Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
- mdabr
- 200p
- Od: 12 paź 2014, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.7
Wiem, że to kilka minut roboty ale jak komuś nie chce się odpisać na email to może się też nie chcieć zważyć dyni poza konkursem (jak nie dostane odpowiedzi od osoby odpowiedzialnej za konkurs to spróbuje jeszcze skontaktować się z kimś innym z powiatu krapkowickiego).
Przy okazji zapytam o przyszły rok: czy jest ktoś kto byłby zainteresowany udziałem w konkursie na największa dynie na terenie Małopolski (możliwe, że w Krakowie) lub Podkarpacia w przyszłym roku?
Przy okazji zapytam o przyszły rok: czy jest ktoś kto byłby zainteresowany udziałem w konkursie na największa dynie na terenie Małopolski (możliwe, że w Krakowie) lub Podkarpacia w przyszłym roku?
Pozdrawiam, Mateusz
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A piszesz na tego maila co się wysyła zgłoszenia?
- mdabr
- 200p
- Kontakt:
Tak, pisałem na ten adres email który jest podany w regulaminie jako kontakt do osoby odpowiedzialnej za udzielania informacji o konkursie oraz do wysyłania zgłoszeń.
Pozdrawiam, Mateusz
-
- 10p - Początkujący
- Od: 12 lis 2016, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A może lepiej zadzwonić tam na ten numer telefonu podany w regulaminie? Ja dzwoniłem i odebrali więc może warto 

- BobejGS
- Kontakt:
U mnie dziś Dap67 i Ott902
Ostatni oprysk w sezonie. Chyba że pogoda znacząco się poprawi, to zrobie jeszcze jeden. Spadek na przyrost dobowy 4kg. Dynia już się starzeje ale fajnie że przyrasta. Mierzyć też już rzadziej będe ake postaram się w niedziele sprawdzić pomiarem czy oprysk dał jakiś efekt.
Tymczasem miałem coś jeszcze powiedzieć ale zapomniałem.
Ostatni oprysk w sezonie. Chyba że pogoda znacząco się poprawi, to zrobie jeszcze jeden. Spadek na przyrost dobowy 4kg. Dynia już się starzeje ale fajnie że przyrasta. Mierzyć też już rzadziej będe ake postaram się w niedziele sprawdzić pomiarem czy oprysk dał jakiś efekt.

Tymczasem miałem coś jeszcze powiedzieć ale zapomniałem.

- BobejGS
- Kontakt:
Nie, jak na razie niegroźne.
- Sky12
- 200p
- Od: 10 wrz 2016, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam nadzieję, że już nie będzie padać i wreszcie będzie słońce, bo i tak już jest za mokro. Szkoda, że jest do tego zimno i w dzień i w nocy, ciepła na zachodzie Pl nie widać. Już jest jesień. W tym roku pogoda niesamowicie przeszkadzała i nie tylko w Polsce. Najróżniejsze dynie pękały. Dziwny sezon. 

- BobejGS
- Kontakt:
To prawda. U mnie pada czy to mocniej, czy słabiej codziennie i to nie pamiętam od jak dawna.
Faktycznie że ten sezon jest obfity w pękanie dyń. Ostatnio nawet Paton sciął swoją dynie z obawy o pęknięcie dyni przez ogonek, bo na ogonku coś mu się pojawiło z tego co dobrze widziałem.
Faktycznie że ten sezon jest obfity w pękanie dyń. Ostatnio nawet Paton sciął swoją dynie z obawy o pęknięcie dyni przez ogonek, bo na ogonku coś mu się pojawiło z tego co dobrze widziałem.
- mdabr
- 200p
- Kontakt:
No niestety trochę tych popękanych dyń w tym sezonie było.
Co do pogody to początek sezonu zapowiadał się dobrze, maj i czerwiec były bardzo ładne. Niestety później przyszedł zimny lipiec i wszystko (nie tylko dynie) bardzo zwolniło.
Co do pogody to początek sezonu zapowiadał się dobrze, maj i czerwiec były bardzo ładne. Niestety później przyszedł zimny lipiec i wszystko (nie tylko dynie) bardzo zwolniło.
Pozdrawiam, Mateusz
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Taki sezon , samo życie . Jeden sezon lepszy drugi gorszy . Moja Wallace 2261 dziś ma 903 Ott . Moja radość jest podwójna z tak dużej dyni ponieważ udało mi się wyhodować taką dynię w nie zbyt dobrym pogodowo sezonie . Ten sezon jest dla mnie mega niespodzianką czuję się jak bym wygrał jakąś walkę , i w sumie można powiedzieć że wygrałem
Pogoda nie raz próbowała nokautować ale nie dałem się 

-
- 10p - Początkujący
Teraz pozostaje tylko dotrwać do konkursu
A tak w ogóle to kto wybiera się do Krapkowic?

A tak w ogóle to kto wybiera się do Krapkowic?
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ja z chęcią bym się wybrał tylko jest jeden problem ....
610 km do Krapkowic . Mógł bym z dziadkiem przywieźć ciągnikiem który wyciska najwięcej 60 km/h ale wiadomo że nie będzie się zacierać silnika przez 610 km na najwyższych obrotach . Według moich obliczeń podróż trwała by 15 godzin z przerwami . W tym problem że musiał bym przejechać Polskę w szerz . Jeżeli nie zważę jej na konkursie to na bank kupię wagę hakową elektroniczną i nagram jakiś filmik z ważenia
610 km do Krapkowic . Mógł bym z dziadkiem przywieźć ciągnikiem który wyciska najwięcej 60 km/h ale wiadomo że nie będzie się zacierać silnika przez 610 km na najwyższych obrotach . Według moich obliczeń podróż trwała by 15 godzin z przerwami . W tym problem że musiał bym przejechać Polskę w szerz . Jeżeli nie zważę jej na konkursie to na bank kupię wagę hakową elektroniczną i nagram jakiś filmik z ważenia

-
- 10p - Początkujący
Aha, rozumiem
Ja na szczęście mam 100km i to jeszcze autostradą, także godzina i jestem na miejscu

Ja na szczęście mam 100km i to jeszcze autostradą, także godzina i jestem na miejscu

- BobejGS
- Kontakt:
Ja ze względu na ten sam.termin(01.10) będe na konkursie w Grzybnie.