Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Aga brawa dla anturium ;:138 , chyba mu u ciebie dobrze skoro takie maleństwo chce kwitnąć.
Hibcia mam takiego samego, tylko mój leniuch jeszcze nie kwitnie, ale ma już pączki. Śliczny jest ;:108
Ginurka fajna, chyba lubi sporo słoneczka, żeby się wybarwić. Podoba mi się, chyba będę musiała się za nią rozejrzeć :D
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super nowy nabytek, czekam aż kwiatuszek się rozwinie i ciekawa jestem czy stale będzie mial tak intensywny kolorek kwiatów, czy z czasem mu wyblakną.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Patrycja dzięki ;:196 właśnie i mnie to interesuje, czy kolorek będzie intensywny, bo jestem conajmniej zaskoczona :shock: jego mamusia jest fioletowa ale taka jaśniutka...

Nolinka - hibiskusy dla mnie wszystkie są cudne ;:167 a te pełne to już w ogóle ;:152 tylko, że nie mam tyle miejsca na tym jedynym parapecie, na którym one akurat lubią sobie rosnąć ;:223 ginura faktycznie lubi słoneczko, wcześniej stała na półce 1m od okna i nic a tu raz dwa w górę i w siłę ;:211
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A tu kohleria od kohlerii:

13 czerwca 2012 r.
Obrazek

i dzisiaj 1 sierpnia 2012 r.

Obrazek

znaczy rośnie :tan

no i nie pamiętam czy pokazałam kiedykolwiek szczepkę fikusa... jakiegoś ;:224 dostałam ją od teściowej, podrosła troszkę ;:108 ale i tak nie tak jak u niej :shock: bo ma chyba z 20 razy większego ze szczepki, którą ukorzeniła u siebie w tym samym czasie co ja ;:219 i u mnie i u niej stoi na południowym parapecie.. to ja nie wiem co on chce ode mnie jeszcze ;:124

Obrazek

Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Hibiskus rewelacyjnie kwitnie ;:oj
Brawa dla anturium.
Kalanchoe ładnie odbiło, ja swoje obcięłam przy samej ziemi i też wypuściło listki :D
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękny hibiskus a radość z kwitnienia anturium mogę sobie tylko wyobrazić - mnie ten kwiatuszek nie lubi ;:222
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa :heja ;:138 ! Kohleria zakwitnie, to pewne! Ona jest z tych , które się nie zasuszają na zimę.
Aga,tak mi się przypomniało,że kiedyś pisałaś, iż kupiłaś kohlerię w kwiaciarni na 1 Maja. Właśnie taka tam była jak ta moja, bo Ci o niej pisałam. Czy się mylę w tym temacie?
Jeżeli nie, to gdzie ona jest?

Szkoda,że nie chcesz, żebym wstawiła fotkę mojej. Jest co podziwiać ;:333 .
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:Aga,tak mi się przypomniało,że kiedyś pisałaś, iż kupiłaś kohlerię w kwiaciarni na 1 Maja.

to nie ja ;:185 ja mam jedną jedyną kohlerię - właśnie od Ciebie :heja w kwiaciarni nawet nie widziałam...
kohleria pisze:Szkoda,że nie chcesz, żebym wstawiła fotkę mojej. Jest co podziwiać

nie tyle co nie chcem, co zaraz znów zrobi się zamieszanie i ktoś pomyśli, że moja ;:223 bo nie czyta nic a nic a jedynie zerka na zdjęcia... ;:224 a wiem, że Twoja wypasiona, jeszcze w zazdrość popadnę ;:131
Karolina__ pisze:radość z kwitnienia anturium mogę sobie tylko wyobrazić - mnie ten kwiatuszek nie lubi

mnie jedno anturium tez nie lubi ;:222 zmień swemu miejscówkę - ja swoje nosiłam po całym domu, kupiłam nowe czerwone i postawiłam na północnym parapecie ze skrętnikami - teraz muszę je rozsadzić bo tak urosło :shock: a i fioletowe stoi na północnym i widać jak mu pasuje, więc te, które mnie nie polubiło też tam postawiłam.. oby mu się spodobało, bo 1,5 roku ćwiczyć moje nerwy to trochę za dużo ;:134
eva- pisze:Kalanchoe ładnie odbiło, ja swoje obcięłam przy samej ziemi i też wypuściło listki

no to będziemy miały za jakiś czas ładne kwiatki ;:215

U mnie dziś ;:3 na całego, żadnych chmurek i robi się coraz cieplej :tan a do weekendu coraz bliżej... tylko ten ból głowy taki jakby niekonieczny... ;:222

