Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Ilonko, wyglądasz na wypoczętą i jak pozujesz ! :D Widać ze pogoda dopisała i to najważniejsze.
Ogród wygląda jakbyś wyjechała na jeden dzień. Jak zwykle pięknie a co z oczkiem ?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ilonko, witam Cię po urlopie! Miło Cię zobaczyć - widać gołym okiem, że zrelaksowana czerpiesz garściami z niestety szybko przemijających chwil wypoczynku.
Ogród nie ucierpiał z powodu Twojej nieobecności i kwitnie w najlepsze :) Jakie dorodne stokrotki afrykańskie!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ilonko witam się w nowym wątku i popadłam w zachwyt nad Nostalgią i nie tylko bo lilie i liliowce to mój konik ale wszystkie róże i 'takie tam' wyglądają jakby nie zaznały tegorocznej suszy ;:167
Pięknie pokazujesz swój ogród ;:108 i nie tylko bo kudłaci towarzysze wydają się na bardzo ułożone towarzystwo ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Miło Cię widzieć uśmiechniętą i wypoczętą, a ogród jak zwykle zachwyca.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajnie, urlop udany, Ilonka wypoczęta, a w ogrodzie roślinki pięknie czekały i kwitły cudnie, a ten powojnik już któryś raz zamawiam, ale okazuje się być innym ;:223 wiosną sobie go poszukam ;:108
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko niech zgadnę w Jarosławcu byłaś??? widzę że świetnie się bawiłaś ,no i gratulacje wspólna fotka ;:63 ;:63 ;:63
różyczki to u mnie teraz okrywowe na topie ,jak one pięknie się rozrastają sama się dziwię w jakim tempie to następuje ,co prawda to moje piewsze nasadzenia ale jak zobaczyłam dzisij rozwijające się pierwsze kwiaty to aż uśmiechnęła się zadowolona,coś wspaniałego :D
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Przepiękne różyce ,jak i cała reszta ;:138 ;:138 ;:138
Przyznaj się ,że tęskniłaś za ogrodem ,jak byłaś na urlopie . ;:224
Też byłam nad naszym morzem ,ale w Rewalu i tydzień wcześniej .Pogoda dopisała nawet aż za bardzo ,bo większość czasu spędziliśmy we wodzie .Na plaży nie dało się zbyt długo wyleżeć .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Ilonko... ja też się potwornie boję wysokości...... :lol:
Pokazujesz cudne różyczki, chyba ktoś o nie bardzo dbał podasz Twojego urlopu.
Ciekawa jestem co przytachasz od Ewy!!!
Wiesz, co !!! małych różyczek jeszcze trochę wejdzie na obecne rabatki. :;230 widzę tam luki :;230
Duże trudniej upchnąć, ale te drobiazgi typu Jalitach Zochy czy Stefcie.... nie ma problemu. :;230 dasz radę?. ;:196
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ilonko piękne róże od początku do końca .Ogrom kwitnących ,prześliczne clemastisy ,cudne hortensje .Urokliwy twój ogród kipi roślinami i barwami .Istny raj na ziemi kolorowy zawrót głowy .Z radością ogląda się kolejne roślinki poznając ich urok .jeszcze do tego na takich zdjęciach .Coś pięknego. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cześć Ilonko.. :wit
Piękne zdjątka,,,piękne wspomnienia ;:108
Róże ,hortensje,,,heliotrop bajeczne :D w,szystko i ja ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,fajnie,ze odpoczęłas.Takie naładowanie akumulatorów na cały rok jest potrzebne.Widzę,ze kleome masz piekne ,wybujałe.One teraz dopiero nabrały uroku.Powiedz co moge robć zle ze swoimi fliksami,ze one u mnie kwitna maksymalnie 2 tygodnie i bez zachwytu?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, mi też się zdarzyło już, że musiałam przesadzić roślinki, choć dobrze je znałam, bo miałam je na poprzedniej działce, tu okazało się nagle, że zupełnie inaczej rosną, dużo zależy od gruntu, nasłonecznienia i nowych warunków, tak więc ta sama roślinka może wyglądać nieco inaczej w różnych ogrodach.

Gosiu, wypoczęłam nie da się ukryć, ale po tygodniu pracy, który właśnie minął mogłabym znów mieć wolne :;230 w ogóle mogłabym już nie pracować, gdybym nie musiała, mam tyle różnych zajęć, że nigdy bym się nie nudziła. Oczko małymi kroczkami idzie do przodu, mam nadzieję, że jeszcze zdążę je Wam w tym sezonie pokazać napełnione wodą, dziękuję za kartkę ;:196 z wypadu weekendowego

Aguś, miło, że wpadłaś, dzięki ;:196 a wiesz, że te stokrotki są z mojego siewu, chyba za rok znów je wysieję, są na prawdę wdzięczne

Marysiu, buziaczki, sama wpadłam w zachwyt stojąc nad kwitnącą Nostalgią, normalnie wzroku nie mogłam oderwać, zrobiła mi piękną niespodziankę, a za momencik powtórzy z taką samą ilością kwiatów, już pomału zaczyna, niesamowite. Na psiaki nie mogę narzekać, są na prawdę grzeczne i usłuchane w zasadzie nie mam z nimi żadnego problemu.

Kasiu, dziękuję ;:196 ;:196

Iwonko, urlop rzeczywiście udany, szkoda tylko, że to, co dobre tak szybko przemija, a clematiska Rooguchi będę polecać, jak od razu dostałam tego co miał być, jak chcesz to napisze Ci na pw gdzie.

