Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

maika pisze:;:138 Asiu, z B. też mam nasionka ;:138, jak nie było to nie było nasion a teraz wchodzi się do byle sklepu i pełno. Na tego buraka patrzyłam ale szukam takiego kolorowego co pełni funkcję dekoracyjną i zupę się gotuje ;:224. O, a pietruchę przegapiłam. :!:
A widzisz, ja w zeszłym roku przegapiłam trochę wiosenne zakupy. Eee, przyznam się, że było trochę kłopotu z działką... Okradli Nas i takie tam. Nie miałam głowy do nasion. A ten burak to mnie zaintrygował, jeszcze takie nie widziałam !
Ale masz rację, teraz w kazdym sklepie, nasiona, byliny... Fajnie, czuć wiosnę ;:138
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Jeju, okradli, łajzy jedne zawsze kogoś łapy zaświerzbią ;:14.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maika pisze:Jeju, okradli, łajzy jedne zawsze kogoś łapy zaświerzbią ;:14.
... niestety... :(
Elu, a tak ogladałam teraz Twój ogróek. Widziałam na zdjęciu piękną dynię , to z nasionka Ci taka urosła ? I jak sie taką dynią opiekować ? ;:65

-- 24 lut 2013, o 01:08 --

A to moje zeszłoroczne Marcinki :)

Obrazek
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Asiu, to na drogie rośliny szkoda pieniędzy, lepiej złodzieja nie kusić ;:108. Dynia z nasionka, trzeba podlewać i nawozić bo żarłoczna bardzo, w zasadzie nie wiem po co te dynie posiałam bo jeszcze dwie leżą niezjedzone w składówce. Cukinie, kabaczki owszem a do dyń jakoś nie mamy przekonania. ;:185

Wow, ale kolorowo ;:138.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, drogich roslin nie kupuję... Zresztą po takim doświadczeniu, to czasami głupieję w sklepie ogrodniczym i mocno się zastanawiam, czy dana roślina jest droga, czy jaka ? kusząca wyglądem, czy niekusząca ?
Mam mętlik w głowie i strach i to jest bardzo przykre. Za każdym razem jak jedziemy na działke, to się zastanawiam, czy wszystko będzie na swoim miejscu... :?
A taką mi w zeszłym roku różę ukradli, nawet nie wykopując, tylko wyrywając z korzeniami ! ;:14

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Może jest nadzieja, że w bezpośrednim sąsiedztwie również powstaną działki rekreacyjne wówczas przebywałoby tam więcej osób i częściej
co zniechęciłoby złodziei. No i powiem z przykrością, ze wygląda to na robotę miejscowych. Asiu siej jednoroczne kwiatki na razie, przekwitną i już. Albo dalie, wykopiesz i zabierzesz.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maika pisze:Może jest nadzieja, że w bezpośrednim sąsiedztwie również powstaną działki rekreacyjne wówczas przebywałoby tam więcej osób i częściej
co zniechęciłoby złodziei. No i powiem z przykrością, ze wygląda to na robotę miejscowych. Asiu siej jednoroczne kwiatki na razie, przekwitną i już. Albo dalie, wykopiesz i zabierzesz.
Kochana i taki mam plan ;:108 Też są śliczne, a może z czasem jakoś to się ułoży (?)
Na sąsiadów nie mam co liczyć, to rolne tereny ale może w przyszłości "miejscowi" przyzwyczają się do nas ... :wink:
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Asiu, na pewno się ułoży,dużo osób na forum ma działki daleko od domu, musiałabyś zapytać czy również mieli takie problemy.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maika pisze:Asiu, na pewno się ułoży,dużo osób na forum ma działki daleko od domu, musiałabyś zapytać czy również mieli takie problemy.
Elu, nie wiem Kto konkretnie jest w podobnej sytuacji. Ale jak się gdzies doczytam, to podpytam... 8-)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu widzę że zakupy udane :) szkoda tej róży co Ci wyrwali.. :( eh ludzie czasami nie mają poszanowania dla czyjejś pracy. Pięknie kwitła.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, przyszłam z rewizytą :wit . Fajnie jest tak tworzyć coś z niczego. Niestety, problem kradzieży jest chyba na większości działek. U mnie jesienią też okradziono kilkanaście działek w ROD i to mimo, że ludzi tam bywało sporo a nawet nocowali. Po prostu nie nastawiaj się na rośliny kuszące złodzieja typu róże czy thuje. Zwykłych drzewek czy krzewów owocowych nie ukradną. A z bylin i kwiatów też można zrobić cudeńka ;:333 . Powodzenia, będę zaglądać, żeby patrzeć jak się zmienia :wit .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nasionka zakupione,,,czyli robotka będzie ;:108 I piękny kolor tej róży,,,lubie takie głębokie czerwienie ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, Jolu ! dzięki za dobre słówko! Wiem, że teraz czasy są trudne, a ja muszę się diametralnie przestawić.
Tę różę kupiłam sobie na wiosnę w Carrefourze - bez specjalnych emocji. Tak popatrzyłam na te zawinięte, foliowe batony kwiatowe i wzięłam sobię różyczkę. Jak mnie mile zaskoczyła, gdy okazała się tak piękna. Zdjęcia tego nie oddają, robiłam telefonem, ale na żywo zapierała dech w piersiach ;:3 . Cudny miała kolor liści, taka zieleń butelkował z domieszką wiśni... kwiat był oszłamiający !
Miałam ją krótko... :( po tak "pokazanej urodzie" ślad po niej zaginął. Żałowałam jej bardzo, ale i martwiłam się, że nie przyjmie się u innych - tak brutalnie wyrwana z ziemi...

Teraz będę eksperymentowała z jednorocznymi, chociaż Ela podpowiedziała mi, że można dalie czy inne cebulowe,
Zakupiłam mieczyki na Allegro, mają mi przysłać po 15 marca...
No, to chyba będzie się działo ? :tan

-- 24 lut 2013, o 18:55 --
anabuko1 pisze:Nasionka zakupione,,,czyli robotka będzie ;:108 I piękny kolor tej róży,,,lubie takie głębokie czerwienie ;:173
Aniu, piękna była, ale mi ją ukradli.... :evil: A nasionka jak najbardziej są ;:108 - Czekam wiosenki ;:204
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu po przepis na murzynka zapraszam do mnie :wink:

-- 24 lut 2013, o 22:14 --

tzn u mnie tylko fotka a przepis podałam na stronie maika (Ela)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu a może to jacyś przejezdni? Może już nic nie ukradną.. Marcinki też miałaś śliczniusie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”