Mój ogród
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród
Nie ma za co.
Też nie słyszałam o takim powodzie niszczenia mniszka.
Jak piszesz pszczoły obrabiają wszystko i kwitnące chwasty i drzewa, a może obrabiały bo po latach stosowania herbicydów populacja pszczół drastycznie się zmniejszyła.
Ja osobiście wolę "zaniedbany" trawnik z kwitnącymi chwastami niż zielony ugór z rajgrasem jednej odmiany.
Też nie słyszałam o takim powodzie niszczenia mniszka.
Jak piszesz pszczoły obrabiają wszystko i kwitnące chwasty i drzewa, a może obrabiały bo po latach stosowania herbicydów populacja pszczół drastycznie się zmniejszyła.
Ja osobiście wolę "zaniedbany" trawnik z kwitnącymi chwastami niż zielony ugór z rajgrasem jednej odmiany.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Jonatanko nie wiem jaka u Ciebie trawa rośnie, ale wygolone angielskie trawniki są ładne, ale mnie nie rajcują.
To tylko monotonne tło dla tego co koło niego rośnie.
To tylko monotonne tło dla tego co koło niego rośnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja wam pokażę trawnik gdzie jest pełno stokrotek, wygląda jak biały dywan. Cholernie mi się to podoba. Tylko poczekam na środek maja
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Z ostatnich fotek najbardziej podobają mi się serduszka okazałe. Piękna roślina.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój trawnik jest żółty od mleczu i tak ma zostać plus do tego stokrotki i inne chwasty kwitnące.Dla kogoś może to być nie trawnik ale na tle kwitnących drzew i krzewów fajnie wygląda.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Parę dni mnie nie było (kłopoty i internetem - łapałam go po domu), ale już się melduję i biegnę obejrzeć wszelkie nowości!
U mnie na trawniku króluje wszystko, tylko nie trawa
U mnie na trawniku króluje wszystko, tylko nie trawa
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
działeczka pięknie uporządkowana,zadbana,kwitną kwiatuchy,drzewa,,,,bajkowo
Nawet kwitnące mlecze pięknie wyglądają
Nawet kwitnące mlecze pięknie wyglądają
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Jonatanko jak się pszczółki zmobilizują do pracy to wiśni będzie sporo. I dobrze bo są pyszne:).
Kogra sad to u mnie za dużo powiedziane. Kilka drzewek, które wciąż są "małe" a lata płyną. To jakieś przemarznie, zeschnie i tak jest to ciągle młody kawałek ziemi z drzewami owocowymi. W sumie jest ich 12. Grusze, jabłonie, śliwy i jedna widoczna na zdjęciu wiśnia.
Dziękuję za przepis. Surowca u mnie nie brakuje .
Dianek popieram. Sama nie jestm fanką trawnika jak na boisku. Ale za mniszka na ogrodzie dziękuję. Sad mu wystarczy. Za to stokrotki i koniczynka bardzo proszę.
Dangar może coś w tym być. Nie słyszałam o tym. Ale moje malutkie drzewka owocowe obrobią w przerwach od mniszka .
Pacynko na to liczę. A gdzie nie spojrzeć żółte łąki i nikt się tym nie przejmuje:).
Misiaczek czyli lada dzień .
Kate to pokaż pokaż, czekamy .
Locutus też się w tej roślinie zakochałam. Wsadzona na jesień, kwitnie pierwszy raz. Więc bardzo cieszy. A za nią biała, mniejsza ale pąki ma.
Renatko tak ma być. Trawa gdzieniegdzie a reszta według uznania i kto co lubi:).
-- Pn 06 maja 2013 11:09 --
Anabuko dziękuję. W mleczach to ja początkiem maja jestem zakochana . Nawet wczoraj miałam sesje w nich. Super sprawa.
Kogra sad to u mnie za dużo powiedziane. Kilka drzewek, które wciąż są "małe" a lata płyną. To jakieś przemarznie, zeschnie i tak jest to ciągle młody kawałek ziemi z drzewami owocowymi. W sumie jest ich 12. Grusze, jabłonie, śliwy i jedna widoczna na zdjęciu wiśnia.
Dziękuję za przepis. Surowca u mnie nie brakuje .
Dianek popieram. Sama nie jestm fanką trawnika jak na boisku. Ale za mniszka na ogrodzie dziękuję. Sad mu wystarczy. Za to stokrotki i koniczynka bardzo proszę.
Dangar może coś w tym być. Nie słyszałam o tym. Ale moje malutkie drzewka owocowe obrobią w przerwach od mniszka .
Pacynko na to liczę. A gdzie nie spojrzeć żółte łąki i nikt się tym nie przejmuje:).
Misiaczek czyli lada dzień .
Kate to pokaż pokaż, czekamy .
Locutus też się w tej roślinie zakochałam. Wsadzona na jesień, kwitnie pierwszy raz. Więc bardzo cieszy. A za nią biała, mniejsza ale pąki ma.
Renatko tak ma być. Trawa gdzieniegdzie a reszta według uznania i kto co lubi:).
-- Pn 06 maja 2013 11:09 --
Anabuko dziękuję. W mleczach to ja początkiem maja jestem zakochana . Nawet wczoraj miałam sesje w nich. Super sprawa.
- kogra
- Przyjaciel Forum
No i jaki on ładny na tej fotce.
Aż mnie zazdrość bierze.....
Taki sad chociaż nieduży to zawsze wielki plus, bo swoje, nietuczone herbicydami i innymi paskudztwami.
Aż mnie zazdrość bierze.....
Taki sad chociaż nieduży to zawsze wielki plus, bo swoje, nietuczone herbicydami i innymi paskudztwami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Oleander Ci kwitnie!!! A ja swojego jeszcze nie wytargałam!!!
Co za guła ze mnie!!!
Co za guła ze mnie!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6