęciu?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ślicznie, kolorowo masz na rabatkach. Wiosenne widoki, otwarte krokusy mają wiele uroku. Ty iglaki już przycięłaś, a ja jeszcze się za nie nie zabrałam, wiatr bardzo przeszkadza w jakichkolwiek pracach.