Pod puszczą cz.2
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod puszczą cz.2
Ależ cudna wiosna u Ciebie, Elu
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Eluś ty tam musisz mieć jakiegoś przeszkadzacza, co by chociaż na kawę chciał wpaść a ciebie zmusił do chwili odpoczynku...... Bo już cię widzę jak tyrasz od rana do wieczora. I pewnie od razu chcesz to wszystko zrobić....Aj dziś odpoczywam, nogi do góry , lezaczek , zimne piwko i od czasu do czasu Fo. Ale tak świeci , że nic za bardzo w tym laptopie nie widzę. Muszę sobie to odłożyć na wieczór. A teraz opalanko....
Odpoczynku ci życzę...Dychnij że trochę kobieto.
Odpoczynku ci życzę...Dychnij że trochę kobieto.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Sporo czasu mnie tu nie było , ale to wyłącznie wina mojego ogrodu , jakiś taki zaborczy tej wiosny się zrobił Jak w nim jestem to nie myślę o jedzeniu , spaniu , czy odpoczynku bo ciągle ma dla mnie jakieś prace do wykonania , Wczoraj mnie już jednak mocno wkurzył bo ze zmęczenia spać nie mogłam , więc uznałam , że pora do domu bo inaczej mnie wykończy .Fakt , zostawiłam go posprzątanego od końca do końca a nawet zrobiłam pielenie jeszcze przed ogrodem , więc myślę , że racja jest po mojej stronie , niech się buja , mam dość , zobaczy mnie dopiero za całe 9 dni i ani dnia krócej .
Zuziu , coś jest nie tak z tymi naszymi ogrodami , zrobiły się wredne i coraz bardziej wymagające , ale ja swojemu już zapowiedziałam , że skończyły się dla niego dobre czasy i przestaję robić wszelkie zakupy bo mam dość sadzenia , ciekawa jestem co on na to , bo na razie milczy , może się na mnie obraził ?
Aniu , do mojego już nic się nie zmieści , najwyżej będzie bardziej przewiewnie , a więc i zdrowiej dla roślin .W końcu mam też prawo do odpoczynku .Ogród dostał co mu się należało , a teraz czas żeby odpłacił mi za włożoną pracę bo więcej nie dam się wykorzystywać .
Mariuszu , no tak , ogród miał mnie na oku przez 24 h na dobę i świetnie to wykorzystał , ale ja wezmę z niego przykład i niech on teraz trochę zapracuje żeby rośliny porosły a ja będę cieszyła swoje oczy .
Natalko , miło że jesteś ,wiosna jest naprawdę niesamowita , bo nawet ptakom się udzieliła ,właśnie para sikorek modrych założyła sobie gniazdo w rurze studziennej pompy , całe szczęście że z niej nie korzystam . No powiedz sama , czy to nie jest wariactwo
Ewuniu , radził kocioł garnkowi , a oba czarne ,nie przepracuj się ,hop siup , łatwo powiedzieć no bo mam tam dom , a w nim też trzeba zrobić , przez sześc dni odbyłam miesięczną siłownie i półroczną jogę
Martuniu , całkowicie rozłożyłaś mnie swoim wpisem , masz rację , tak powinno być , powinno , ale mi się nie udało , może następnym razem będę mądrzejsza , a jak nie , to za parę lat samo się będzie tak robiło , nawet bez mojej zgody , będzie rządził pesel
Bożenko , jak wyjeżdżałam to jeszcze resztka kwitła , są niesamowite .
Moniczko , jakże się cieszę ,że się odezwałaś .Wiosna jak zwykle cudna ,właśnie zaczynają kwitnąć różaneczniki i azalie , a mnie w ogrodzie nie będzie .Trudno , muszę odpocząć , miłość , miłością , ale rozsądek trzeba zachować . .Bądź dobra dla siebie
Oleńko ,, dobrze widziałaś mnie od rana do wieczora i masz słuszną rację , że na domiar złego wszystko od razu zrobiłam .Piwko było tylko raz , a kawka pita z sąsiadem o 6 rano na przebudzenie a potem w rabatki i tak przez 6 dni .No właśnie poszłam po rozum do głowy i mam zamiar być bardziej dobra dla siebie i odpoczywać .
Reszta jutro rano , bo padam z nóg .
Już jestem , obudziłam się o piątej rano nie wiem po co , bo w rabatki dzisiaj nie idę , więc doleżłałam jeszcze troszkę w łóżeczku , nareszcie . Prawdę powiedziawszy powinnam była zostać do niedzieli , ale inne obowiązki też czekają na mnie , no i Mama w domu sama , więc do miasta trzeba było wrócić .Pomimo ciężkiej pracy jestem z siebie zadowolona chociaż rozgrzebany trawnik spędza mi sen z oczu , ale mam czas do końca czerwca , więc powinnam dać radę . Fotek troszkę zrobiłam , ale dopiero teraz będą kwitły krzewy , no i moje ukochane głogi już zrobiły się różowe od kwiecia .
Sporo czasu mnie tu nie było , ale to wyłącznie wina mojego ogrodu , jakiś taki zaborczy tej wiosny się zrobił Jak w nim jestem to nie myślę o jedzeniu , spaniu , czy odpoczynku bo ciągle ma dla mnie jakieś prace do wykonania , Wczoraj mnie już jednak mocno wkurzył bo ze zmęczenia spać nie mogłam , więc uznałam , że pora do domu bo inaczej mnie wykończy .Fakt , zostawiłam go posprzątanego od końca do końca a nawet zrobiłam pielenie jeszcze przed ogrodem , więc myślę , że racja jest po mojej stronie , niech się buja , mam dość , zobaczy mnie dopiero za całe 9 dni i ani dnia krócej .
Zuziu , coś jest nie tak z tymi naszymi ogrodami , zrobiły się wredne i coraz bardziej wymagające , ale ja swojemu już zapowiedziałam , że skończyły się dla niego dobre czasy i przestaję robić wszelkie zakupy bo mam dość sadzenia , ciekawa jestem co on na to , bo na razie milczy , może się na mnie obraził ?
Aniu , do mojego już nic się nie zmieści , najwyżej będzie bardziej przewiewnie , a więc i zdrowiej dla roślin .W końcu mam też prawo do odpoczynku .Ogród dostał co mu się należało , a teraz czas żeby odpłacił mi za włożoną pracę bo więcej nie dam się wykorzystywać .
Mariuszu , no tak , ogród miał mnie na oku przez 24 h na dobę i świetnie to wykorzystał , ale ja wezmę z niego przykład i niech on teraz trochę zapracuje żeby rośliny porosły a ja będę cieszyła swoje oczy .
Natalko , miło że jesteś ,wiosna jest naprawdę niesamowita , bo nawet ptakom się udzieliła ,właśnie para sikorek modrych założyła sobie gniazdo w rurze studziennej pompy , całe szczęście że z niej nie korzystam . No powiedz sama , czy to nie jest wariactwo
Ewuniu , radził kocioł garnkowi , a oba czarne ,nie przepracuj się ,hop siup , łatwo powiedzieć no bo mam tam dom , a w nim też trzeba zrobić , przez sześc dni odbyłam miesięczną siłownie i półroczną jogę
Martuniu , całkowicie rozłożyłaś mnie swoim wpisem , masz rację , tak powinno być , powinno , ale mi się nie udało , może następnym razem będę mądrzejsza , a jak nie , to za parę lat samo się będzie tak robiło , nawet bez mojej zgody , będzie rządził pesel
Bożenko , jak wyjeżdżałam to jeszcze resztka kwitła , są niesamowite .
Moniczko , jakże się cieszę ,że się odezwałaś .Wiosna jak zwykle cudna ,właśnie zaczynają kwitnąć różaneczniki i azalie , a mnie w ogrodzie nie będzie .Trudno , muszę odpocząć , miłość , miłością , ale rozsądek trzeba zachować . .Bądź dobra dla siebie
Oleńko ,, dobrze widziałaś mnie od rana do wieczora i masz słuszną rację , że na domiar złego wszystko od razu zrobiłam .Piwko było tylko raz , a kawka pita z sąsiadem o 6 rano na przebudzenie a potem w rabatki i tak przez 6 dni .No właśnie poszłam po rozum do głowy i mam zamiar być bardziej dobra dla siebie i odpoczywać .
Reszta jutro rano , bo padam z nóg .
Już jestem , obudziłam się o piątej rano nie wiem po co , bo w rabatki dzisiaj nie idę , więc doleżłałam jeszcze troszkę w łóżeczku , nareszcie . Prawdę powiedziawszy powinnam była zostać do niedzieli , ale inne obowiązki też czekają na mnie , no i Mama w domu sama , więc do miasta trzeba było wrócić .Pomimo ciężkiej pracy jestem z siebie zadowolona chociaż rozgrzebany trawnik spędza mi sen z oczu , ale mam czas do końca czerwca , więc powinnam dać radę . Fotek troszkę zrobiłam , ale dopiero teraz będą kwitły krzewy , no i moje ukochane głogi już zrobiły się różowe od kwiecia .
