.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

;:oj Marysiu szoku doznałam normalnie. Na całym forum mówi się o ślimakach. Czytam i współczuję. Ale Twoje zdjęcia zwaliły mnie z nóg. Najpierw sie długo ślepilam w zaznaczone miejsce na zdjęciu i się zastanawiałam co to jest? Początkowo obstawiałam że to mysz. Zerknęłam na następne a tam po kamieniu rogate sobie chodzą. ;:202 No nawet się człowieka z aparatem nie boją. Czy one nie powinny chybcikiem przed Tobą umknąć? ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Duża śliczna kolekcja roślinek skalniakowych ,mam tylko ich kilka ale skalniaka z prawdziwego zdarzenia jeszcze nie mam ,trzeba to zmienić bo coraz to bardziej podobają mi się miniaturki :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mi te ślimory też dały po oczach brrrr a że mam do nich okropny wstręt ,to zawsze je wypatrzę - moje sukcesywnie podkarmiam ;:224
piękne rośliny skalniakowe , ale dziś mój wzrok zatrzymał się na lewizji ;:215
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, witaj... ;:196
Jak znajdę gdzie wsadziłam ten żółty czosnek, to Ci wykopię... Oby tylko rzeczywiście zakwitł na żółto... :wink:
A ślimaki to dają popalić... Ja im kupuję tanie piwo i niebieskie granulki... Lubią i jedno i drugie... I jedno i drugie jest zgubne... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Izo to samo zrobiłam z moimi nasypałam im pod dostatkiem niebieskich kuleczek ;:oj Dobrze, że poszłam fotografować skalniak, bo nie wiedziałabym że tam tyle tego ch..... Siedzę pod kamykami i tylko na papu wychodzą.
Wiolu jeszcze dwa lata temu nie miałam żadnej roślinki ani skalniaka i jak widzisz poszło szybko :D za to Ty masz śliczny warzywniak ;:63
Beatko no widziałaś jaki odważny. Zbierałam to to i nosiłam kurkom ....taki z nich pożytek ;:219 A w ogóle to mam jakiś nowy gatunek ? juz nie czarny tylko brązowe ...no rude normalnie ;:306
Grażynko też nie bardzo miałam przekonanie do skalniaka, ale remont nadmiar gruzu sprowokował mnie do budowy... potem kilka prezentów, kilka zakupów i uzbierało się ;:306
Iwonko też częstuję od paru dni, bo coraz więcej takich niedorostków spotykam. Wszystko zbieram .....Lewizja owszem śliczna, ale trzeba ją sadzić w specjalny sposób. Pochyło, żeby woda nie gromadziła się w roślinie bo zgnije :D
Dorotko ;:196 a nie jest to tzw czosnek złocisty http://www.naogrodowej.pl/roslina,Czosn ... q0tm08mur1 , bo taki to u mnie jakoś ginie po roku . Ja kiedyś próbowałam z piwem ale miałam nie pijące ;:306 Granulki owszem lubią ;:304
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, jak zakwitnie, to będziemy wiedzieć, co to... Dostałam tej zimy, więc jeszcze u mnie nie kwitł... ;:131
A ślimory wszystkie są pijące, nie ma takich, które nie lubią alkoholu... I to je czasem prowadzi do zguby... Ale żeby był efekt, to trzeba by całą działkę obkopać słoikami z piwem... Dlatego ja w newralgicznych tylko miejscach, jak już sypać nie mogę nic, to się ratuję piwem... ;:306
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś melduję zaglądam ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu, tych zdobycznych kamiorów trochę Ci zazdroszczę :oops: U mnie takich nie ma. Są tylko takie zwykłe pole.
Sporo uzbierałaś roślin skalnych. Rozrosły się w piękne, dorodne kępy. Lubię te maluszki, bo są bardzo wdzięczne.
Ślimak na floksie :shock: Nie wiedziałam, że one gustują w tych kwiatach.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu, skalniaczek piękny. Gdy patrzę na swój to zastanawiam się, czy jest sens go przenosić, wszystkie roślinki już się porozrastały. Znów będę czekać kilka lat na taki efekt.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,kamienie piękne ,już mam pomysł na rośliny skalne i na pewno znajdą się tam niziutkie botaniczne piwonie,tylko jeszcze miejsce muszę jakieś znaleźć,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ja Twój skalniaczek zamawiałam i warto było! Tyle różności rojnikowo-rozchodnikowych! (tu opada mi to co zwykle :lol: ) Lewizję masz śliczną. Mój kurhan znowu w przeróbce, bo po zimie nieco się obsunął z jednej strony. Obok leży sterta dowiezionych kamulców i czeka, aż sprawa nabierze mocy urzędowej :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

"Pocieszacz ogrodowy" spodobała mi sie ta nazwa złotlina jeszcze chyba nikogo nie zawiódł i rosnie dobrze na każdej glebie. A gdzie UFOludki na skalniaku? u mnie trochę uchowało może da się rozmnożyć? spróbuję bardziej o niego zadbać dla Ciebie Marysiu :wink:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu uroczy jest Twój skalniak ;:oj , ze ślimorami ja również walczę, całe szczęście że u mnie idą na piwo, pewnie opolskie ślimaki to piwosze ;-), dzisiaj rozstawiam kolejne naczynka z piwem. A w newralgicznych punktach posypię również granulkami niestety. Oprócz ślimaków mam też zatrzęsienie mrówek, wywaliły laurowiśnię, wyglądało jakby rosła na górce, mam nadzieję że korzenie nie ucierpiały za bardzo i że mi roślinka przeżyje. Kamiory wczoraj wykopałam trzy wielgachne, tylko obkopałam a potem to już moje Emu się tym zajęło jak wróciło z pracy. Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”