Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
Śliczności. .Dzisiaj ,po tygodniowym pobycie w warunkach akwariowych wsadziłem do podłoża: habanero pink,Twoje rocoto orange,swoje czerwone,numex twilight,habanero latern,naga morich,habanero chocolate,lemon drop,i swoją czereśniową.W miniony czwartek,posadziłem w podłoże:penis pepper red,chilihuacle negro,black hungarian,filius blue,pepperoni yellow,strąkową ostrą z grubymi ściankami moją i hot banana.Te kiełkowały 4 dni.Nie było czarów,modlitw,moczenia w rumianku ,czy wodzie utlenionej.Przegotowana woda i 27 stopni.W tych warunkach cyklantera wykiełkowała po 3 dniach.
Witam
Ja wczoraj wysialam 10 różnych papryk nie wiem jakich bo to moje nieopisane zeszłoroczne zbiory Moze ma ktos na zbyciu jakies nasionko jakiejkolwiek habanero albo jakas odmianę o fioletowych lub czarnych owocach będę bardzo wdzięczna
Ja mam sporo nasion dyni piżmowej jakby ktos chciał.
Ja wczoraj wysialam 10 różnych papryk nie wiem jakich bo to moje nieopisane zeszłoroczne zbiory Moze ma ktos na zbyciu jakies nasionko jakiejkolwiek habanero albo jakas odmianę o fioletowych lub czarnych owocach będę bardzo wdzięczna
Ja mam sporo nasion dyni piżmowej jakby ktos chciał.
slowianka najmniejsze to takie 2l donice ale pamiętaj, że w im większej posadzisz tym plon z krzaka będzie większy.
Ja swoje jutro pikuje, bo już stanęły w miejscu. Za tydzień je wystawię już na okno.
Ja swoje jutro pikuje, bo już stanęły w miejscu. Za tydzień je wystawię już na okno.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Moim zdaniem 5 l to minimum Ja miałam chyba w 7 l donicy i było OK. To jest bardzo plenna odmiana.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Mam 10 litrowe,a ponieważ od przybytku głowa nie boli będą ok.
Krynka,Pomidek-dziękuję za informacje.
Papryczki chili w takich donicach powinny mieć jak w raju. Joanna
Krynka,Pomidek-dziękuję za informacje.
Papryczki chili w takich donicach powinny mieć jak w raju. Joanna
- sachel
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 14:10
Co do rozmiaru doniczek polecam film https://www.youtube.com/watch?v=URPPQi9 ... B88X42HivF , wszystko wyjaśnione tam jest i zobrazowane
A dla nie nielubujących się w j. angielskim duży skrót: są mniejsze i większe krzaki rożnych odmian, rozmiar rośliny jest zależny od wielkości donicy, a dla małych odmian co byśmy nie robili nie urosną większe mimo dużej donicy.
A dla nie nielubujących się w j. angielskim duży skrót: są mniejsze i większe krzaki rożnych odmian, rozmiar rośliny jest zależny od wielkości donicy, a dla małych odmian co byśmy nie robili nie urosną większe mimo dużej donicy.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Wczoraj kolejne kilka papryk powędrowało do większej wielodoniczki. A tak prezentują się moje pierwsze wysianew tym roku papryczki.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Błażej, ile czasu potrzebowały, żeby urosnąć do takich rozmiarów?
- BobejGS
- Kontakt:
Wyłożyłem na waciki jakoś na początku lutego. Wydaje mi się, że wolno rosną, jednak warunków super na początku nie miały, więc i tak jestem zadowolony.
No to Twoje wyglądają bardzo ładnie. Moje w tym samym terminie siane ale wyglądają jakby tydzień temu wzeszły. Mi to się wydaje, że doświetlanie to je hamuje bardzo mocno. Mam dwie żarówki 18W/865. Rzadko też je podlewałem po wilgotność spora tam jest a jak pikowałem to na spodzie ziemia była sucha.
- KonradB
- 50p
- Od: 2 sty 2014, o 17:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moje siane jakoś na przełomie styczeń luty już zaczynają się rozwidlać i zawiązywać kwiaty, boję się co będzie za 2/2,5 miesiąca bo wcześniej ich do gruntu przecież nie wsadzę a tym największym zostało już tylko 12 cm do świetlówek w boxie . Czy przycięcie stożka wzrostu na długo hamuje rozwój papryki?
regulamin!
- BobejGS
- Kontakt:
Ty to masz już niezły busz. Niestety to tylko będzie potęgować ich wzrost w górę, w poszukiwaniu światła. Musisz je jakoś przerzedzić.