Taki - sobie ogród cz.2
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Długo oczekiwana 'Sakura Fubuki'
Miłka Piękna dalia , ale i ta limonkowa też przecudna.Widzę ją pierwszy raz u Ciebie.Dalie mają swój urok.Zresztą każdy kwiat jest piękny sam w sobie.A to jak je widzimy to subiektywne odczucie. Jeszcze masz różyczki w pąkach.Chyba zdążą się rozwinąć.U mnie jakiś tytoń sobie przypomniał i rośnie jak oszalały .Nie wiem czy do mrozów zdąży zakwitnąć.
Miłka Piękna dalia , ale i ta limonkowa też przecudna.Widzę ją pierwszy raz u Ciebie.Dalie mają swój urok.Zresztą każdy kwiat jest piękny sam w sobie.A to jak je widzimy to subiektywne odczucie. Jeszcze masz różyczki w pąkach.Chyba zdążą się rozwinąć.U mnie jakiś tytoń sobie przypomniał i rośnie jak oszalały .Nie wiem czy do mrozów zdąży zakwitnąć.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko! Różyczki ścinam do wazonu, bo chłód i deszcz nie pozwalają im sie rozwinąć. A Sandra R. oraz Othello tak cudnie pachną, że żal, żeby niszczały na krzaczku. Ponoć jesień ma być długa i słoneczna więc może tytoń zdąży zakwitnąć
Mariola! Myslałam raczej o hortensji ogrodowej, takiej staromodnej, najlepiej białej, albo fioletowej. Co do rodka, to zdam się na szczęście, co będzie ładnego w sklepie, najlepiej w promocji
Już planuję wiosnę Wiem jakie dalie bedę kompletować! Oprócz dekoracyjnych chciejstw, chciałabym dokupić, wymienić, wyżebrać dalie z rodziny fubuki i inne japońce. I marzę o dokupieniu kilku "kołnierzyków" oraz kolorowych "kulek", no i dokupić białych w różnym kształcie Więc jakby ktoś miał jakieś propozycje - zapraszam serdecznie na pw.
Bukiecik na dziś: Polarstern, Geisha i Friendship:
A co do 'Polarstern' mam poważne wątpliwości. Kupiłam kilka lat temu w Auch... jako Chopina.
Ale jak zaczęła kwitnać, to wyglądała tak:
A w tym roku, w czerwcu kwiaty zniszczył deszcz, a we wrześniu pąki wyglądały tak:
Zmienia się szelma i nie jestem pewna, co to jest
Dagmara!!! Nie mam pojęcia
Mariola! Myslałam raczej o hortensji ogrodowej, takiej staromodnej, najlepiej białej, albo fioletowej. Co do rodka, to zdam się na szczęście, co będzie ładnego w sklepie, najlepiej w promocji
Już planuję wiosnę Wiem jakie dalie bedę kompletować! Oprócz dekoracyjnych chciejstw, chciałabym dokupić, wymienić, wyżebrać dalie z rodziny fubuki i inne japońce. I marzę o dokupieniu kilku "kołnierzyków" oraz kolorowych "kulek", no i dokupić białych w różnym kształcie Więc jakby ktoś miał jakieś propozycje - zapraszam serdecznie na pw.
Bukiecik na dziś: Polarstern, Geisha i Friendship:
A co do 'Polarstern' mam poważne wątpliwości. Kupiłam kilka lat temu w Auch... jako Chopina.
Ale jak zaczęła kwitnać, to wyglądała tak:
A w tym roku, w czerwcu kwiaty zniszczył deszcz, a we wrześniu pąki wyglądały tak:
Zmienia się szelma i nie jestem pewna, co to jest
Dagmara!!! Nie mam pojęcia
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłka obojętnie, co to jest, ale szelma jest obłędna, a bukiecik cudny, pytałaś o cebulki mieczyków, co prawda znawcą nie jestem, ale ja będę zaprawiała je teraz, a na wiosnę ponownie, te wciornastki to okropieństwo, więc wolę zapobiegać niż potem się wkurzać.
- grazka24
Miłka dobrze,że ścinasz róże do wazonu.Możesz na nie patrzeć , podziwiać i czuć.A mój tytoń rośnie na całego a tak w ogóle to tyle jeszcze kwiatów kwitnie, bo jest w miarę i wilgotno.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Miłeczko, ta twoja biała bardzo podobna do mojej Mount Shasta. Może to też ona?
Bardzo silna, pędy wyprostowane.
Bardzo silna, pędy wyprostowane.
- takasobie
Wanda! I takie miałam przypuszczenia, ale pewności nie mam żadnej
Grażka! Kwiaty w wazonie pięknie wyglądaja i pięknie pachną, bo w domu cieplej. Synus usiadł do komputera, włączył przegladarkę i otworzyła mu sie strona z daliami i ... zapchniały mu róże z wazonu. Stwierdził, że zaczęli z sieci zapach nadawać!
Emka! Jeszcze chwilę oko nacieszą
Ilonko! Chyba zrobię tak jak Ty, jak nie zapomnę
Wsadziłam wreszcie resztę drzewek owocowych. Jak wyrywałam stare porzeczki, prawie ryczałam, ale postanowiłam być dzielna. Zostawiłam jeden krzew na liście do nalewki, bo nowe drzewka niewiele mają gałązek.
No i wsadziłam kamasję. (Nareszcie Krysiu!)
Przy przygotowywaniu miejsca pod drzewka wyrwałam kilometry konwalii i bluszczu, bedzie mi się to chyba śniło.
Kilka dalijek na dziś:
Grażka! Kwiaty w wazonie pięknie wyglądaja i pięknie pachną, bo w domu cieplej. Synus usiadł do komputera, włączył przegladarkę i otworzyła mu sie strona z daliami i ... zapchniały mu róże z wazonu. Stwierdził, że zaczęli z sieci zapach nadawać!
Emka! Jeszcze chwilę oko nacieszą
Ilonko! Chyba zrobię tak jak Ty, jak nie zapomnę
Wsadziłam wreszcie resztę drzewek owocowych. Jak wyrywałam stare porzeczki, prawie ryczałam, ale postanowiłam być dzielna. Zostawiłam jeden krzew na liście do nalewki, bo nowe drzewka niewiele mają gałązek.
No i wsadziłam kamasję. (Nareszcie Krysiu!)
Przy przygotowywaniu miejsca pod drzewka wyrwałam kilometry konwalii i bluszczu, bedzie mi się to chyba śniło.
Kilka dalijek na dziś:
Miłka
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Miłeczka, Ty mi po oczach tak pieknymi daliami, a moje zmarzły
- takasobie
Aniu! U mnie jeszcze przez kilka dni nie będzie przymrozków. Chociaz sasiad mówił, że dach samochodu miał oszroniony. Jednak dalie i kanny nie ruszone.
Musze tylko pochować kaktusy do pomieszczeń, bo szkoda by było je stracić.
Parę fotek na dziś:
Musze tylko pochować kaktusy do pomieszczeń, bo szkoda by było je stracić.
Parę fotek na dziś:
Miłka
- grazka24
Miłka dalie masz bajeczne
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Miłka - Ty jesteś Daliowa Królowa! Takich z cienkimi igiełkami w życiu nie widziałam!
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Milko chodzi Ci o taką ala łosoś różową dalię Tak?mogę Ci podesłać a,czy coś Ci jeszcze by wpadło w oko daj znać .