Moja mała "dżungla" - part III
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Aga brawa dla anturium , chyba mu u ciebie dobrze skoro takie maleństwo chce kwitnąć.
Hibcia mam takiego samego, tylko mój leniuch jeszcze nie kwitnie, ale ma już pączki. Śliczny jest
Ginurka fajna, chyba lubi sporo słoneczka, żeby się wybarwić. Podoba mi się, chyba będę musiała się za nią rozejrzeć
Hibcia mam takiego samego, tylko mój leniuch jeszcze nie kwitnie, ale ma już pączki. Śliczny jest
Ginurka fajna, chyba lubi sporo słoneczka, żeby się wybarwić. Podoba mi się, chyba będę musiała się za nią rozejrzeć
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
Super nowy nabytek, czekam aż kwiatuszek się rozwinie i ciekawa jestem czy stale będzie mial tak intensywny kolorek kwiatów, czy z czasem mu wyblakną.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Patrycja dzięki właśnie i mnie to interesuje, czy kolorek będzie intensywny, bo jestem conajmniej zaskoczona jego mamusia jest fioletowa ale taka jaśniutka...
Nolinka - hibiskusy dla mnie wszystkie są cudne a te pełne to już w ogóle tylko, że nie mam tyle miejsca na tym jedynym parapecie, na którym one akurat lubią sobie rosnąć ginura faktycznie lubi słoneczko, wcześniej stała na półce 1m od okna i nic a tu raz dwa w górę i w siłę
Nolinka - hibiskusy dla mnie wszystkie są cudne a te pełne to już w ogóle tylko, że nie mam tyle miejsca na tym jedynym parapecie, na którym one akurat lubią sobie rosnąć ginura faktycznie lubi słoneczko, wcześniej stała na półce 1m od okna i nic a tu raz dwa w górę i w siłę
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- mniodkowa
- Kontakt:
A tu kohleria od kohlerii:
13 czerwca 2012 r.
i dzisiaj 1 sierpnia 2012 r.
znaczy rośnie
no i nie pamiętam czy pokazałam kiedykolwiek szczepkę fikusa... jakiegoś dostałam ją od teściowej, podrosła troszkę ale i tak nie tak jak u niej bo ma chyba z 20 razy większego ze szczepki, którą ukorzeniła u siebie w tym samym czasie co ja i u mnie i u niej stoi na południowym parapecie.. to ja nie wiem co on chce ode mnie jeszcze
13 czerwca 2012 r.
i dzisiaj 1 sierpnia 2012 r.
znaczy rośnie
no i nie pamiętam czy pokazałam kiedykolwiek szczepkę fikusa... jakiegoś dostałam ją od teściowej, podrosła troszkę ale i tak nie tak jak u niej bo ma chyba z 20 razy większego ze szczepki, którą ukorzeniła u siebie w tym samym czasie co ja i u mnie i u niej stoi na południowym parapecie.. to ja nie wiem co on chce ode mnie jeszcze
Hibiskus rewelacyjnie kwitnie
Brawa dla anturium.
Kalanchoe ładnie odbiło, ja swoje obcięłam przy samej ziemi i też wypuściło listki
Brawa dla anturium.
Kalanchoe ładnie odbiło, ja swoje obcięłam przy samej ziemi i też wypuściło listki
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękny hibiskus a radość z kwitnienia anturium mogę sobie tylko wyobrazić - mnie ten kwiatuszek nie lubi
Miodkowa ! Kohleria zakwitnie, to pewne! Ona jest z tych , które się nie zasuszają na zimę.
Aga,tak mi się przypomniało,że kiedyś pisałaś, iż kupiłaś kohlerię w kwiaciarni na 1 Maja. Właśnie taka tam była jak ta moja, bo Ci o niej pisałam. Czy się mylę w tym temacie?
Jeżeli nie, to gdzie ona jest?
Szkoda,że nie chcesz, żebym wstawiła fotkę mojej. Jest co podziwiać .
Pozdrawiam cieplutko.
Aga,tak mi się przypomniało,że kiedyś pisałaś, iż kupiłaś kohlerię w kwiaciarni na 1 Maja. Właśnie taka tam była jak ta moja, bo Ci o niej pisałam. Czy się mylę w tym temacie?
Jeżeli nie, to gdzie ona jest?
Szkoda,że nie chcesz, żebym wstawiła fotkę mojej. Jest co podziwiać .
Pozdrawiam cieplutko.
- mniodkowa
- Kontakt:
kohleria pisze:Aga,tak mi się przypomniało,że kiedyś pisałaś, iż kupiłaś kohlerię w kwiaciarni na 1 Maja.
to nie ja ja mam jedną jedyną kohlerię - właśnie od Ciebie w kwiaciarni nawet nie widziałam...
kohleria pisze:Szkoda,że nie chcesz, żebym wstawiła fotkę mojej. Jest co podziwiać
nie tyle co nie chcem, co zaraz znów zrobi się zamieszanie i ktoś pomyśli, że moja bo nie czyta nic a nic a jedynie zerka na zdjęcia... a wiem, że Twoja wypasiona, jeszcze w zazdrość popadnę
Karolina__ pisze:radość z kwitnienia anturium mogę sobie tylko wyobrazić - mnie ten kwiatuszek nie lubi
mnie jedno anturium tez nie lubi zmień swemu miejscówkę - ja swoje nosiłam po całym domu, kupiłam nowe czerwone i postawiłam na północnym parapecie ze skrętnikami - teraz muszę je rozsadzić bo tak urosło a i fioletowe stoi na północnym i widać jak mu pasuje, więc te, które mnie nie polubiło też tam postawiłam.. oby mu się spodobało, bo 1,5 roku ćwiczyć moje nerwy to trochę za dużo
eva- pisze:Kalanchoe ładnie odbiło, ja swoje obcięłam przy samej ziemi i też wypuściło listki
no to będziemy miały za jakiś czas ładne kwiatki
U mnie dziś na całego, żadnych chmurek i robi się coraz cieplej a do weekendu coraz bliżej... tylko ten ból głowy taki jakby niekonieczny...
Miłego dnia
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
anturium zapowiada się rewelacyjnie, czekam na rozwój kwiatu, a hibiskus piękny
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Agnieszko witaj!
Przeleciałam Twój wątek ,przeleciałam bo inaczej nie dało by się pokonać te 44 strony postów.
Ale poznałam to i owo i zobaczyłam wszystko co pokazałaś
Wiem o wyjazdach ,kursach,niedzieli w Augustowie i takie tam inne historie jak
np. bukiet lilii od ukochanego czy zdjęcie przesympatycznego rudzielca
ale najwięcej o Twoich roślinnych upodobaniach i zmaganiach.
Fajnie piszesz i super się czyta Ciebie i Twoich gości.
Ale do rzeczy
Uważam,że jesteś szczęściarą umiejąc radzić sobie ze skrętnikami i rozmnażaniem sępolii.
Mnie nic z tych rzeczy nie wychodzi.
Ubolewam nad tym, bo musiałam zrezygnować.
Ostatnio dostałam jako gratis dwa listeczki - piękne ciapate - do ukorzenienia,
Stoją w wodzie i jeden po miesiącu ma niewielkie korzonki a drugi chyba musiałabym wziąć elektronowy mikroskop by je dojrzeć.Tak mnie kochają fiołki
Im bardziej się staram tym gorzej na tym wychodzą moi podopieczni.
Twój hibiskus piękny ma kolor a to fioletowe anturium to jakis ewenement
nigdy nie spotkałam takiego koloru jego kwiatów.
Interesujący i straszliwie ciekawa jestem jak wylezie z pochewki cały.
Zajrzę więc lada moment znowu do Ciebie ....
Pozdrawiam serdecznie
Przeleciałam Twój wątek ,przeleciałam bo inaczej nie dało by się pokonać te 44 strony postów.
Ale poznałam to i owo i zobaczyłam wszystko co pokazałaś
Wiem o wyjazdach ,kursach,niedzieli w Augustowie i takie tam inne historie jak
np. bukiet lilii od ukochanego czy zdjęcie przesympatycznego rudzielca
ale najwięcej o Twoich roślinnych upodobaniach i zmaganiach.
Fajnie piszesz i super się czyta Ciebie i Twoich gości.
Ale do rzeczy
Uważam,że jesteś szczęściarą umiejąc radzić sobie ze skrętnikami i rozmnażaniem sępolii.
Mnie nic z tych rzeczy nie wychodzi.
Ubolewam nad tym, bo musiałam zrezygnować.
Ostatnio dostałam jako gratis dwa listeczki - piękne ciapate - do ukorzenienia,
Stoją w wodzie i jeden po miesiącu ma niewielkie korzonki a drugi chyba musiałabym wziąć elektronowy mikroskop by je dojrzeć.Tak mnie kochają fiołki
Im bardziej się staram tym gorzej na tym wychodzą moi podopieczni.
Twój hibiskus piękny ma kolor a to fioletowe anturium to jakis ewenement
nigdy nie spotkałam takiego koloru jego kwiatów.
Interesujący i straszliwie ciekawa jestem jak wylezie z pochewki cały.
Zajrzę więc lada moment znowu do Ciebie ....
Pozdrawiam serdecznie
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga no to dałaś czadu z fioletowym anturium
i ten hibiskus jaaaaki piękny, też chcę takiego
A ta roślinka, której nazwy nie pamiętasz cuuudna. Czy możesz zrobić jej oddzielne zdjęcie?? I kurcze, jak się ona nazywa, bo ja też nie wiem...
i ten hibiskus jaaaaki piękny, też chcę takiego
A ta roślinka, której nazwy nie pamiętasz cuuudna. Czy możesz zrobić jej oddzielne zdjęcie?? I kurcze, jak się ona nazywa, bo ja też nie wiem...
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
No pięknie... odpuścić sobie na parę dni i już u Ciebie trzeba mocno nadganiać .
Hibiskus pięknie kwitnie (wszystkimi trzema kwiatami oczywiście) , ginura wygląda cudownie , ale najbardziej to Ci zazdroszczę tego rozkwitającego anturium . Ja też chcę, żeby moje już zakwitło . Chyba w końcu się zdobędę na zamawianie nawozów przez internet i oprócz tego do fikusów, wezmę jeszcze do anturium , tylko zupełnie nie wiem, gdzie się później z tym wszystkim pomieszczę .
Ciachnięte kalanchoe świetnie puszczają - widzę tam całe mnóstwo małych listeczków .
Fikus wygląda super; kompletnie nie wiem, czego od niego chcesz. Ma dużo listków fajnie wybarwionych, nie ma żadnych plam, ani zasuszonych końcówek , a to, że wolniej rośnie? A co potem zrobisz z takim olbrzymem, co to się nigdzie nie mieści ? Mnie się bardzo podoba .
Kohleria też nie odpuszcza - pewnie niedługo będzie potrzebowała większej doniczki .
Hibiskus pięknie kwitnie (wszystkimi trzema kwiatami oczywiście) , ginura wygląda cudownie , ale najbardziej to Ci zazdroszczę tego rozkwitającego anturium . Ja też chcę, żeby moje już zakwitło . Chyba w końcu się zdobędę na zamawianie nawozów przez internet i oprócz tego do fikusów, wezmę jeszcze do anturium , tylko zupełnie nie wiem, gdzie się później z tym wszystkim pomieszczę .
Ciachnięte kalanchoe świetnie puszczają - widzę tam całe mnóstwo małych listeczków .
Fikus wygląda super; kompletnie nie wiem, czego od niego chcesz. Ma dużo listków fajnie wybarwionych, nie ma żadnych plam, ani zasuszonych końcówek , a to, że wolniej rośnie? A co potem zrobisz z takim olbrzymem, co to się nigdzie nie mieści ? Mnie się bardzo podoba .
Kohleria też nie odpuszcza - pewnie niedługo będzie potrzebowała większej doniczki .
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aga dostałam od Ciebie taką zieloną, włochatą gałązkę, czy to kohleria
Ale ty masz hibiskusa Czy jest już na tyle duży, żeby mu uciąć gałązkę
U mnie też jeden zabiera się do kwitnienia, to pewnie wkrótce wkleję zdjęcie jego kwiatów.
Jak Ci się spodoba, to może zrobimy "machniom"
Ale ty masz hibiskusa Czy jest już na tyle duży, żeby mu uciąć gałązkę
U mnie też jeden zabiera się do kwitnienia, to pewnie wkrótce wkleję zdjęcie jego kwiatów.
Jak Ci się spodoba, to może zrobimy "machniom"