Leśny ogród Moni68 cz.10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Joluś, zdjęć oczywiście będzie więcej- zrobiłam ich mnóstwo. Do Portugalii mam szczególny sentyment, w końcu w ich byłych koloniach spędziłam kilkanaście lat, a w samej Lizbonie i okolicach większość wakacji w swoim życiu. Dla mnie stolica Portugalii to po Londynie (za całokształt i najlepsze galerie malarstwa na świecie) i Paryżu (za kosmopolityzm, Cafe de Flore i w ogóle całe Saint- Germain-des- Pres) to najlepsze duże miasto w Europie. Roślinność południowoeuropejska, ale ocean zimny, więc kąpiele takie sobie. Ogród przy domu będzie zawsze, a lata uciekają i siły też
Jolutko, miło, że zajrzałaś Moje ukochane rośliny to rodondrony i azalie, myślę wiięc, że właśnie w maju i czerwcu mój ogród jest najbardziej atrakcyjny. Do tej pory udało mi się posadzić ok. 100 odmian tychże, więc wiosna to najbardziej przeze mnie wyczekiwana pora roku. Potem oczywiście przychodzą irysy, lilie i hortensje, ale to już nie to samo
Kochane, lecę po P do drogi- niebawem przyjedzie szkolny autobus. Do zobaczenia wieczorem
Jolutko, miło, że zajrzałaś Moje ukochane rośliny to rodondrony i azalie, myślę wiięc, że właśnie w maju i czerwcu mój ogród jest najbardziej atrakcyjny. Do tej pory udało mi się posadzić ok. 100 odmian tychże, więc wiosna to najbardziej przeze mnie wyczekiwana pora roku. Potem oczywiście przychodzą irysy, lilie i hortensje, ale to już nie to samo
Kochane, lecę po P do drogi- niebawem przyjedzie szkolny autobus. Do zobaczenia wieczorem
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie się nie podoba ten kraniec Europy za bardzo piasczystko i kmienisto , wole kolorowsze i zieleńsze widoki .Natomiast domy i zabytki wspaniałe ..
Ja w tym roku tylko odwiedziłam Wilanów aby zobaczyć ogrody po remoncie i Powsin , który wydaje się zaniedbany bo puszczony na żywioł ..
Też czekam na dalsze zdjęcia nie tylko z Europy ale i twojego ogrodu ..
Ja w tym roku tylko odwiedziłam Wilanów aby zobaczyć ogrody po remoncie i Powsin , który wydaje się zaniedbany bo puszczony na żywioł ..
Też czekam na dalsze zdjęcia nie tylko z Europy ale i twojego ogrodu ..
Znakomite zdjęcia i fantastyczne widoki... zafundowałaś Pawełkowi w tak młodym wieku możliwość zobaczenia miejsc, których większość z nas nie ma szans obejrzeć (w tych ilościach ;-))... zazdroszczę możliwości podróżowania w dowolne na świecie miejsca, a Tobie dziękuję, że zawsze dzielisz się swoimi wrażeniami...
Teraz czekam na kilka ujęć Twojego ogrodu...
Pozdrawiam Cię serdecznie i może do usłyszenia w przyszłym tygodniu?
Teraz czekam na kilka ujęć Twojego ogrodu...
Pozdrawiam Cię serdecznie i może do usłyszenia w przyszłym tygodniu?
Witam po wakacjach Dzięki za relację.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Monia witaj po tak długiej przerwie,nie bedę powtarzać po koleżankach,ale cudo,wiesz sama.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Moniko fajnie że już jesteś .
Ogród nie ucieknie a takie wakacje to wielka skarbnica wrażeń które zostaną na zawsze .
Piękne te miejsca które dzięki Tobie możemy i my zobaczyć .
Pozdrawiam Genia
Ogród nie ucieknie a takie wakacje to wielka skarbnica wrażeń które zostaną na zawsze .
Piękne te miejsca które dzięki Tobie możemy i my zobaczyć .
Pozdrawiam Genia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko witaj po wakacjach.
Zdjęcia z zagranicznych wojaży interesujące jak zawsze.
Dobrze, że Pawełek ma taką Mamę, która już od małego dziecka pokazuje wspaniałe miejsca na ziemi.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Zdjęcia z zagranicznych wojaży interesujące jak zawsze.
Dobrze, że Pawełek ma taką Mamę, która już od małego dziecka pokazuje wspaniałe miejsca na ziemi.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Moniko dziękuję za piękne zdjęcia.W Portugalii i niebo lazurowe i woda.
Bardzo dobrze że P. jest zainteresowany wyjazdami i zwiedzaniem, jak zostanie mu to zaszczepione w młodości to potem będzie jak znalazł.My swoich chłopców zaszczepiliśmy podróżami i teraz już sami jeżdżą , najbardziej im odpowiadają góry.
Podziwiałam Twoje hortensje i muszę się przyznać że gdy zobaczyłam Twoją Bobo to wstąpiła we mnie otucha.Ja kupiłam Bobo z miesiąc temu już kwitnącą i po jakimś czasie stwierdziłam że mnie rozczarowała ale teraz widzę że była źle przycięta i tak mizernie kwitła. Jak zobaczyłam tę burzę kwiatów na Twojej to nastrój mi się poprawił.
Bardzo dobrze że P. jest zainteresowany wyjazdami i zwiedzaniem, jak zostanie mu to zaszczepione w młodości to potem będzie jak znalazł.My swoich chłopców zaszczepiliśmy podróżami i teraz już sami jeżdżą , najbardziej im odpowiadają góry.
Podziwiałam Twoje hortensje i muszę się przyznać że gdy zobaczyłam Twoją Bobo to wstąpiła we mnie otucha.Ja kupiłam Bobo z miesiąc temu już kwitnącą i po jakimś czasie stwierdziłam że mnie rozczarowała ale teraz widzę że była źle przycięta i tak mizernie kwitła. Jak zobaczyłam tę burzę kwiatów na Twojej to nastrój mi się poprawił.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jak to miło, że przywiozłaś ze sobą kawałek świata dla nas Ciekawa jestem też kuchni Portugalskiej - takiej turystycznej, czym turystę karmią.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, dzięki za odwiedziny.
Zadałam u siebie pytanie dotyczące rh, ale zadam Ci je tez tutaj.
Czy można jeszcze zasilić rh azotem?
Moje mają wyraźne oznaki jego braku. Boję się, żeby miały siły na przetrzymanie zimy. W tym roku po raz pierwszy nie zastosowałam wiosną azofoski. Wiosną muszę wrócić do niej.
Zadałam u siebie pytanie dotyczące rh, ale zadam Ci je tez tutaj.
Czy można jeszcze zasilić rh azotem?
Moje mają wyraźne oznaki jego braku. Boję się, żeby miały siły na przetrzymanie zimy. W tym roku po raz pierwszy nie zastosowałam wiosną azofoski. Wiosną muszę wrócić do niej.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Miło było pooglądać Twoje fotki.' Moniu.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Moniu po przerwie. Dzięki za te piękne widoki których zapewne dla wielu z nas nie będzie dane obejrzeć. Dzięki tobie można pooglądać i popodziwiać kawałek świata. . Takie widoki zawsze zachwycają.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Gratuluję udanych wakacji!
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI