Ogród Marty - Cz. XII
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XII
Martuś po takim ogrodzie to sama przyjemność spacerować. Zawsze coś nowego odkrywam.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pospacerowałam krętymi ścieżkami po znajomym ogrodzie, jak zawsze pięknie, wiosna szybko nadrabia zaległości.
Co to za niespotykany kolor fiolka, pierwszy raz takie cudo widzę.
Co to za niespotykany kolor fiolka, pierwszy raz takie cudo widzę.
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
piękne kwiaty
serduszka szczególnie 

Witaj Marto
U ciebie jest zawsze na co popatrzeć. Masz oryginalne drzewa, krzewy i byliny. Nie wiadomo co pierwsze podziwiać. Zagajnik z brzózkami bardzo klimatyczny. Fajnie prowadzisz ścieżki, meandrują wśród drzew i nie wiadomo gdzie koniec działki i co czeka za zakrętem. Fantastycznie Martuś. A, i grządki muszę pochwalić, takie na bogato.

U ciebie jest zawsze na co popatrzeć. Masz oryginalne drzewa, krzewy i byliny. Nie wiadomo co pierwsze podziwiać. Zagajnik z brzózkami bardzo klimatyczny. Fajnie prowadzisz ścieżki, meandrują wśród drzew i nie wiadomo gdzie koniec działki i co czeka za zakrętem. Fantastycznie Martuś. A, i grządki muszę pochwalić, takie na bogato.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Martusiu dzisiaj może nam nareszcie podleje, bo coś kropi i grzmi ale delikatnie. Ja już z wężem latam bo mi borówki usychają, zima była bezśnieżna i gleba spragniona
Po deszczu to dopiero chwasty ruszą
Ogród już się zazielenił, epimedia ślicznie kwitną i ten żółty pierwiosnek taki radosny! Pozdrawiam Cię serdecznie i do miłego

Ogród już się zazielenił, epimedia ślicznie kwitną i ten żółty pierwiosnek taki radosny! Pozdrawiam Cię serdecznie i do miłego

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Takie skrzynie będe miała na warzywka, ale nie dlatego, że myszy zjadają, tylko dlatego, że miejsca brak na prawdziwy warzywnik
Na razie ogarniam ogród, na skrzynie przyjdzie czas może w weekend
Ja też musze posadzić dalie, tylko nie mam pojęcia gdzie, bo mam ich tyle
Na razie ogarniam ogród, na skrzynie przyjdzie czas może w weekend
Ja też musze posadzić dalie, tylko nie mam pojęcia gdzie, bo mam ich tyle

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam ,dzisiaj miałam dzień nadwyżkowy,więc w ogrodzie nic nie zrobiłam ,ale biegałam po nim i wąchałam piękne zapachy unoszące się nad ścieżkami ,w ogrodzie bardzo sucho mimo ,że w sobotę sporo wody wlałam w ogród,przed chwilą była mała burza i troszkę padał deszcz ,jutro sprawdzę ile tego było.
Mariuszku ,ja ciągle w ogrodzie mam co robić ,a czasem mnie pogoni ,zwłaszcza teraz ,bo nie tylko jest wiosna ,ale mam też nadwyżki do zrealizowania i jeszcze nie skończyłam ,pozdrawiam
Gosiu clem3,taki warzywnik z przymusu,jeszcze więcej takich skrzynek by się przydało,ale obstawię cały przedogródek ,oprócz wiśni i czereśni kwitną pięknie grusze i zaczynają jabłonie ,jest cudownie ,pozdrawiam
Gosiu PEPSI,spaceruj i odkrywaj ,nawet masz gdzie przysiąść i odpocząć,pozdrawiam
Dorota,niedługo będziesz spacerować w realu,wiosna przez te upały bardzo przyspieszyła,fiołków mam dużo kolorków,pozdrawiam
Maćku,chyba jeszcze nigdy serduszka nie kwitły w kwietniu,,mam trzy kolory i wszystkie trzy zakwitły,pozdrawiam
Ewciu,kręte ścieżki tak specjalnie zbudowane ,żeby zawsze było tajemnicą co jest za zakrętem i żeby iść dalej ,ale i ja sie czasem zgubię ,bo jak nie chce mi sie iść dalej to zapominam ,że tam właśnie coś zakwitło,pozdrawiam
Marysiu,troszkę u mnie podlało przy małej burzy ,ale to niewiele i krótko,ja też podlewam ,bo rośliny by uschły ,żółty pierwiosnek taki specyficzny jak sie na niego patrzy,coś jest w tym kolorze ,pozdrawiam
Gosiu Margo2,mnie by się więcej takich skrzyń przydało,ale nie mam czasu na razie sie nimi zająć ,jak skończę nadwyżki to muszę do końca ogarnąć ogród ,no i przygotować miejsce pod pomidorki,dalie jeszcze nie wszystkie posadziłam ,czekają w kolejce ,pozdrawiam
Mariuszku ,ja ciągle w ogrodzie mam co robić ,a czasem mnie pogoni ,zwłaszcza teraz ,bo nie tylko jest wiosna ,ale mam też nadwyżki do zrealizowania i jeszcze nie skończyłam ,pozdrawiam

