Makrofotografia - cz.1
jakie piękne zdjęcia! zachwycające, i piękne kwiaty i piękne inaczej żyjątka. te pająki czterookie -cudo.
muszę przeszukać archiwum, na razie znalazłam prawie makro ;)
dodam, że bardzo fajne makra wychodzą obiektywem 50mm, często stosowanym do portretów - wyostrza on tylko jeden element kadru.
to pierwsze zdjęcie, jakie robiliśmy po otrzymaniu obiektywu ;)
muszę przeszukać archiwum, na razie znalazłam prawie makro ;)
dodam, że bardzo fajne makra wychodzą obiektywem 50mm, często stosowanym do portretów - wyostrza on tylko jeden element kadru.
to pierwsze zdjęcie, jakie robiliśmy po otrzymaniu obiektywu ;)
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj do mojego ogrodu nasz lokalny "koliber". Jest to ćma z rodzaju zawisakowatych - Furczak gołąbek. Mimo, że jest motylem to z wyglądu i zachowania zdecydowanie przypomina kolibra - zawisa w powietrzu przed kwiatem i wypija nektar przez długą rurkę ciągle wisząc w powietrzu. U mnie przyleciał do wiciokrzewu.
Ciekawostka: zdjęcie zrobione z czasem 1/400s ... a mimo to skrzydła są rozmyte. Wynika z tego, że macha nimi coś tak właśnie koło 400 razy na sekundę,
Ciekawostka: zdjęcie zrobione z czasem 1/400s ... a mimo to skrzydła są rozmyte. Wynika z tego, że macha nimi coś tak właśnie koło 400 razy na sekundę,
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin