Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Lucynko, pięknie wygląda ten Twój haft (skąd wzięłaś wzór?). Ja jeszcze nie spotkałam wzoru z cieniowaniem, brzmi to bardzo obiecująco i zachęcająco. :P

Duśka, dla chcącego nic trudnego, o wiele lepiej haftuje się na czystek kanwie niż tej pokrytej wzorem, często niestarannie wykonanym. Spróbuj na prostym wzorze, a przekonasz się ,że to dopiero daje przyjemność, gdy na czystym kawałku materiału powstaje "coś". :lol:
dorcia
1000p
1000p

Post »

Lucynko, pięknie wygląda ten Twój haft (skąd wzięłaś wzór?). Ja jeszcze nie spotkałam wzoru z cieniowaniem, brzmi to bardzo obiecująco i zachęcająco. :P

Duśka, dla chcącego nic trudnego, o wiele lepiej haftuje się na czystek kanwie niż tej pokrytej wzorem, często niestarannie wykonanym. Spróbuj na prostym wzorze, a przekonasz się ,że to dopiero daje przyjemność, gdy na czystym kawałku materiału powstaje "coś". :lol:
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Dorotko,

prawie skończone - mówię prawie, bo niestety jeszcze muszę popracować nad konturami - a to taka niezbyt ciekawa praca, więc wlecze się za mną. Dodatkowo czasu brak, więc tak z doskoku robię, ale mam nadzieję, że wkrótce całkowicie skończę.
Tak prezentuję się na chwilę obecną:
Obrazek

Jeżeli chcesz schemat - to daj mi znać na PW. ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
dorcia
1000p
1000p

Post »

Lucynko, bardzo chętnie.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Skończyłam!!!!! jestem tak z siebie dumna, bo efekt mnie zaskoczył. Jest po prostu cudowny. Zdecydowanie lepiej prezentuje się już po wypraniu i wyprasowaniu ... warto było:
Obrazek
W moim blogu www.mulinkowe-krzyzyki.bloog.pl możecie zobaczyć troszkę szczegółów dotyczących tego obrazka.
Dorotko, ciągle czekam na Twój adres mailowy. podaj mi go na PW, to wyślę interesujące Ciebie pliki ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Witam!

Przypadkowo tu trafiłam ale dopisuję się do listy krzyżykujących.
Uwielbiam to ......... tyle, że w tej chwili brak czasu :)
z uśmiechami Iza
u liski
dorcia
1000p
1000p

Post »

Lucynko, dziękuję za pamięć. Dzisiaj wrzucę ten adres (nawał obowiązków w pracy: wczoraj strajk, koniec roku szkolnego tuż, tuż, papierologia dokucza ,że hej). :P

Efekt końcowy: brak słów :shock: :roll: :shock: niesamowicie podoba mi się i mimo iż obiecałam sobie, że na razie z haftem koniec, gdy tylko otrzymam od Ciebie schemat - zaczynam pracę :P
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I tak wieczorami w wolnej chwili - której prawie brak - dłubię sobie kolejny obrazek - ;) Przecudną Afrykaneczkę ;) Na razie widać tylko suknię, ale już wiem, że będzie rewelacyjna ;)
Obrazek
Lucyna
Moje storczyki ...
dorcia
1000p
1000p

Post »

Lucynko, widzę, że powstaje kolejne dzieło, początki wielce obiecujące i piękne, niesamowicie piękne :roll: :roll: .
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Dorotko,
wygląda na to, że głównie my opanowałyśmy ten wątek :lol:
Ale tak na powiażanie, to powiem Ci, że mi się również bardzo podoba efekt, ale aby zobaczyć końcowy to będzie trzeba jeszcze sporo poczekać, bo niestety - teraz sesja .. :(
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a ja Was czytam :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Lucynko, widzę że szalejesz. Dopiero skończyłaś jedno, a już jest kolejny . Powiedz mi, gdzie kupiłaś taką kanwę cieniowaną? Mam na nią ochotę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie z braku czasu robótki leżą i się kurzą :( Ale z okazji imienin szefowej powstała kolejna księga ;)

Obrazek
Dawid
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dawidzie,
Twoje prace zawsze cieszą oczy, cokolwiek by to nie było.
Jestem już po sesji - więc będę miała więcej czasu na to, aby robić to co lubię. W chwilach przerw stawiałam po kilka krzyżyków i coś tam przybyło. W najbliższych dniach postaram się wkleić nowe fotki ...
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Odświeżę troszkę wątek - znowu ja - jakby ktoś miał mnie dosyć niech tylko powie ;) hahahaha

Podłubałam troszkę i takie coś wyszło. Afrykanka jeszcze "ciepła" - dopiero co dzis spod igły wyszła ;)
Obrazek
Obrazek
Lucyna
Moje storczyki ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”