Gosiu clem3,taki warzywnik z przymusu,jeszcze więcej takich skrzynek by się przydało,ale obstawię cały przedogródek ,oprócz wiśni i czereśni kwitną pięknie grusze i zaczynają jabłonie ,jest cudownie ,pozdrawiam

Gosiu PEPSI,spaceruj i odkrywaj ,nawet masz gdzie przysiąść i odpocząć,pozdrawiam

Dorota,niedługo będziesz spacerować w realu,wiosna przez te upały bardzo przyspieszyła,fiołków mam dużo kolorków,pozdrawiam

Maćku,chyba jeszcze nigdy serduszka nie kwitły w kwietniu,,mam trzy kolory i wszystkie trzy zakwitły,pozdrawiam

Ewciu,kręte ścieżki tak specjalnie zbudowane ,żeby zawsze było tajemnicą co jest za zakrętem i żeby iść dalej ,ale i ja sie czasem zgubię ,bo jak nie chce mi sie iść dalej to zapominam ,że tam właśnie coś zakwitło,pozdrawiam

Marysiu,troszkę u mnie podlało przy małej burzy ,ale to niewiele i krótko,ja też podlewam ,bo rośliny by uschły ,żółty pierwiosnek taki specyficzny jak sie na niego patrzy,coś jest w tym kolorze ,pozdrawiam

Gosiu Margo2,mnie by się więcej takich skrzyń przydało,ale nie mam czasu na razie sie nimi zająć ,jak skończę nadwyżki to muszę do końca ogarnąć ogród ,no i przygotować miejsce pod pomidorki,dalie jeszcze nie wszystkie posadziłam ,czekają w kolejce ,pozdrawiam

-
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu, tak cieszę się ,ze dotarłam do Twojego pięknego , wiosennego ogrodu. Odbyłam bardzo relaksujący spacer
Chciałoby się w nim siedzieć cały czas , jest cudownie, kolorowo, bajecznie . Wrócę tu , bo warto
Pozdrawiam cieplutko 

Chciałoby się w nim siedzieć cały czas , jest cudownie, kolorowo, bajecznie . Wrócę tu , bo warto

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu, proszę napisz mi , jaka to odmiana brzóz w Twoim brzozowym gaiku. Piękne, wielopienne i o białej korze 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Piękny jest ten wilczomlecz o bordowych liściach.
Marto przed Wami matura, chyba ja wcześniej zorganizuję jakieś spotkanko, tak bym już chciała spotkać się, czekam tylko na nowy grafik pracy męża i dam znać wszystkim datę z pytaniem czy odpowiada termin.
Marto przed Wami matura, chyba ja wcześniej zorganizuję jakieś spotkanko, tak bym już chciała spotkać się, czekam tylko na nowy grafik pracy męża i dam znać wszystkim datę z pytaniem czy odpowiada termin.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Bogactwo roślin i kolorów i kształtów. A i zapachów też.
Narcyzki piękne. Te babcine uwielbiam. Ale u mnie coś zanikly.
Ten czysto biały jest cudny.
Epimedium okazałe. Wielka kępa. Nawet nie wiedziałam, że takie duże rosną. Piękne. Jak długo je masz ??
Magnolia wciąż Piękna.
Drzewa kwitną śliczna, niepowtarzalne chwilę.
Co dzień inaczej.
Narcyzki piękne. Te babcine uwielbiam. Ale u mnie coś zanikly.