Marzenko, tak w Jarosławcu, pewnie nie trudno było zgadnąć widząc oznakowane kutry, jeśli chodzi o różyczki, to całkowicie zawładnęły moim sercem, one nieustannie kwitną i wciąż jest kolorowo, właśnie byłam w zeszłym tygodniu u Ewki i kilka znów przytachałam, a to jeszcze nie wszystkie, które mi się marzą.

Jolka, szczerze, to nie za bardzo, bo te dni spędzane nad morzem, tak szybko mijają, że człowiek, ani się obejrzy, a już trzeba wracać, my też mieliśmy ekstra pogodę, co prawda nie było już takich upałów, ale wystarczająco ciepło, aby się opalić i odpocząć

Majeczko, rzeczywiście miał kto o nie dbać, ale ponoć w tym czasie jak nas nie było, nie trzeba było specjalnie ich podlewać, bo deszczyk sam o nie zadbał, byłam wreszcie u Ewki i przytachałam, to co akurat wpadło mi w oko, ale to jeszcze nie koniec moich chciejstw, póki co jestem właśnie na etapie przesadzania bylin i szukanie nowych miejsc dla nich. Od Ewki przywiozłam Louise Odier, Elmshorn, Johann Wolfgang v. Goethe, Maria Curie, Cardinal de Richelieu, Gefylt (Pashminkę i Nostalgię dla synowej) oraz gratisową nn angielską taką jakie najbardziej lubię duży pełny kwiat i Alinkę.

Beatko, dziękuję ;:196 kochana za tyle ciepłych i pięknych słów, zajrzałam ostatnio do Ciebie i widzałam, że i u Ciebie również bardzo kolorowo i uroczo.

Aniu, bardzo się cieszę, że Ci sie podoba, każde takie słowa uznania, motywują człowieka jeszcze bardziej do dalszego działania, heliotrop siałam po raz pierwszy, więc tym bardziej jestem z niego dumna

Małgosiu, to fakt, tak jak na początku cleome nie zachwycało, teraz dało popis swoich umiejętności, jeśli miałaś na myśli floksy, to powiem tak, w zeszłym sezonie były bardzo kiepskie, bo ziemia tam też nie zaurodzajna, więc jesienią rzuciłam troszkę obornika, a wczesną wiosną podlałam 2-3 razy Rosahumusem poprawiającym żyzność gleby, zauważyłam, że ten preparat ma rzeczywiście dobry wpływ na kondycję roślin.

Jak już pisałam Majeczce, dotarłam wreszcie do Ewki, od której przytachałam co nieco, nie wszystkie nowe nabytki miały kwiatki, te co kwitną utrwaliłam, prawdę mówiąc tym razem zrobił to mój M, gdy ja byłam w pracy, pozostałe niedługo zakwitną, więc pokażę nieco później

piękna pełna z ogromnym kwiatem nn
Obrazek

Elmshorn
Obrazek

Alinka, obok widać kawalintek Goethego
Obrazek

Gefylt
Obrazek

Marie Curie
Obrazek

a to kwitnące w tej chwili u mnie w ogrodzie

Chippendale
Obrazek

Obrazek

Artemis
Obrazek

Marjorie Marshall
Obrazek

Summer Song
Obrazek

Graham Thomas
Obrazek

Nostalgia zaczyna ponownie
Obrazek

Lina Renaissance
Obrazek

prawdopodobnie Extravaganza też powtarza
Obrazek

Obrazek

Flora Danica
Obrazek

William Szekspir
Obrazek

Claire Marshall
Obrazek

Double Delight
Obrazek

Candlelight, jej kwiat ścięty do wazonu, rozwinął się piękniej niz w gruncie osiągając 13cm, stał w takiej formie ponad tydzień
Obrazek

Marselisborg Castle
Obrazek

i takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na zakończenie, budowa oczka dobiega końca, wczoraj obsadziłam wysepkę, ale czy jeszcze nie zmienię, to się okaże
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ilonko piękne róże i inne kwitnące ;:138 ;:138 Dwóch ostatnich fotek nie mę zobaczyć potem spróbuję
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Dosłownie różany zawrót głowy ;:oj . Ile piękności. Extravaganza- przecudna.
Przyglądam się Twojej Alince, bo mam jedną podobną bardzo przeze mnie lubianą różyczkę NN, (jest wielokolorowa, zmienia ubarwienie z bardziej żółtej na bardziej czerwoną, długo trzyma kwiat, cały czas kwitnie) Tu na forum zasugerowano że to może Alinka, ale mam wątpliwość. Coś mi się nie zgadza z opisami- moja nie jest duża, to raczej średni kwiat, 10 cm średnicy na pewno nie ma. Na pędzie ma jeden a nie 2,3 kwiaty(zdjęcie u mnie).
Proszę Cie o więcej zdjęć Twojej Alinki bym mogła porównać.
Mieczyki - takie piękne widzę po raz pierwszy ;:138 .
P.S. Nie dziwię się, że bałaś się podejść do poręczy latarni przy takich szalejących wiatrach to odwaga, że w ogóle weszłaś. Czy przechodząca obok Was mini-trąba zrobiła jakieś szkody?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

rany....wyspa boska ;:oj ;:167
hehe byłaś u Ewci? i pewnie trudno było od niej wyjść? no a Kita Cię nie pożarła? ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”