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
To się Eluś napracowałaś, dobrze że jesteś już w domku...odpoczniesz. . Niemniej dużo porobiłaś i pewnie jesteś z siebie zadowolona. Ja codziennie jestem na działce więc z pracami mogę sobie pozwolić tak po ,, lekku ,, .Ładnie zaczynają kwitnąć głogi, będzie piękny widok..rododendrony u mnie także już zaczynają pokaz. Przyjemnego wypoczynku, zbieraj siły na następny pobyt na działce.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu, fajnie,że udało ci się popracować,Satysfakcja z tych naszych prac wynagradza nam trudy i zmęczenie.
Głogi zawsze pięknie kwitną.Ja niestety ich nie mam.
Rodki masz bardzo ładne kolorki.
U mnie marnie one rosną.
Pozdrawiam cieplutko
Głogi zawsze pięknie kwitną.Ja niestety ich nie mam.
Rodki masz bardzo ładne kolorki.
U mnie marnie one rosną.
Pozdrawiam cieplutko
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Zuziu , ja właśnie cały dzień tyram w domu , umyłam okna , uprałam firany , poczyściłam meble i pod meblami , zrobiłam porządek w kuchni , po drodze obiad , 3 prania wyszczotkowałam kota , powynosiłam śmieci , słoiki do piwnicy i nie wiem co jeszcze po drodze , a jutro jadę robić porządek na cmentarzu a mam 3 nagrobki , więc też mi trochę zejdzie .Muszę obrobić dom bo w końcu tygodnia muszę przygotować dla Mamy posiłki żeby tylko sobie podgrzała jak ja pojadę do ogrodu ,no i cały tydzień praca . .W następną sobotę biorę się za rozgrzebany trawnik bo to priorytet i pewnie mi z nim trochę zejdzie . Mam też nadzieję że będę mogła posiedzieć w ogrodzie i cieszyć się wiosną .No co , pomarzyć nie można ?
Aniu , to dziwne że słabo Ci rosną bo u mnie są na patelni i dają radę , może musisz je 3 razy w sezonie zakwasić i będzie dobrze , a niektóre odmiany wolno rosną z natury bo nie wszystkie osiągają duże rozmiary .
Aniu , to dziwne że słabo Ci rosną bo u mnie są na patelni i dają radę , może musisz je 3 razy w sezonie zakwasić i będzie dobrze , a niektóre odmiany wolno rosną z natury bo nie wszystkie osiągają duże rozmiary .
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Elu pracy sporo wykonałaś, a trawnik może poczekać piękne zapączkowane głogi, rodki i azalie, będzie co podziwiać u Ciebie
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Elu,i są efekty Twego trudu i poświęcenia siebie ogrodowi!Pięknie się odwdzięcza!
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Elu..prania to też mi się uzbierało, co mąż jedzie po prowiant to siatkę prania zabiera a okien to nie myję bo zaraz by deszcz padał a ja nie chcę. . A tak na poważnie jeszcze tylko dwa , trzy dni i także mus do domu i podobnie jak ty.. . Pogoda piękna oby do niedzieli się nie popsuła bo wnuk ma I komunię Św. Tobie życzę abyś jednak dała sobie na wstrzymanie z tyloma pracami na raz.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Elu no niezłą ilość pracy wykonałaś trawnik zdecydowanie może trochę poczekać
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Elu, śliczne te fiołki, ale jak ja się ich boję... Z poprzedniego ogrodu przeniosłam kępkę z inną rośliną i tak się rozrosły, że chciały mi pożreć część róż. Walczę z nimi od kilku sezonów, a one wciąż wychodzą! Nie zmienia to faktu, że mają urocze kwiatki
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Elu ,ależ Ty jesteś prędka
Warzywnik ekstra
Działeczka w pełnym kwitnieniu
Zdrówka
Warzywnik ekstra
Działeczka w pełnym kwitnieniu
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Na razie daje sobie spokój ha rodkami. Nie chcą rosnąć to nie. Inne rośliny rosną
Widzę fioleczek ładny. Też to mam już w wielu miejscach .
I zaczynam no usuwać bo mocno 3jspansywny się zrobił.
Widzę fioleczek ładny. Też to mam już w wielu miejscach .
I zaczynam no usuwać bo mocno 3jspansywny się zrobił.