Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
JAGÓDKO
Fotkę ,którą pokazałaś - to w moim mieście na plantach mam taką piękną magnolię . Zawsze tu przychodziłam na spacer jak córka była mała i godzinami tu przebywałyśmy , ona się bawiła lub jeżdziła na rowerku a ja zachwycałam się kwiatami . Myślę,że w maju magnolie zakwitną - czy Ty masz może w swoim ogrodzie magnolię ??? . Czekamy cierpiwie na WIOSNĘ

Pozdrawiam Ewula
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Witaj Jagódko.
Bardzo się cieszę że znowu pokazujesz swój kolorowy świat.U nas śniegu a właściwie pluchy po kolana. Napisz proszę co mam zrobić z pomidorkami dla Ciebie?.Całusy. Teresa
Bardzo się cieszę że znowu pokazujesz swój kolorowy świat.U nas śniegu a właściwie pluchy po kolana. Napisz proszę co mam zrobić z pomidorkami dla Ciebie?.Całusy. Teresa
Widok Twojej magnolii, Jagódko, potrafi rozjaśnić najbardziej ponury dzień... uśmiecham się za każdym razem, gdy widzę te niekończące się łany kwiecia na drzewie... Coś przepięknego!
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagodko-Twoja magnolia jest nieziemsko piękna!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wątpię czy w kwietniu zakwitnie ta magnolia Jagódko
.Kupiłam sobie gwiażdzistą i też czekam na jej malusie delikatne kwiaty .Wszyscy czekamy na ocieplenie i dobrze ,ze mamy chociaż zajęcie dla rąk to szybciej czas biegnie 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jestem ....po odpisaniu Wam moje Kochane na Wasze posty wszystko poleciało w ...kosmos ...Więc odpuściłam sobie - jako , że pora była raczej do
....
W tym czasie zrobiłam ...Błękitną Rapsodię ...ale nie G.Gershwina ...tylko moją , dzwonkową .
Zanim jednak ją pokażę ...nie wypada przejść obojętnie nad Waszymi postami do porządku codziennego - więc - do dzieła ...
Jadzieńko...w rzeczy samej ...dobrze , że mamy jakąś pasję ....odskocznię ...ponieważ w oczekiwaniu na wiosnę w naszym przypadku - z założonymi rękoma chyba wylądowały byśmy na OP ...Nawet mnie nie strasz , że nie zakwitnie w kwietniu moja magnolia ...chociaż prawdę mówiąc wcale bym się nie zdziwiła ..bo o tej porze pąki już były z lekka nabrzmiałe ...Dla niej gorzej , gdy się zaczną rozwijać i wtedy chwyci je przymrozek ...lub spadnie śnieg ...wtedy drzewo pokrywa się brązowymi kwiatami
.
Pamiętam Twój zakup magnolii stellata ...
Ewka...ten widok musisz zobaczyć na żywo ...ale nie wiem doprawdy , czy nie w maju ...jak pisze Jadzia ...
Aguniu...i mnie na sercu robi się cieplej i tak jakoś ckliwie , nostalgicznie i romantycznie ....za każdym razem , gdy patrzę na jej kwiaty w niesamowitej ilości i o upojnym zapachu .
Tereniu...zwijam , się skręcam , piszę petycję , monituję ...a tu nic ..ani
, ani widoków na rychłą prawdziwą wiosnę
...Zwariować idzie ...kto to widział , by w kwietniu chodzić w futrach i kozaczkach
...Pomidorki może Ewunia mi da chociaż cztery ; Megagroniasty i Szkatułkę ...
Pozdrawiam serdecznie i ...zapraszam , byś odpoczęła od tego czekania ...bo potem będzie huk roboty w szkółce ...
Ewuniu...to jest moja magnolia ...zrobię u siebie zjazd /dni - Święto Kwitnącej Magnolii ...czuj się już zaproszona ...
Jagodo...a Ty znowu swoje ...jaka tam złota ...jedynie zwariowana ..ba! , by nie powiedzieć postrzelona ...łeb pełen pomysłów ...nie wiadomo w co ręce włożyć ...bo w ziemię najchętnie bym wsadziła - niestety - nie czas ku temu
.
Gosiu...oj , tak - jesteśmy zmęczeni
? ...to mało powiedziane ..mamy już taką ku***** , że nas nosi ...co by tu jeszcze i ...w tym zawirowaniu / oczekiwaniu poprawiamy sobie humor kupując co i rusz zieleninę - aczkolwiek nie tylko do kulinarnych potrzeb ...
Uwaga , zaczynamy ...co o tym sądzicie ?
Panie , Panowie ...niech zabrzmią wszystkie dzwony ...nawet te , błękitne ...
Prawa strona & środek szala

Te san wzór - lustrzane odbicie z lewej strony .

A to pojedyncze kwiaty ... i lewa strona szal / odwrotna ...zrobiony został na silk lapsie - czyli płachcie surowego jedwabiu ...

Pozdrawiam serdecznie
....

W tym czasie zrobiłam ...Błękitną Rapsodię ...ale nie G.Gershwina ...tylko moją , dzwonkową .
Zanim jednak ją pokażę ...nie wypada przejść obojętnie nad Waszymi postami do porządku codziennego - więc - do dzieła ...
Jadzieńko...w rzeczy samej ...dobrze , że mamy jakąś pasję ....odskocznię ...ponieważ w oczekiwaniu na wiosnę w naszym przypadku - z założonymi rękoma chyba wylądowały byśmy na OP ...Nawet mnie nie strasz , że nie zakwitnie w kwietniu moja magnolia ...chociaż prawdę mówiąc wcale bym się nie zdziwiła ..bo o tej porze pąki już były z lekka nabrzmiałe ...Dla niej gorzej , gdy się zaczną rozwijać i wtedy chwyci je przymrozek ...lub spadnie śnieg ...wtedy drzewo pokrywa się brązowymi kwiatami

Pamiętam Twój zakup magnolii stellata ...
Ewka...ten widok musisz zobaczyć na żywo ...ale nie wiem doprawdy , czy nie w maju ...jak pisze Jadzia ...

Aguniu...i mnie na sercu robi się cieplej i tak jakoś ckliwie , nostalgicznie i romantycznie ....za każdym razem , gdy patrzę na jej kwiaty w niesamowitej ilości i o upojnym zapachu .
Tereniu...zwijam , się skręcam , piszę petycję , monituję ...a tu nic ..ani

Pozdrawiam serdecznie i ...zapraszam , byś odpoczęła od tego czekania ...bo potem będzie huk roboty w szkółce ...
Ewuniu...to jest moja magnolia ...zrobię u siebie zjazd /dni - Święto Kwitnącej Magnolii ...czuj się już zaproszona ...
Jagodo...a Ty znowu swoje ...jaka tam złota ...jedynie zwariowana ..ba! , by nie powiedzieć postrzelona ...łeb pełen pomysłów ...nie wiadomo w co ręce włożyć ...bo w ziemię najchętnie bym wsadziła - niestety - nie czas ku temu

Gosiu...oj , tak - jesteśmy zmęczeni

Uwaga , zaczynamy ...co o tym sądzicie ?
Panie , Panowie ...niech zabrzmią wszystkie dzwony ...nawet te , błękitne ...
Prawa strona & środek szala

Te san wzór - lustrzane odbicie z lewej strony .

A to pojedyncze kwiaty ... i lewa strona szal / odwrotna ...zrobiony został na silk lapsie - czyli płachcie surowego jedwabiu ...

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Kochana pierwsze urdzik i magnolia
A teraz cudny dzwoniący szal ,aż mi się lepiej zrobiło
Jak tam u Ciebie z samopoczuciem moje nędzne ...dalej jestem w piżamie
Nawet mi sie nie chce ubrać ,tak paskudnie na podwórku
Pozdrawiam i ściskam gorąco

Jak tam u Ciebie z samopoczuciem moje nędzne ...dalej jestem w piżamie

Pozdrawiam i ściskam gorąco

marzenia się spełniają! Dana
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny szal
;:63a magnolia to już widać duże drzewko,ile ona ma już lat???

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Danuś , ja dzisiaj wstałam o 10,39 ...ale poszłam spać o 1,30 ...przez ten szal ...samopoczucie mam też nie do pozazdroszczenia ...ale tylko się nie dać - wbrew temu , co za oknem ...
Teraz wsiadłam w auto i zrobiłam zakupy ...ale nic mi się nie chce ...nawet sprzątać
Dziękuję za miłe słowa i posyłam dozę optymizmu
...będzie dobrze
Aniu...magnolia ma już ponad czterdzieści ...jeżeli nie pięćdziesiąt lat ...
zasadził ją mój nieżyjący Wujciu - w latach 60-tych .
Miło mi że podoba Ci się szal ...cieniutki , milusi i ...wiosenno letni , bo na silk lapsie ...więc z powodzeniem narzuca się go na odkryte ramiona ...nawet latem , w chlodne wieczory ...np. na imprezach w plenerze ...lub na wesele ...
W zasadzie jest bardzo spory ...ma ponad 150 cm x 60 cm ...największy , jaki zrobiłam do tej pory - no i pierwszy robiony na surowym jedwabiu ....
Pozdrawiam cieplutko ....

Teraz wsiadłam w auto i zrobiłam zakupy ...ale nic mi się nie chce ...nawet sprzątać

Dziękuję za miłe słowa i posyłam dozę optymizmu

Aniu...magnolia ma już ponad czterdzieści ...jeżeli nie pięćdziesiąt lat ...

