U Przemka w ogrodzie cz.II
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Chopin cudowny! Mój chorował i nie ma kwiatów tak pięknych ...
Nostalgia może być aż tak wielka? A kwitnie wspaniale! I Elmshorn też u Ciebie kwitnie ślicznie. Widać, że stworzyłeś roslinom doskonałe warunki
Pięknie wygląda niebieski iglaczek otulony czerwono kwitnącymi niecierpkami. A pampasówka rewelacyjna! A kiedy patrzę na ostatnie zdjęcie, to aż serce rwie się do tych przestrzeni na których, jak wyspy zielone, wyrastają Twoje przepiękne rabaty!
Nostalgia może być aż tak wielka? A kwitnie wspaniale! I Elmshorn też u Ciebie kwitnie ślicznie. Widać, że stworzyłeś roslinom doskonałe warunki
Pięknie wygląda niebieski iglaczek otulony czerwono kwitnącymi niecierpkami. A pampasówka rewelacyjna! A kiedy patrzę na ostatnie zdjęcie, to aż serce rwie się do tych przestrzeni na których, jak wyspy zielone, wyrastają Twoje przepiękne rabaty!
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu róże Nostalgie uważam za jedne z najlepszych pięknie kwitną pachną są zdrowe i jak się okazuje ogromne, wyrosły im pędy po 190cm i mają jeszcze masę pąków.
A hortensja kupiona dopiero tej jesieni była bez kwiatów po posadzeniu pojawiły się pąki i dlatego dopiero teraz zakwitła
Geniu jak tylko mrozy nie przyjdą za szybko to zakwitną, moje w ubiegłym roku kwitły do końca listopada do samej zimy.
Izo bardzo dziękuję za tak miłe słowa a mój ogród chyba nie zasługuje na tak piękny opis jak przedstawiłaś w ostatnim zdaniu
A niecierpki to kolorowe kwiaty wszędzie ładnie wyglądają, a najważniejsze że nie jedzą ich slimaki
Łukasz dzięki a ogród taki sobie wcale nie taki spory
A dziś nawet odpoczywać mi się nie chciało, nic mi się nie chciało, chociaż pogoda dopisywała, ale i tak wiadomo co dobre to juz było teraz z każdym tygodniem będzie gożej i bliżej zimy dawno nie oglądałem drzew owocowych, a jak się okazało pigwa wielkoowocowa już dojrzała i w tym roku plon juz całkiem obfity
więc jedyne co dziś zrobiłem to takie małe przetwory na jesienne chłody
tylko bazy % mi zabrakło aby napełnić cały słoik :P
A hortensja kupiona dopiero tej jesieni była bez kwiatów po posadzeniu pojawiły się pąki i dlatego dopiero teraz zakwitła
Geniu jak tylko mrozy nie przyjdą za szybko to zakwitną, moje w ubiegłym roku kwitły do końca listopada do samej zimy.
Izo bardzo dziękuję za tak miłe słowa a mój ogród chyba nie zasługuje na tak piękny opis jak przedstawiłaś w ostatnim zdaniu
A niecierpki to kolorowe kwiaty wszędzie ładnie wyglądają, a najważniejsze że nie jedzą ich slimaki
Łukasz dzięki a ogród taki sobie wcale nie taki spory
A dziś nawet odpoczywać mi się nie chciało, nic mi się nie chciało, chociaż pogoda dopisywała, ale i tak wiadomo co dobre to juz było teraz z każdym tygodniem będzie gożej i bliżej zimy dawno nie oglądałem drzew owocowych, a jak się okazało pigwa wielkoowocowa już dojrzała i w tym roku plon juz całkiem obfity
więc jedyne co dziś zrobiłem to takie małe przetwory na jesienne chłody
tylko bazy % mi zabrakło aby napełnić cały słoik :P
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przemku, ja mam pigwę trochę inną. Twoja podobna kształtem do gruszki, a moja jest okrągła. Azresztą to moje, to może być pigwowiec. Bo to nie drzewko, tylko krzew.
Ja sobie kroję taką pigwę, zasypuję cukrem i używamy do herbatki zamiast cytryny.
A moja koleżanka robi wyśmienitą pigwóweczkę
A ty jak wykorzystasz zawartość tego słoiczka?
Ja sobie kroję taką pigwę, zasypuję cukrem i używamy do herbatki zamiast cytryny.
A moja koleżanka robi wyśmienitą pigwóweczkę
A ty jak wykorzystasz zawartość tego słoiczka?
- przemekg
- 1000p
Moja pigwa to drzewko ma owoce wielkości jabłka, urosło ich całe wiaderko. Mama obierała kroiła i zasypywała cukrem w słoiku jako dodatek do herbaty .
A ja obierałem do swojego słoika do kilkograma obranych i pokrojonych owoców dodałem 0,5litra wody, 0,5litra spirytusu, 0,5kg miodu, laskę wanili i jeszcze trzeba dodac sok z 1 pomarańczy ale tą kupię jutro, a co z tego wyjdzie to się okaże, nie korzystałem wcześniej z tego przepisu
A ja obierałem do swojego słoika do kilkograma obranych i pokrojonych owoców dodałem 0,5litra wody, 0,5litra spirytusu, 0,5kg miodu, laskę wanili i jeszcze trzeba dodac sok z 1 pomarańczy ale tą kupię jutro, a co z tego wyjdzie to się okaże, nie korzystałem wcześniej z tego przepisu
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jestem bardzo ciekawa jak ta mikstura będzie smakowała
Jeśli przepis się sprawdzi to w przyszłym roku postaram się o pigwę i też zrobię.