Ten czysto biały jest cudny.
Epimedium okazałe. Wielka kępa. Nawet nie wiedziałam, że takie duże rosną. Piękne. Jak długo je masz ??
Magnolia wciąż Piękna.
Drzewa kwitną śliczna, niepowtarzalne chwilę.
Co dzień inaczej.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13

Spacer u Ciebie to niekłamana ,prawdziwa przyjemność!

-
Witajcie kochani ,słoneczko i ciepełko towarzyszy nam codziennie ,ja do południa robiłam nadwyżki a potem pojechałam do Wadowic załatwić 2 ważne sprawy i na jedną musiałam czekać ,więc pobiegłam na targ i oczywiście przywlokłam jakieś rozsady sałatek ,kapusty brukselki,porów i goździki kamienne ,niechże mi poprawią humor jak zakwitną ,wróciłam radosna i goździki już rosną ,może jeszcze jutro u mnie na targu dokupię bo je lubię .
Bogusiu,witaj ,cieszę się ,że wróciłaś z wiosną ,spaceruj ,bo przy ścieżkach najwięcej bylin rośnie ,tylko jeszcze wszystkich nie widać ,te brzozy to brzozy pożyteczne Doorenbos,one przyciągają uwagę dzięki śnieżno białej korze i okrągłej ażurowej koronie jest wielopniowa ,pozdrawiam
Dorota,wilczomlecz super wygląda ,a spotkanie u mnie będzie przed 15 maja ,tak jak w tamtym roku,ale muszę ustalić to z dziewczynkami,maturę mamy ,no cóż trzeba to jakoś przetrwać,pozdrawiam
Aniu,oj pachnie ten ogród bardzo,ja też uwielbiam babcine narcyzy ,chyba są najpiękniejsze i takie pachnące ,mam je na ławie ,leżę koło nich i wącham ,a bzy są w kuchni na stole i też cudnie pachną ,najpiękniejszy okres jest teraz ,ale żeby to wszystko działo się w kwietniu ,to wprost niemożliwe ,epimedium mam może 4 lata ,pozdrawiam
Maryniu,tyle pięknych i miłych słów mi napisałaś ,że aż troszkę urosłam ,dziękuję bo przyjemnie się to czyta ,pozdrawiam
Bogusiu,witaj ,cieszę się ,że wróciłaś z wiosną ,spaceruj ,bo przy ścieżkach najwięcej bylin rośnie ,tylko jeszcze wszystkich nie widać ,te brzozy to brzozy pożyteczne Doorenbos,one przyciągają uwagę dzięki śnieżno białej korze i okrągłej ażurowej koronie jest wielopniowa ,pozdrawiam

Dorota,wilczomlecz super wygląda ,a spotkanie u mnie będzie przed 15 maja ,tak jak w tamtym roku,ale muszę ustalić to z dziewczynkami,maturę mamy ,no cóż trzeba to jakoś przetrwać,pozdrawiam

Aniu,oj pachnie ten ogród bardzo,ja też uwielbiam babcine narcyzy ,chyba są najpiękniejsze i takie pachnące ,mam je na ławie ,leżę koło nich i wącham ,a bzy są w kuchni na stole i też cudnie pachną ,najpiękniejszy okres jest teraz ,ale żeby to wszystko działo się w kwietniu ,to wprost niemożliwe ,epimedium mam może 4 lata ,pozdrawiam

Maryniu,tyle pięknych i miłych słów mi napisałaś ,że aż troszkę urosłam ,dziękuję bo przyjemnie się to czyta ,pozdrawiam

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Nie mam takiego fajnego targu w pobliżu
Jest ryneczek w mieście, ale z tego co słyszę to ubogo tam z roślinkami.