Witajcie! Dawno tu nie zaglądałam, bo miałam awarię kompa. A do tego urlop się skończył i znów brakuje na wszystko czasu. Wiosna w galopie. Tym bardziej, że w końcu solidnie podlało. Trawę kosiliśmy już 2-krotnie.
Powinnam wstawić zdjęcia, ale zastanawiam się jakie - zaległe czy bieżące...Wszystko tak szybko się zmienia...
Na początek kilka szerszych ujęć:
ups...chyba nic z tego nie będzie - F nie chce ze mną współpracować
Grażynko też staram się czytać, zgłębiać i realnie oceniać rośliny zanim kupię, ale wciąż zdarzają mi się zakupy pod wpływem chwili

A miejsca wciąż mam sporo....
Agness to moje 3 lub 4 podejście do zawilców greckich. Nareszcie jest efekt i to mnie cieszy. Wszystkie szachownice są ciekawe i godne miejsca w ogródku.
Tadziu czytałam o wyjeździe. Mam nadzieję, że nie odwykniesz od nas i od FO.
Krysiu białe sasanki zapisałam. Z tym ogrzewaniem to wiesz...bywa różnie. Sporo zależy od odmian. U mnie niektóre tulipany jeszcze w pąkach.
Ewciu Ty uważaj na siebie i nie zapracuj się. Udało mi się w końcu posadzić te powojniki.
Lemon Dream zdążył zakwitnąć na balkonie
Olu serdeczne dzięki za rozpoznanie ptaszka. Kilka innych ( mi nie znanych) też mnie odwiedza. Nawet zamieszkały na działce, bo mam 4 budki lęgowe na drzewach. Zastanawiam się czy nie powinnam jakoś ich zabezpieczyć przed kotami. Szczególnie tą na jabłonce. Brak siewek może oznaczać tylko jedno - zbyt dokładnie pielisz

Mogę Ci podesłać swoich
Przemku u mnie tylko w tym miejscu zakwitły. Na innej rabacie chociaż są dłużej rosną tylko w liście
Agusia miło, że znalazłaś czas na FO. Ta żółta jest z B. Wcześniej kupowałam za większe pieniądze w ogrodniczych i wcale nie chcą kwitnąć. Może uda nam się spotkać w czerwcu na targach...
Elżbieto po tych tulipanach zostały już tylko badylki, ale obiecałam sobie w końcu je przesadzić. Będą na pewno cebulki przybyszowe. Może reflektujesz?
Izo u mnie też kiepsko z koronami. A ta żółta to wyjątek potwierdzający regułę
Jacku dziękuję. Epimedia mnie urzekły. Kupiłam kilka innych odmian i ...gatunków (?!) Wciąż mi się zdarza kupować oczami
Marysiu zdrowe i ładne sadzonki to jest to! Cena też przystępna. U mnie pierwiosnki ząbkowane rosną, ale bez szału. Mam 2 kolory.