A moja silna wola to tylko wczoraj. Nie miałam siły. W dodatku moje dziecko jest bez przerwy samo przez te wyjazdy, więc siła wyższa. Rozsądek zwyciężył, ale potem plułam sobie w brodę bo chiałam przecież kupić sobie limelighta, a tam przecież są najtańsze. Zapomniałam nawet powiedzieć, żeby mi kupili.
No i iglaczki kuszą.
No, ale może to i dobrze, że nie pojechałam i nic nie chciałam, bo limit kasowy na ten rok już wyczerpany
Jeśli przepis się sprawdzi to w przyszłym roku postaram się o pigwę i też zrobię.
A moja silna wola to tylko wczoraj. Nie miałam siły. W dodatku moje dziecko jest bez przerwy samo przez te wyjazdy, więc siła wyższa. Rozsądek zwyciężył, ale potem plułam sobie w brodę bo chiałam przecież kupić sobie limelighta, a tam przecież są najtańsze. Zapomniałam nawet powiedzieć, żeby mi kupili.
No i iglaczki kuszą.
No, ale może to i dobrze, że nie pojechałam i nic nie chciałam, bo limit kasowy na ten rok już wyczerpany
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Zasługuje, Przemku, zasługuje! Co tu wejdę, to jestem na nowo oczarowana. Twoje zdjęcia wywołują u mnie przemożną tęsknotę za czymś, czego nie mogę mieć u siebie ... Ale znajduję to własnie w Twoim ogrodzieprzemekg pisze:
mój ogród chyba nie zasługuje na tak piękny opis jak przedstawiłaś w ostatnim zdaniu
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Przemku jak zawsze cudownie u Ciebie codziennie prawie oglądam Twój wątek No już tyle chwalenia :P powiedz mi czym ob sadziłeś oczko wodne, takie coś płożące koloru lekko srebrnego, widzę że u Ciebie super zakrywa folię, czy plastik, u mnie takie coś by było jak zbawienie dla mej paskudnej folii, niestety brzegi są tak źle wyprofilowane a nie mam tygodnia czasu by zdemontować kamienie i folię także na razie bym czymś takim obsadziła brzegi pozdrawiam
Ach ten widok polanki na ostatnim zdjęciu O bazę procentową się nie martw, wpadnie do Ciebie Międzyrzecka kawaleria to się nadrobi, soczek będzie do popicia
- przemekg
- 1000p
Gosiu mam nadzieję że choć trochę z tej porcji zdąży odstać tyle ile należy .
Tak to bywa że kierując się rozsądkiem rezygnujemy z nowych roślin a za jakiś czas tego żałujemy . Hortensji w szkółce produkują dużo więc zapewne i wiosną będą.
Izo to muszę się zabrać za porządki w ogrodzie aby choć trochę zasłużyć na te pochwały, a że miałem w tym roku małe remontowe zamieszanie przy domu i to właśnie od strony ogródka to i sprzątania masa.
Sylwio dziękuję , ostatnio byłem bardzo zajęty więc wątek i ogród trochę musiał poczekać ale jeszcze postaram się zaprezentować coś ciekawego z ogrodu przed zimą
Adam jak to dobrze, że mogę na Was liczyć dziś dolałem trochę % bo jak owoce puściły sok i miód się rozpuścił to się to trochę cienkie w smaku zrobiło, więc wzmocniłem
Tak to bywa że kierując się rozsądkiem rezygnujemy z nowych roślin a za jakiś czas tego żałujemy . Hortensji w szkółce produkują dużo więc zapewne i wiosną będą.
Izo to muszę się zabrać za porządki w ogrodzie aby choć trochę zasłużyć na te pochwały, a że miałem w tym roku małe remontowe zamieszanie przy domu i to właśnie od strony ogródka to i sprzątania masa.
Sylwio dziękuję , ostatnio byłem bardzo zajęty więc wątek i ogród trochę musiał poczekać ale jeszcze postaram się zaprezentować coś ciekawego z ogrodu przed zimą
Adam jak to dobrze, że mogę na Was liczyć dziś dolałem trochę % bo jak owoce puściły sok i miód się rozpuścił to się to trochę cienkie w smaku zrobiło, więc wzmocniłem
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku mimo remontu przy domu Twój ogród nie ucierpiał i był bardzo zadbany , a widziałam w tym roku 2 razy na własne oczy .
A jak jeszcze zrobisz tę część ogrodu z którego wychodzą okna salonu to dopiero będzie pięknie.Tam rzeczywiście czeka Cię duża przeróbka .
Genia
A jak jeszcze zrobisz tę część ogrodu z którego wychodzą okna salonu to dopiero będzie pięknie.Tam rzeczywiście czeka Cię duża przeróbka .
Genia
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
zazdroszczę Ci Przemku tej przestrzeniprzemekg pisze:
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Przemku takiego wielkiego ogrodnu to nie jeden z nas Ci zazdraszcza . Wszystko ze smakiem urządzane zapewne przez wiele lat. Ogrom roślin. Można i no i cieszyc oczy.
Pergolki z drutu wspaniałe i do tego samodzielnie wykonane . Czy ciężko taką 10-tkę sie wygina?
Ale jeszcze jedno moje pytanie. U Gieni sie naczytałam o Twoim pomyśle na sadzenie lilii w skrzynkach. Przeleciałam całe wątki i chyba gdzieś przeoczyłam. Czy mógłbyś tę sprawę przybliżyc?
Pergolki z drutu wspaniałe i do tego samodzielnie wykonane . Czy ciężko taką 10-tkę sie wygina?
Ale jeszcze jedno moje pytanie. U Gieni sie naczytałam o Twoim pomyśle na sadzenie lilii w skrzynkach. Przeleciałam całe wątki i chyba gdzieś przeoczyłam. Czy mógłbyś tę sprawę przybliżyc?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny