Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Jolu a na czwartym zdjęciu to Ginger Ale
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu witaj.
Piękną kolekcję żórawek zaprezentowałaś.
Jestem ciekawa Twoich zakupów cebulowych, na pewno nakupiłaś sporo nowości.Ja lilie kupuję wiosną, ze względu na nornice, jest większe prawdopodobieństwo, że kilka ocaleje. :D
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu chwileczkę mnie tutaj nie było, a tutaj nowy wątek już na piątej stronie. :D
Masz już sporą kolekcję żurawek i widzę, że rosną bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A ja właśnie oddałam moje tacie, bo mi nie pasowały do koncepcji :;230
No tak... ja zawsze muszę inaczej niż wszyscy :roll:

Wiecie... śniły mi się dziś żurawki... całe zbocze kwitnących, czerwonolistnych żurawek, świeżo nasadzonych...
Nie pytajcie o odmianę :;230
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

O i widzę,Jolu,że u Ciebie ,żurawkowo się zrobiło :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No i odpowiedziałam wszystkim i post uciekł w powietrze :( Ten operator netu ;:14
Zaczynam więc od początku i po części :roll:
Dorotko ;:196
Witaj Aguś :wit mam nadzieję, że Twoje marmoladki się przyjmą, te w donicach z pewnością ;:108
Jakoś tak szybko przemknał ten pierwszy wątek, a takie miałam wątpliwości, czy pora z zakłądaniem. Nowych zdjęć nie będzie, bo sama wiesz, jak u nas pogoda. Dzisiaj rano burza była, więc moze się jednak ociepli ;:224
Przemku, powiem więcej, patrzy z zazdroscią, zawsze, jak zagląda :;230 Przynajmniej masz oszczędności kamykowe. U nas to drogi towar, a i oferta uboga :(
Roślinek u Ciebie całe mnóstwo, więc mysle, że jednak ja jestem do tylu, ale za dwadzieścia lat ;:224 oby dały radę naszym mroźnym zimom.
Marta, zadowolona, a jakże :tan A któż to zrobił taki ładny znacznik dla wtajemniczonych? Jak ktoś się zna na odmianach, to tylko zerknie i wie, że to Silver Scrools.
A pamiętasz, jak te biedne szczepki wiozłyśmy kilkaset kilometrów :roll: dały radę w większości.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko, nie ma sprawy. Mam kilka takich malutkich po dwa-trzy listki, ale wiosną ;:224 mam nadzieję się rozrosną.
Dziękuję Mireczko ;:196 muszę zerknąć, bo gdzieś wśród listków ukryty jest zapewne znacznik. Póki co żurawki dzielę na te które mi sie podobają i na te, które też mi się podobają :;230
Tajeczko kupiłam tylko dwie lilie Czarną Landini i Amaricrinum Howardii. Kilkanaście mam w ziemia, a teraz poczytuję wątki liliowe w poszukiwaniu kolejnych, okazowych dla mnie ;:136
Kasiu, każdego dnia zauważałam, że Cie nie było. Zaraz pędzę do Ciebie w nadziei na nowe fotki ;:65
Gorzatko, pochwalaj więc ;:196 pochwalaj. Aksamitki na długo zagoszczą w moim ogrodzie, takie ładne, długo kwitnące i bezobsługowe.
Żurawki oddałam tacie, a potem będę od niego szczepić :;230 Ja tez lubię czerwone i mnie nie pytajcie o odmianę :;230
Izka, polecam żurawki. Najładniejsze żurawkowe rabaty są oczywiście u Igi i jak tu się nie zakochać :roll:
Lucy u Ciebie zdawało mi się też przybyły nowe żurawki :roll: Do Igusi masz blisko, więc tylko patrzeć, jak żurawkowa kolekcja się powiększy :uszy
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Jolu,przybyły,pewnie,że przybyły ,miałam tylko jedną ,do chwili poznania Igi 8-)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiem, wiem i jest bardzo duże prawdopodobieństwo :;230 pewność znaczy, że będą kolejne :uszy
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Pamelko :wit Ja również z lubelskiego,mieszkam niedaleko Białej Podl.
Przemiana niesamowita ;:138 Uwielbiam oglądać takie fotorelacje-przed i po... u Ciebie wszystko przebiega z prędkością światła :D Ja mogłabym w ten sposób zaprezentować stan na dziś i 10 lat temu :wink: ale niestety nawet nie mam fotek.

Dużo pracy włożyłaś,aby stworzyć swój zakątek,raj...i widać efekty . Kolekcja żurawek -tylko pozazdrościć,ale masz dużo jeszcze miejsca-więc kolekcja pewnie sie powiększy.
Bardzo ładnie u Ciebie, nierówności terenu-super wyeksponowane. Lubię tak :) A widoczki -u nas nawet nie ma takiego ładnego nieba :lol:
Szkodnik ogrodu wygląda przyjaźnie, chociaż mój też wygląda niewinnie i potrafi pogryźć rośliny zwłaszcza nowo kupione. 8-)

Pozdrawiam.Anna ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro więc z powodu długotrwałych obfitych opadów (jak w TV nadają ;:14 ) nie ma nadziei na kolejne świeżutkie zdjęcia, dzisiaj proponuję kolejne żurawki i żuraweczki ;:224 w jesiennych barwach niektóre :?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Jolu piękne żurawki a ja jestem z siebie dumna , bo potrafię je rozpoznac (nie wszystkie ale większość) czyli FORUM UCZY FORUM RADZI FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI :;230 :;230 :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit
Może sie zdziwisz, ale u mnie jest płasko. Rozległość domu, parterowego wymagała wypoziomowania, więc usypania skarp.
I badzo dobrze, bo u mnie wszędzie margiel, a na sklarpach mogę sobie sama kopać i sadzić, bo ziemia nawieziona.
Skarpa wzniesiona powstała przy przygotowywaniu podłoża pod warzywniak i rabatę cannową.
Myślę, że jeszcze będą jakieś wzniesienia, jak zdecydujemy, że już pora na niewielkie oczko :lol: Finansowa głównie ;:14
Aniu wielokrotnie już pisałam, że niebo jest wszędzie takie piękne, tylko czasem trzeba podnieśc głowę do góry ;:108 U mnie to taki naturalny nawyk, którym udało mi się zarazić już kilka osób :roll: Prawda, czy fałsz :;230
Mireczko, tez jestem z Ciebie dumna ;:196 a za siebie wstyd mi, jeszcze się nie przyłożyłam ;:14
mirdem pisze: FORUM UCZY FORUM RADZI FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI :;230 :;230 :;230 :;230
I niech tak zostanie :uszy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jolu te żurawki jesienne jeszcze cudniejsze, naprawdę można się w tych roślinkach zakochać na całego :) Oby im się prognozy pogodowe NIE sprawdziły ...
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj Pamelko :wit
Obejrzałam od początku jak twój ogród wspaniale się rozwijał, odwaliłaś kawał dobrej roboty :uszy Fajnie było oglądać jak ktoś zaczyna robić coś od początku i dąży do utworzenia pięknego zakątka.Bo kiedy patrze na te śliczne ogrody, już gotowe, to zaczynam wątpić, że i mi się coś takiego uda stworzyć.Dziękuje więc za ten wątek bo on popycha do pracy ;:180
Widziałam w poprzednim temacie, że masz pięknotkę.Żyję Ci ona nadal? Gdzie ją zakupiłaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”