Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja też dużo czytam. Przeważnie są to ze 3,4 tytuły w tym samym przedziale czasowym w zależności od nastroju. Mam też manię kupowania książek w twarych oprawach - nie znoszę książek wypożyczanych. Co miesiąc pojawiają się na moich półkach nowe książki - jedna lub dwie. Staram się nie szaleć i ograniczam się jak mogę.
Aktualnie podczytuję sobie książkę na temat życia Nefertiti i Echnatona napisaną przez fancuskiego archeologa Christiana Jacq, w przerwach szperam w życiorysie Henryka VIII lub wpadam na "Ulicę szalonej rzeki" Joy Fielding (autorka powieści, w których to dość ciekawie buduje stan napięcia).
Polecam Paniom "Królową deszczu" Scholes Katherine - przepiękna powieść, oraz powieści Rosamunde Pilcher. Rewelacyjnie pisze też Wilbur Smith - powieści przygodowe, najczęściej historyczne - rewelacja.
Pozdrawiam wszystkich
Aktualnie podczytuję sobie książkę na temat życia Nefertiti i Echnatona napisaną przez fancuskiego archeologa Christiana Jacq, w przerwach szperam w życiorysie Henryka VIII lub wpadam na "Ulicę szalonej rzeki" Joy Fielding (autorka powieści, w których to dość ciekawie buduje stan napięcia).
Polecam Paniom "Królową deszczu" Scholes Katherine - przepiękna powieść, oraz powieści Rosamunde Pilcher. Rewelacyjnie pisze też Wilbur Smith - powieści przygodowe, najczęściej historyczne - rewelacja.
Pozdrawiam wszystkich

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Ja bardzo lubię książki fantastyczne, fantasy. Czytałam dużo książek Lema (na podstawie Solaris powstał film, ale nie polecam go, bo jak ktoś nie czytał książki to nie zrozumie o co w ogóle w nim chodzi, tak jak ja gdy go oglądałam przed lekturą
) o naprawdę różnej tematyce, najbardziej lubię Dzienniki Gwiazdowe, trylogię Mroczne Materie Philipa Pullmana (a tu na podstawie pierwszej części powstał film Złoty Kompas) i cały czas czytam książki z cyklu Świat Dysku Terry'ego Pratchetta. Wszystkie polecam, ale najbardziej lubię Pratchetta, bo można się pośmiać