Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
To i ja się wpisuję, żeby mi nie uciekło 

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja mam - 20 .. i dziś ruszył się wiatr...
cichy mróz i dobre drogi .. ok - w końcu zima ..
ale z wiatrem i małą ilością śniegu ...
cichy mróz i dobre drogi .. ok - w końcu zima ..
ale z wiatrem i małą ilością śniegu ...

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iza jestem tutaj codziennie ale przemykam cichaczem.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ty to chociaż w domu masz wiosnę.
U mnie tylko fiołki afrykańskie kwitną .
A za oknami -17 w nocy w dzień niewiele mniej.
U mnie tylko fiołki afrykańskie kwitną .
A za oknami -17 w nocy w dzień niewiele mniej.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Przyszłam pooglądać twoje liliowce
No - piękne - takie okazy chciałabym mieć

No - piękne - takie okazy chciałabym mieć

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ślicznie komponuje się ta forsycja w towarzystwie szafirków.
Mam swoją w ogrodzie, ale co do domu przyniosę, to mi uschnie a nie chce rozwinąć kwiatków.
A nie mam chyba za ciepło, tak około 20-22 stopnie.
Może jest za sucho ?

Mam swoją w ogrodzie, ale co do domu przyniosę, to mi uschnie a nie chce rozwinąć kwiatków.
A nie mam chyba za ciepło, tak około 20-22 stopnie.
Może jest za sucho ?

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Izo - chyba mnie tu jeszcze nie było
Jakie cudne te Twoje liliowce! Nazbierałaś już całkiem pokaźną kolekcję - prawda?
Przeczytałam u Ciebie o portulace i przypomniało mi się, że nie kupiłam....... przypołudników
Dziwnymi drogami błądzą ludzkie myśli....

Jakie cudne te Twoje liliowce! Nazbierałaś już całkiem pokaźną kolekcję - prawda?
Przeczytałam u Ciebie o portulace i przypomniało mi się, że nie kupiłam....... przypołudników

Dziwnymi drogami błądzą ludzkie myśli....
Iza
trzymasz się ? mam nadzieję że do pracy piechotką nie tuptasz
U nas dzisiaj o 8 rano 2 metry nad powierzchnią ziemi w zacisznym miejscu było powyżej - 20 stopni a najgorsze ponoć przed nami 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj! Wczoraj napisałem post akurat w trakcie, jak była przerwa w dostępie do Forum i widzę, że już nie został wklejony więc jeszcze raz
Podziwiałem zdjęcia z pierwszej strony ziomowo-niezimowe, które teraz już przeszłością, bo przyszła sroga zima. Cieszę się, że przynajmniej masz kwiatki w doniczkach i wazonie
Bardzo ładne pierwiosnki.

Podziwiałem zdjęcia z pierwszej strony ziomowo-niezimowe, które teraz już przeszłością, bo przyszła sroga zima. Cieszę się, że przynajmniej masz kwiatki w doniczkach i wazonie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś ależ u ciebie cudna wiosenka, prymulki, szafirki, nawet forsycja....aż się buziak uśmiecha na takie widoki.....aż pachnie wiosną
Muszę i ja zaprosić jakieś prymuleczki do siebie 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witajcie!
Strasznie dawno mnie tu nie było
Ostra zima jaka ostatnio nas dopadła utemperowała moje zapędy ogrodnicze. Nawet nie mogę się zabrać za wysiew nasion z moich liliowców... Na dworze lodowato, a w domu gorąco. Parapetowce mają trudne dni do przeżycia. Moja "rocznicowa" różyczka ledwo zipie. Wątpię czy doczeka przeprowadzki na działkę
O tych co mają problem z przeżyciem na działce nawet nie będę wspominała. Przyjdzie wiosna i wszystko będzie jasne.
Markus brak szafirków na kuchennym parapecie to spore zaniedbanie - musicie je szybko naprawić
Wszystkie szafirki są fajne.
Ewuniu w naszym regionie łagodniejsza zima to ewenement i specjalnie bym na nią nie liczyła
A mrozy? No cóż...Zima...
Witaj Oliwko! Aż tak nie pędzi mój wątek by uciekać
Miło, że zaglądasz
Miiriam u mnie też srogie mrozy się zaczęły. Wiatru nie znoszę. Raczej nic dobrego nie wróży. Mam nadzieję, że nie zasypało Cię. Mam podejrzenie co do Twego czerwonego liliowca. Może to Zagłoba Franczaka...
Grażynko-księgowa rozumiem i dziękuję
Ostatnio też rzadko się odzywam, chociaż staram się regularnie zaglądać na FO i podczytywać zaprzyjaźnione wątki. Ostatnio sporo smutnych wieści. Informacja o chorobie Sylwany mocno mnie poruszyła.
Grażynko z Cieszyna zima wszędzie się rozpanoszyła. Przyszła późno, ale konkretna. Moje afrykańskie jeszcze nie kwitną
Mam ich co prawda tylko kilka, ale byłoby miło gdyby zechciały pokazać kwiatki. Chyba przyniosę już z korytarza doniczki z gloksyniami. Zaczynają wykazywać wolę życia.
Krysiu nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie forsycja nie chce zakwitnąć w wazonie. U mnie w domu też jest ciepło ( nawet za ciepło) i suche powietrze. Może to kwestia, że nie na wszystkich gałązkach są zawiązane pąki kwiatowe...Poza tym nie powinno robić się tego zbyt wcześnie, bo forsycja potrzebuje zimy do kwitnienia. Teraz jednak już można i spróbuj raz jeszcze.
Marysiu liliowców nazbierałam dość sporo, ale to raczej 1-2 pędowe sadzonki i nie wszystkie mi kwitły. Te, które mam od kilku lat kwitną dość obficie i prowokują do kupna następnych odmian
Twoje myśli wcale nie błądzą - wszak portulaka i przypołudniki to jedna rodzina. Całkiem dobre skojarzenie.
Elu dzięki za troskę. Trzymam się. W mieście jest łatwiej. Do pracy dojeżdżam komunikacją miejską i kawałek idę pieszo. Kawałek jest akuratny by mieć przyjemność z takiego spaceru i dotlenić się przed pracą.
Jacku ja bez kwiatków żyć nie mogę
Zima przyszła jak zwykle niespodziewanie
Jestem jednak pewna, że jak tylko odpuści to barwinek większy zaraz ruszy z kopyta. A inne rośliny za nim...I tego się trzymajmy.
Agness do prymulek chyba nie trzeba Cię przekonywać. Zaraz będę wszędzie dostępne. A forsycja...Przekwitła już i wypuściła zielone listki. Muszę urwać kilka nowych gałązek.
Dla miłych Gości - na rozgrzewkę:

Markus brak szafirków na kuchennym parapecie to spore zaniedbanie - musicie je szybko naprawić

Ewuniu w naszym regionie łagodniejsza zima to ewenement i specjalnie bym na nią nie liczyła

Witaj Oliwko! Aż tak nie pędzi mój wątek by uciekać

Miiriam u mnie też srogie mrozy się zaczęły. Wiatru nie znoszę. Raczej nic dobrego nie wróży. Mam nadzieję, że nie zasypało Cię. Mam podejrzenie co do Twego czerwonego liliowca. Może to Zagłoba Franczaka...
Grażynko-księgowa rozumiem i dziękuję

Grażynko z Cieszyna zima wszędzie się rozpanoszyła. Przyszła późno, ale konkretna. Moje afrykańskie jeszcze nie kwitną

Krysiu nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie forsycja nie chce zakwitnąć w wazonie. U mnie w domu też jest ciepło ( nawet za ciepło) i suche powietrze. Może to kwestia, że nie na wszystkich gałązkach są zawiązane pąki kwiatowe...Poza tym nie powinno robić się tego zbyt wcześnie, bo forsycja potrzebuje zimy do kwitnienia. Teraz jednak już można i spróbuj raz jeszcze.
Marysiu liliowców nazbierałam dość sporo, ale to raczej 1-2 pędowe sadzonki i nie wszystkie mi kwitły. Te, które mam od kilku lat kwitną dość obficie i prowokują do kupna następnych odmian

Elu dzięki za troskę. Trzymam się. W mieście jest łatwiej. Do pracy dojeżdżam komunikacją miejską i kawałek idę pieszo. Kawałek jest akuratny by mieć przyjemność z takiego spaceru i dotlenić się przed pracą.
Jacku ja bez kwiatków żyć nie mogę

Agness do prymulek chyba nie trzeba Cię przekonywać. Zaraz będę wszędzie dostępne. A forsycja...Przekwitła już i wypuściła zielone listki. Muszę urwać kilka nowych gałązek.
Dla miłych Gości - na rozgrzewkę:

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś ależ poskubałabym takich czeresieniek.......To chyba późna odmiana?....ja mam 2 drzewka bardzo wczesne, mam ochotę wyciąć jedno i na jego miejsce posadzić późną.....ale podobno one muszą być pryskane , bo atakują je robale, jak jest z tym u ciebie?.......Chodzi za mną właśnie taka żółta, chrupiąca

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Iza ja też z tym samym pytaniem jaka to odmiana czeresienki.Czy możesz podać jakie liliowce warto kupić bo są bujne i jakie chcesz jeszcze kupić,czy to odmianyz jakiejś specjalistycznej szkółki?
Witaj Izo mnie również marzy się taka czereśnia.Miałam dwie na działce ale żadna się nie przyjęła.Nie wiem co zrobiłam zle. Może ziemia im nie odpowiadała.A może ogrodnik do kitu.Gdybyś mogła podać jaka to odmiana to spróbuję jeszcze raz.Pozdrawiam.
Basia
Moje wyzwanie
Moje wyzwanie
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Izuniu ale mi narobiłaś smaku tymi czereśniami-śliczniutkie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena