Jaka kosiarka na mały trawnik?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Zablokowany
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja nie.
Niedługo z pracy w ogrodzie pozostanie tylko siedzenie na stołku. Może komputer wszystko zrobi (skosi wsadzi itp. to nie dla mnie).Ja osobiście się nawet dziwię ludziom co zakładają ogród i wszystko sadzą i urządzają projektanci.A gdzie tu satysfakcja??
Ja tam lubię kosić .
Lubię zapach świeżo skoszonej trawy.
A odgłos pracy silnika i wibracje w rękach (mam wykaszarkę) to jest to co tygrysy lubią najbardziej :D
rejetan
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 paź 2009, o 21:18

Post »

Ta kosiarka Husqvarny to pełen odlot, 21 wiek zaczyna wchodzić do ogrodu, jak tylko wejdzie do sprzedaży i oczywiście będzie po przystępnej cenie zagości w moim garażu :)
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2009, o 09:56
Kontakt:

Post »

Fallenangelv pisze: Niedługo z pracy w ogrodzie pozostanie tylko siedzenie na stołku.
A no niestety, ludzi posiadających ogród dzielimy na 2 grupy:
- tych, którzy chcą mieć ogród
- tych, którzy mają ogród, bo coś przed domem musi być.

Ci z drugiej grupy to najlepiej by chcieli, by przy ogrodzie nie trzeba było palcem kiwnąć. A przecież ogród nigdy nie będzie "skończony". To żywy organizm, przy którym nieustannie trzeba coś robić. I na tym polega jego piękno.
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 7 kwie 2010, o 20:20

jaka kosiarka?

Post »

Witam wszystkich, niedługo znów trawa zacznie szybko rosnąc i bedzie trzeba jakoś nad nią zapanować :] do tej pory kosiłem podkosiarką ale to droga przez mękę na moje i tak skromne 50 m2 trawy, może polecicie mi jakies kosiarki?
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Re: Jaka kosiarka na mały trawnik?

Post »

Witam jeszcze raz :)
nie wierzę, że na tak obleganym forum nie ma osob które mogłyby mi pomóc ;:65
może polecicie mi jakies marki kosiarek?
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A cały wątek już przeczytałeś? Może cię zainspiruje :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Przeczytałem drogi moderatprze, niestety mam duzo pytań na które tu nie ma jeszcze odpowiedzi, poza tym większośc postów jest bardzo stara - nawet 3 lata wstecz :( trendy i technologia sie zmienia więc mam nadzieje na nową dyskusje na ten temat. Szkoda, że podpiołeś moj temat pod ten wlasnie stary, proszę o danie go jako nowy co myśle, bardziej zachęci forumowiczów do dyskusji :D pozdrawiam i czekam na odpowiedz :heja
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Jackiechan patrz co masz w pobliżu.Jakie sklepy-serwis i dostępność częsci zapasowych itp.
Jaka firma-na to pytanie nie ma chyba jednej krótkiej odpowiedzi-dużo jest dobrych firm.Z tańszych to co ma silnik Brigss i Strationz droższych Huskvarna,Viking(serwis Stihla)a i podobno Stiga całkiem się nieźle sprawuje(niedroga i dużo chwali sobie kosiarki tej firmy).Zobacz co masz w pobliżu,weź fundusz operacyjny i zastanów się co i ile kosztuje i na co cię stać.Ja używam urządzeń różnych firm i nie ma reguły raczej.I Stihla mam ,Einhell,Huskvarna,Macculoch(serwis Huskvarna) i jest dobrze.
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

dzięki, a na jakie konkretne cechu kosiarki mam zwracać uwagę przy jej wyborze?
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Jackie, swego czasu też ineresowałam się kosiarkami elektrycznymi na małą powierzchnię, ale pomysł upadł i skończyło się na zakupie zwykłej ręcznej na popych.
Zapamiętałam, że powinna być;
- obudowa metalowa - bo wystarczy mały kamyk i plastyk popęka.
- kółka rowerowe- lepiej się kosiarka prowadzi,
- jeśli z koszem, to dobre jego umocowanie, by nie wypadał w trakcie pracy.
Więcej grzechów (szczegółów) nie pamiętam, a na nożach i mocy silników to już kompletnie się nie znam.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Jeśli to ma być rzeczywiście na zaledwie 50 m2 to kup cokolwiek, na taki areał nie jest wymagany "czołg" :wink:
Co do cech, dużo już na tym forum na ten temat napisano w kosiarkowych tematach, wystarczy poszukać.
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

dzięki
chiałem Was jeszcze zapytać gdzie i jakich Wy poszukujecie informacji jeśli macie podobny problem jak ja?

witajcie to znowu ja :roll:
podzielicie się opiniami na wyżej zadane pytanie? :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Jackie, ja przeczytałam wszystkie wątki o kosiarkach od deski do deski. Przeglądałam nawet strony internetowe. Na allegro nawet nie sprawdzałam bo tam wszystko jest "super i najlepsze". Najlepiej to pewnie by Ci doradził uczciwy i znający się na rzeczy sprzedawca ale takich to ze świecą szukać. W przyszłym roku (jak wybudują nowy domek na działce), pewnie znowu będę grzebać w tych wątkach.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

dzięki Gieniu ;:196
a znacie jakieś sprawdzone stronki www na których można znaleźć info o kosiarkach, gdzie nie wypowiadaja się anonimowo sprzedawcy zachwalając swoje produkty :?:
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Z takich znam chyba tylko nasze forum :;230
A tak poważnie po prostu porównaj sobie jakieś upatrzone modele, przejedź się po okolicznych sklepach tak jak radził mój poprzednik i obejrzyj na żywo, wtedy wiele rzeczy się wyjaśnia. Ja osobiście użytkuję kosiarkę marki MTD, wcześniej miałem Agromę [obie elektryczne] i z obu jak dotąd jestem zadowolony.
Jeśli myślisz o elektrycznej zwróć uwagę na sposób regulacji wysokości koszenia, łatwość obsługi kosza no i silnik, im większy tym lepiej to chyba najważniejsze rzeczy przy niewielkim areale.
Pozdrawiam, Maciek.
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”