Ogródek KaRo cz.2
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj ogrodniczki, takie jesteście wrażliwe na pająki, one mają swój urok.
Nieprzyjemne są zwierzątka, które ja spotykam przy robieniu rabat, pędraki. Duże, tłuste i przepaskudne, a jest ich baaardzo dużo. To dopiero można nabrać wstrętu do prac ogrodowych.
Krysiu wreszcie zaczęłaś chwalić się swoją działką, piękna, jak zwykle.
Nieprzyjemne są zwierzątka, które ja spotykam przy robieniu rabat, pędraki. Duże, tłuste i przepaskudne, a jest ich baaardzo dużo. To dopiero można nabrać wstrętu do prac ogrodowych.

Krysiu wreszcie zaczęłaś chwalić się swoją działką, piękna, jak zwykle.

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Karo, a to coś zielono-żółte na trzecim zdjęciu od dołu to co to??? U nas w zagajniku sporo podobnego czegoś rośnie, chyba jest ciut mniej dorodne, ale też warunki ma kiepściejsze
Może bym sobie przeniosła jedno takie do siebie, daleko nie jest, może się nie obrazi i u mnie też będzie rosło
Tylko co to jest?

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
To jest wilczomlecz złocisty (Euphorbia polychroma ).
Myślę Nalewko,że w Twoim sąsiedztwie rośnie albo wilczomlecz sosnka(Euphorbia cyparissias)albo też wilczomlecz obrotny( Euphorbia helioscopia)-spotykane w naturalnym środowisku ,stąd wygladają nieco mniej okazale ale myślę,że poprawa ich warunków bytowania jest w stanie zrobić z nich równie piękne egzemplarze.
Zresztą spotykam u moich sąsiadów często w.sosnka -więc pewnie jest już w sprzedaży.
Myślę Nalewko,że w Twoim sąsiedztwie rośnie albo wilczomlecz sosnka(Euphorbia cyparissias)albo też wilczomlecz obrotny( Euphorbia helioscopia)-spotykane w naturalnym środowisku ,stąd wygladają nieco mniej okazale ale myślę,że poprawa ich warunków bytowania jest w stanie zrobić z nich równie piękne egzemplarze.

Zresztą spotykam u moich sąsiadów często w.sosnka -więc pewnie jest już w sprzedaży.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.