![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Pompa do studni
Jaka pompa do podlewania ogródka ze studni ?
Cześć
jaka pompa do studni chodzi mi o cenę (jak najtaniej) do studni. Tafla wody jest na poziomie ok 4/5m zależy jakie jest lato nieraz nawet i na poziomie ok 6 metrach. Do ogródka mam 70/80m, chodzi mi o ciśnienie żeby ta woda nie sikała tylko miała jakieś ciśnienie. Mam jeszcze taki pomysł aby kupić jakąś pompę i podłączyć do hydroforu w piwnicy mam 300l hydrofor ocynkowany jest ok nadaje się. I od hydroforu podłączyć kran od studni do piwnicy jest 12m. Więc jak zrobić ?
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pompa do studni
Ponoć do studni kopanej można zastosować pompę głębinową,chyba nawet są specjalne pompy głębinowe do takich studni.
Jak woda ma być używana nie tylko do podlewania ale i do domu to moim zdaniem warto to rozważyć.
Kiedyś miałem studnie abisyńską z hydroforem i po przejścia na głębinową rachunki za prąd są dużo mniejsze i nic nie hałasuje.
Jak woda ma być używana nie tylko do podlewania ale i do domu to moim zdaniem warto to rozważyć.
Kiedyś miałem studnie abisyńską z hydroforem i po przejścia na głębinową rachunki za prąd są dużo mniejsze i nic nie hałasuje.