Moja działeczka ROD zielony domek cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek cz 2

Post »

Witaj Alu:)

I u mnie jest zimno i nieprzyjaźnie, słońca zero, a sasanki kulą się z zimna ;:124
Widać już kolorek kwiatów, ale nie wiem kiedy się otworzą, bo cały następny tydzień ma być zimny i deszczowy.
Kominek rewelacyjny, klimatyczny, można pojechać w chłodniejsze dni i się ogrzać.
Kępa ciemiernika na bogato, muszę zapamiętać, by podsypać azofoską.

Miłego dnia i nadchodzącego weekendu :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, aż przykro patrzeć na kwiatki przygniecione mokrym ciężkim śniegiem. ;:174
Dobrze że choć w domku masz ciepło dzięki kominkowi, ;:108 tylko w tej zimowej aurze nawet się nie chce na działkę z ciepłego domku przez okno spoglądać, ;:185 szczególnie że teraz słońce powinno nam towarzyszyć, a nie biel śniegu. :shock:
Trzymaj się ciepło i zdrowo, nie trać pogody ducha. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam cieplutko w ten szaro bury dzionek.

Witaj Aniu zapowiadają w niedziele poprawę pogody, a od poniedziałku deszcze jeśli się to sprawdzi to jadę stawiać foliak by marchew i cebula o ile jeszcze coś z niej będzie miały cieplej i nie zgniły z tych deszczy. Przykryłam wszystko agro ale różnie to bywa przy takiej pogodzie. Pozdrawiam życzę mimo takiej pogody miłego dnia i zdrówka. ;:196

Lucynko witaj kochana przykro patrzeć i dlatego nawet nie chce mi się tam jechać bo nie mam wpływu na to co się dzieje. Zajęłam się moimi biednymi pomidorami hodowanymi bez słońca na lampach. Dmucham na nich ale nie wiem co z tego będzie. mam nadzieję że jak przyjdzie słońce to wezmą się do życia i nadrobią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dziś dosypalam trochu ziemi do nich i tak się zastanawiam czy dać im nawozu czy raczej nie.
Pozdrawiam wszystkich życząc miłego popołudnia. i udanego weekendu.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Witaj ALU!
U Ciebie też dużo rozsad.Moje nie które pomidory po pikowane i znowu zaczynają się wyciągać.Nikt mi nie powie ,że to normalne w kwietniu.Jak sadzić cebulę czy wysiewać warzywa do tak zimnej gleby,przecież wszystko sparchacieje zanim wyrośnie. :evil: ;:222 Kwiecień plecień,ale przecież były i ciepłe dni nie tak jak teraz,ciągle zimno. ;:134
Trzymaj się.
werbena74
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 wrz 2012, o 21:04

Post »

Witaj Alu. Niestety nie mogę jeszcze korzystać z wiadomości prywatnych, ponieważ nie udzielam się zbyt mocno. Trudno. Twoje wiadomości do mnie dotarły i mam w związku z tym pytanie, czy możesz podać mi na priv. swojego maila, jeśli nie masz nic przeciwko temu? Ja wówczas prześlę swój adres. Nie wymyśliłam nic lepszego. A na nasionkach bardzo mi zależy. Dziękuję też za namiary na sklep od pomidorów. Skorzystam.
Mam w tym roku pierwsze siewki żółtych pomidorów :tan z nasion pomidorów z marketu. Może coś z tego będzie. Pozdrawiam.
Agnieszka - pozdrawiam
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Alu :wit
Masz piękne rozsady pomidorków i papryki, szkoda tylko, że nie wygrzewane przez słońce ;:oj ;:oj
Ja warzywniaka nie mam,kilka lat temu moje zbiory były tak dorodne, że wszystko musiałam wyrzucić i to tak,aby nikt nie widział ;:145 i od tej pory wybiłam sobie z głowy warzywniak ;:14 . Jednie udawały mi się ogórki, ale surowych nie bardzo lubię, a kiszonych takiej ilości też nie przejem ;:306
U mnie weekend zapowiada się deszczowy, bo dalej non stop pada i raptem jest tylko 2 stopnie ciepła :cry:
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alu, pomidorki mamy w podobnej kondycji, ;:108 ale za to papryki kwitnącej to ja jeszcze nie posiadam. ;:111
Moim pomidorom też słoneczka brakuje i choć stoją na południowym parapecie, to łodyżki mają pajęcze, cieniutkie, a główki wyciągnięte jak łabędzie szyje. :( :oops:
Dzisiaj mam nieco lepszą pogodę, świeci słoneczko, ale przed południem na działce ręce marzły i mżawka leciała z nieba. ;:223 Ironia losu: my do domu, słońce na niebo. ;:145
Podobno ze dwa dni mają być nieco przyjemniejsze. ;:131 Ciekawe, czy istotnie tak się stanie. ;:218 Oby!
Trzymaj się cieplutko i zdrowo. ;:167 ;:3 Miłego weekendu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danusiu biedne te nasze rozsady bez słoneczka miejmy nadzieję, że niedługo będzie ;:3 . Jak śniegi zejdą będę szacowała straty najwyżej siała i sadziła jeszcze raz mówi się trudno nie przypuszczałam, że zima tak długo będzie trwała. Pozdrawiam życzę zdrówka ;:196

Agnieszko witaj dobry pomysł będziemy w kontakcie. Pozdrawiam życzę miłej niedzieli ;:196

Halinko witaj ja mam warzywnik w tym roku od siedmu boleści pomidory, ogórki bo u nas wszyscy lubią sałatka, cebula w zeszłym roku jadłam ją do grudnia i marchew, czosnek pierwszy raz mam tez lubczyk i szczypiorek więcej nie sieję. Halinko bardzo brakuje słoneczka te rozsady to takie mizerne w porównaniu do zeszłego roku, ale może coś z tego będzie.Pozdrawiam miłego wieczoru udanej niedzieli ;:168

Lucynko witaj brakuje słoneczka naszym pomidorkom ja sprawdzam prognozę i czekam, jedynie doświetlanie pozostaje. U mnie podobnie zimno na działce śnieg dziś byłam to mi w nogi szczypało jak składałam foliak, ale chciałam jakoś zabezpieczyć marchew i cebulkę przed tym deszczem. Pogoda beznadziejna brr.

