Mangus - moje cytrusy i nie tylko.
Re: Moje cytrusy i nie tylko.
Ile ona może mieć? Koło 3-4 mies. 

- GeorgeLucas
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anna ty masz kilka cytryn w jednej doniczce? To normalne że rosną na wysokość bo konkurują ze sobą o światło 

Możliwe że faktycznie tak jest z tym światłem. A to je zostawić czy może przesadzić każdą z osobna ??
Ja bym sie bał żeby korzonków niepourywać 

- GeorgeLucas
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Korzonki mogą się pourywać, nie wiem jak cytryny znoszą rwanie korzeni. Ja bym rozdzielił, ale pewnie część by padła.
WoW
śliczne Adenium Obesum. Moje mają 2 tyg. i daleko im do twoich :/ Są długie, jasno zielone i mają tylko 2 liścienie. Więc dłużej będę czekać na taki efekt jak widać na zdjęciu.

Też mam właśnie jedno takie długie z jasnymi liśćmi 

Piękne roślinki
, ta pierwsza roślinka to chyba chwaścik. Widzę, że łapiesz powoli egzotycznego bakcyla
, no i gratuluję skiełkowania kawy, ile czekałeś na korzonek
.

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
Dzięki, możliwe że to chwast ale na wszelki wypadek go zostawie, no faktycznie chyba załapałem egzotycznego bakcyla, kawy puściły korzonki po jakimś miesiącu leżenia w ziemi i potwornie długo kiełkują, od prawie miesiąca czekam aż w końcu rozwiną liście 

Nie martw się czytałem, że podobno takie powolne kiełkowanie i wzrost na początku to normalne
, oby zdrowo rosły. Ja też zasiałem kawę i dlatego się spytałem, ciekawe kiedy moja wykiełkuje pewnie po trzech miesiącach, oby nie
.

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- Gethar
- 200p
- Od: 10 lis 2012, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sadziłeś może papaje? Bo ta siewka wygląda jak sadzonka papai 

Nie papaji nie sadziłem,sam już nie wiem co to jest, czas pokaże tylko żeby to nie okazało się chwaścikiem