PROGRAMY do projektowania ogrodu

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: PROGRAMY do projektowania ogrodu

Post »

A ja się tutaj wpiszę może z czego skorzystam.

:wit :wit
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak na 300m2 to chyba mu wystarczy. Mam program za 8 tys. Zł i robi większe bagno niż ten za 30zł. Mimo wszystko nic nie zastąpi kredek i ołówka . Nie znam dobrego architekta co robi wszystko w jednym programie. A do wizualizacji używa się programów graficznych.
Felicjan
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 maja 2016, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Garden composer znalazłem najtaniej za 100 zł ale na razie odpaliłem z internetu zaprojektuj ogród. Straszna bida biblioteki roślin malutkie (he, he nie ma rabarbaru czy lilaka) Na razie traktuje go jako notatnik bo szybciej się tam nanosi rośliny niż na papier o poprawkach nie wspominając. Jak miałem lepsze zdrowie to po prostu biegałem po ogrodzie ze szpadlem i taczkami i przesadzałem teraz niestety muszę dokładniej planować.
pitres
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 maja 2015, o 08:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No włąsnie sam zastanawiam się czy samodzielnie zaprojektować ogród czy jednak skorzystać z czyjejś pomocy.
Jantes
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 lut 2022, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeśli nie chcesz się tym ogrodem zajmować a jednocześnie mieć ładnie to projekt wg mnie jest wręcz niezbędny - rośliny muszą być odpowiednio dobrane i rozplanowane by stworzyć ogród o jakim myślisz. Ogólem każdy ogród wymaga dbania o niego, nawet jeśli jest to ogród angielski. Ogród taki jest najbardziej zbliżony naturze ale nadal trzeba o niego dbac - bo inaczej będzie wyglądał jak zaniedbany oraz opuszczony.
Kolejną podstawą jest zakup odpowiedniej kosiarki do trawy, tych jest wiele w sklepach, jednak od siebie polecam po pierwsze wybrać dobrą firmę, która jest wiele lat w sklepach tak aby nawet po okresie gwarancyjnym nie mieć problemu z naprawą oraz ewentualnym dokupieniem części. Po drugie polecam spalinową z napędem, najwygodniejsza, szczególnie jeśli teren nie jest jakiś super niski. Niezłe są modele alpina do dostania w leroy merlin

Link usunięty.
Proszę o poprawną pisownię na forum.
bab...
dziad_Jag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2014, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ogród angielski to najtrudniejszy obiekt na świecie. Dlaczego? Ano dlatego że cały urok takiego założenia ujawnia się dopiero wnukom. W dodatku najlepiej jak taki ogród ma kilka hektarów.
O wiele szybciej następuje stabilizacja roślinna w ogrodach kwiatowych. Co nie znaczy, że urośnie wszystko co posiejesz/posadzisz.
Na moim przykładzie...Ziemia kl. 4,5, czyli taka sobie ale nie najgorsza. Pole kilka lat po zbożu/kartoflach, więc jałowizna na wierzchu a duża kumulacja nawozów w głębi. Posadziłem/posiałem jakieś 50 gatunków,a z tego mam dwadzieścia parę. Reszcie się nie podobało.
Z ogrodem jak z zupą - wiadomo jak smakuje jak się ugotuje!
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”