Miło mi że podoba Ci się szal ...cieniutki , milusi i ...wiosenno letni , bo na silk lapsie ...więc z powodzeniem narzuca się go na odkryte ramiona ...nawet latem , w chlodne wieczory ...np. na imprezach w plenerze ...lub na wesele ...
W zasadzie jest bardzo spory ...ma ponad 150 cm x 60 cm ...największy , jaki zrobiłam do tej pory - no i pierwszy robiony na surowym jedwabiu ....
Pozdrawiam cieplutko ....

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
No to dałaś po oczach tym pięknym szalem,wiesz jak bardzo lubię niebieskie kwiaty/nie tylko storczyki/.Wykonanie wyborne,chciałabym go zobaczyć na żywo ale sobie ne da.
Jagódko pomidory byłyby i u mnie tylko jak dostarczyć do Ciebie,mam w zapasie około 40 sztuk rozsady/szkoda wyrzucić przecież/ rosną w skrzynce balkonowej ponieważ nie mam gdzie ustawić doniczek.Jeżeli Ewunia może coś podrzucić do Ciebie to dobrze. Pozdrawiam.Teresa
Jagódko pomidory byłyby i u mnie tylko jak dostarczyć do Ciebie,mam w zapasie około 40 sztuk rozsady/szkoda wyrzucić przecież/ rosną w skrzynce balkonowej ponieważ nie mam gdzie ustawić doniczek.Jeżeli Ewunia może coś podrzucić do Ciebie to dobrze. Pozdrawiam.Teresa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaglądam z przyjemnością do Ciebie,bo tu zawsze coś ciekawego
Urdzik piękny ,czyżby tegoroczny - bo u Ciebie klimat trochę lepszy
A magnolia i szal /w odsłonach,jak dzieło sztuki
/ mówią same za siebie
Trzymajcie się,Jagódko,dzielnie.Musimy przetrwać tę Wielką smutę
SŁA

Urdzik piękny ,czyżby tegoroczny - bo u Ciebie klimat trochę lepszy

A magnolia i szal /w odsłonach,jak dzieło sztuki

Trzymajcie się,Jagódko,dzielnie.Musimy przetrwać tę Wielką smutę

SŁA
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Iga-masz talent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na hasło-kwiat magnolii o ile nie będzie to dzień ustawowo wolny od pracy biorę dzień opieki nad kotem zdrowym i przyjeżdżam przekonać się naocznie.
Na hasło-kwiat magnolii o ile nie będzie to dzień ustawowo wolny od pracy biorę dzień opieki nad kotem zdrowym i przyjeżdżam przekonać się naocznie.
Jagódko , cholernie zdolna z Ciebie kobitka , no od tego szalu oczu nie mogę oderwać prze... pię... kny ... wyobrażam sobie jak jest lekki i delikatny , kurcze zatkało mnie , od 5 minut zastanawiam się co dalej napisać
Kochana ,drugą rzeczą której nie sposób ominąć jest .... Twoja magnolia
gdybym zobaczyła ją w realu pewnie bym się poryczała , dziwna jestem nieprawdaż
Podczas wiosennych targów kwitnie biała magnolia gwiażdzista i wiesz , że większość czasu spędzam przy niej
podziwiam jej kwiaty dotykam wzdycham do niej , robię masę zdjęć i ....informuję zainteresowanych do czeguż tak wzdycham
normalnie nikt się koło niej nie zatrzymuje , dziwne , taka piękność . Twoja jednak bije ją na głowę chociaż by swoją wielkością , dlatego jest tak nieziemsko piękna .Szczęściara z Ciebie 
O bieli za oknem ani słowa
Pozdrawiam Cię cieplutko ,serdecznie
trzymaj się Jagódko
ponoć od środy wiosna , której się nie pytam , wierzę że od tej 

Kochana ,drugą rzeczą której nie sposób ominąć jest .... Twoja magnolia

O bieli za oknem ani słowa

Pozdrawiam Cię cieplutko ,serdecznie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Co ja będę pisała?
Jak zwykle zachwyca mnie szal.
Wiosna idzie. Małymi kroczkami, ale idzie. Dzisiaj nawet widziała łunę za zachodzie. Znaczy się idzie od zachodu.
Może słoneczko i do mnie jutro zawita?
Czego i Tobie życzę
Jak zwykle zachwyca mnie szal.
Wiosna idzie. Małymi kroczkami, ale idzie. Dzisiaj nawet widziała łunę za zachodzie. Znaczy się idzie od zachodu.
Może słoneczko i do mnie jutro zawita?
Czego i Tobie życzę
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
JAGÓDKO
Dziękuję , czuję się zaproszona
Podziwiam wykonanie szala , ja bardzo lubię niebieski kolor . Ale ostatnio prawie się rzucam na czerwony
nawet dodatki do kuchni
Jakaś dziwna przemiana następuje ,może chwilowa 

Pozdrawiam Ewula