Miłego dnia ;:7
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

;:oj anturium zapowiada się rewelacyjnie, czekam na rozwój kwiatu, a hibiskus piękny ;:173
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko witaj! :wit
Przeleciałam Twój wątek ,przeleciałam bo inaczej nie dało by się pokonać te 44 strony postów.
Ale poznałam to i owo i zobaczyłam wszystko co pokazałaś :D
Wiem o wyjazdach ,kursach,niedzieli w Augustowie i takie tam inne historie jak
np. bukiet lilii od ukochanego czy zdjęcie przesympatycznego rudzielca :wink: ;:oj ;:168
ale najwięcej o Twoich roślinnych upodobaniach i zmaganiach.
Fajnie piszesz i super się czyta Ciebie i Twoich gości. :D

Ale do rzeczy ;:101
Uważam,że jesteś szczęściarą umiejąc radzić sobie ze skrętnikami i rozmnażaniem sępolii.
Mnie nic z tych rzeczy nie wychodzi.
Ubolewam nad tym, bo musiałam zrezygnować.
Ostatnio dostałam jako gratis dwa listeczki - piękne ciapate - do ukorzenienia,
Stoją w wodzie i jeden po miesiącu ma niewielkie korzonki a drugi chyba musiałabym wziąć elektronowy mikroskop by je dojrzeć.Tak mnie kochają fiołki :evil:
Im bardziej się staram tym gorzej na tym wychodzą moi podopieczni.

Twój hibiskus piękny ma kolor a to fioletowe anturium to jakis ewenement :shock:
nigdy nie spotkałam takiego koloru jego kwiatów.
Interesujący i straszliwie ciekawa jestem jak wylezie z pochewki cały.
Zajrzę więc lada moment znowu do Ciebie ....
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Aga no to dałaś czadu z fioletowym anturium :shock:
i ten hibiskus jaaaaki piękny, też chcę takiego ;:183
A ta roślinka, której nazwy nie pamiętasz cuuudna. Czy możesz zrobić jej oddzielne zdjęcie?? I kurcze, jak się ona nazywa, bo ja też nie wiem...
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

No pięknie... odpuścić sobie na parę dni i już u Ciebie trzeba mocno nadganiać ;:108 .
Hibiskus pięknie kwitnie (wszystkimi trzema kwiatami oczywiście) ;:138 , ginura wygląda cudownie ;:108 , ale najbardziej to Ci zazdroszczę tego rozkwitającego anturium ;:215 . Ja też chcę, żeby moje już zakwitło ;:145 . Chyba w końcu się zdobędę na zamawianie nawozów przez internet i oprócz tego do fikusów, wezmę jeszcze do anturium :wink: , tylko zupełnie nie wiem, gdzie się później z tym wszystkim pomieszczę ;:224 .
Ciachnięte kalanchoe świetnie puszczają - widzę tam całe mnóstwo małych listeczków ;:108 .
Fikus wygląda super; kompletnie nie wiem, czego od niego chcesz. Ma dużo listków fajnie wybarwionych, nie ma żadnych plam, ani zasuszonych końcówek :) , a to, że wolniej rośnie? A co potem zrobisz z takim olbrzymem, co to się nigdzie nie mieści :wink: ? Mnie się bardzo podoba ;:108 .
Kohleria też nie odpuszcza - pewnie niedługo będzie potrzebowała większej doniczki ;:215 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga dostałam od Ciebie taką zieloną, włochatą gałązkę, czy to kohleria :oops:
Ale ty masz hibiskusa ;:oj Czy jest już na tyle duży, żeby mu uciąć gałązkę ;:173
U mnie też jeden zabiera się do kwitnienia, to pewnie wkrótce wkleję zdjęcie jego kwiatów.
Jak Ci się spodoba, to może zrobimy "machniom" ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”