To mój foliaczek postawiłam go dzisiaj jak już jest to niech stoi może to coś da.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich życzę udanej niedzieli ;:167
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was serdecznie i cieplutko :wit ;:3
Weekend przeleciał w domku z małym wypadem na działkę w sobotę gdzie postawiałam szklarenkę bo strasznie zimno i deszczowo. Dziś raniutko jak wstałam zobaczyłam dalej pada ;:145 i od razu wszystko mi się odechciało. Miałam plany tak piękne bo choć na działce nie da się nic robić to i tak miałam jechać po kafelki na ganek. Myślę o takich bo do brązowego tarasu kolor palisander i białych okien i dodatków czy to będzie pasować co wy na to ?

Obrazek

Elewacja altany myślę w kolorze taki jasny, biały lekko muśnięty żółty coś w kolor wanilia tak sobie wymarzyłam, a wszystko stoi w miejscu. Poza tym przydało by się już posadzić mieczyki i wynieść moje dalie na balkon bo zaczynają wychodzić z ziemi, a tu zimno. Mam nadzieję, że nic im nie będzie na balkonie w dzień bo na czwartym piętrze trochu cieplej na wieczór to je zabiorę.

Obrazek

Obrazek

Zmykam robić z obiadem pozdrawiam życzę miłego, słonecznego dnia ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
No fajny masz ten foiliaczek.
A i sadzoneczki warzyw już ładnie rosną.
U mnie też parapety zastawione całkowicie.
Pozdrawiam cieplutko
Ha-Ah
200p
200p
Od: 19 lip 2019, o 19:23

Post »

Witaj Alicjo :wit . Myślę że pasować będzie doskonale. Ale zmieniasz domek bardzo. Pięknieje w oczach. Niedługo chyba będzie trzeba zmienić nazwę wątku bo zielona to już tylko działeczka. My też robimy remont domku - trochę to się ciągnie ale czas i kasa ma tu duże znaczenie. Robimy spokojnie ale tak żeby już nie wracać do tematu zbyt szybko. A to niestety ma duży wpływ na tempo prac. Teraz robimy na zewnątrz a w środku jeszcze nie ruszone.
Pozdrawiam.
Hanna
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie :wit
Dziś piękny dzień pojechałam na działkę sprawdzić co tam słychać i mianowicie kilka kwiatków zmarzło, ale reszta ładnie się podniosła i zaczyna kwitnąć oby tylko tak dalej. Posadziłam dalie do gruntu i mieczyki, a ziemię którą róże były obsypane i zrobione kopczyki ładnie rozłożyłam. Sprawdziłam co tam słychać pod folią czy faktycznie te cebule padły, a tu niespodzianka ładnie się ukorzeniły i wypuściły zielone wygląda na to że coś z tego będzie. Z marchewką jeszcze nic nie wyszło, ale poczekam zobaczymy najwyżej posieję raz jeszcze jak będę sadziła seler i sałatkę.

Obrazek

Haniu witaj ja na początku robiłam w środku altany i na polu żeby były jakieś warunki bo u mnie było tragicznie teraz będę robiła altanę, ale cieszę się bo to kolega córki co ma swoja firmę remontową i zrobi to po kosztach wyjdzie mi nie drogo, a jakbym miała to robić sama to trwało by to długo. Masz rację zielony domek już nie istnieje zostały tylko wspomnienia wszystko się zmienia oby na lepsze. Pozdrawiam życzę słoneczka i zdrówka. ;:167

Obrazek

Witaj Aniu ;:196 foliaczek spełnia swoje zadania z czego jestem zadowolona na razie rosną cebule marchew i seler potem przełożę na ogórki i wykorzystam jak tylko się da. Pozdrawiam życzę dużo ciepła i słoneczka ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających życzę wam dobrej spokojnej nocki i miłego piątku
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alu, rozpędziłaś się z uatrakcyjnianiem swojego działkowego domku i jego otoczenia! ;:138 ;:138
A otoczenie kolorami się już mieni dzięki pięknej różowiutkiej sasance, bielutkiemu ciemiernikowi, odmianowym narcyzom, różowiutkim i niebieściuchnym hiacyntom oraz niezliczonej ilości ogrodowych gadżetów. ;:215 ;:303
Trochę pogoda się zbiesiła, ale jest nadzieja, że to już jej ostatnie takie grymasy, a gdy buchnie ciepełkiem, wszystko stanie się piękniejsze. ;:63
Trzymaj się, Kochana zdrowo i cieplutko. ;:167 ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Alu cieszę się, że pogoda dopisuje i kwiatki mogą pokazać swoje piękno, a Ty mogłaś pięknie posprzątać swoje rabatki;:215
Sasanka jest cudowna ;:333
Pozdrawiam gorąco i miłego weekendu ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Bocian już do Ciebie przyleciał i jakieś kurki widzę?Piękna kępa różowych sasanek.
Nawet kaczuszkę wypatrzyłam.
Trzymaj się.Miłego dnia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”