Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko, przybiegłam z opóźnieniem bom nieco kulawa ostatnio ;:223 Sasanki dostałam niedawno i jest to dla mnie ogromna radocha. Jak się napatrzę tu i tam jak pięknie wyglądają na rabatach, to serce mi rośnie.
Udało mi się kupić lilie Muscadet :heja - mam je dzięki Twoim nasadzeniom. Jeszcze u mnie nie kwitnie, ale już się cieszę, że będą zdobić i moje rabaty :D. Czy masz może lilie drzewiaste? Zakupiłam 6 szt. i ciekawa jestem jak je pielęgnować. Liczę się z tym, że nie od razu będą miały 2 metry, ale chyba potrzebują jakiś podpór?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko spóźniłam się do Twojego nowego wątku, ale za to "hurtowo" napatrzyłam się na Twoje piękne zdjęcia :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie kwitną Ci prymulki. ;:333
U mnie niestety te marketowe zanikają po dwóch, trzech latach.
Sprawdzają się tylko te babcine.
Grażyna.
kogro-linki
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Ja również melduję się w nowym wątku! :wink: Piękne kolejne odsłony wiosny. Agnieszko, dziękuję Ci za dotychczasowe inspiracje ogrodowe. (To u Ciebie wypatrzyłam gęsiówkę w niezwykłym różowym kolorze. I dzisiaj, robiąc zakupu świateczne, znalazłam 3 dorodne sadzonki :heja )
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Agnieszko, gdzie przepadłaś? Pewnie mnóstwo gości się zapowiedziało. W każdym razie życzę wesołych, spokojnych i ciepłych Świąt.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu nie miałam czasu wcześniej wstawić linka do poprzedniego wątku, w pierwszym poście obecnego, ale zaraz to zrobię .... Spis linków do wszystkich moich wątków jest w stopce, jeśli będziesz miała ochotę zajrzeć to zapraszam ;:196
Namawiam Cię bardzo na posadzenie więcej prymulek..... to prześliczne kwiatuszki.... tak wcześnie, długo i bogato kwitną.... ja je uwielbiam i mam zdecydowanie zbyt mało, bo sporo straciłam zimą przed 3 laty... Teraz powoli odbudowuję kolekcję i poluję na inne kolorki :D

Sylwio zapraszam, oglądaj ile tylko masz ochotę ;:167 Szkoda bardzo, że nie chcą u Ciebie rosnąć....

Santio witaj, bardzo się cieszę, ze zaglądasz ;:167
Ja również bardzo pozdrawiam :wit

Ewuniu , o tak.... wiosna z dnia na dzień jest bardziej kwiecista i kolorowa.... każdego dnia zakwitają kolejne sasanki, prymulki, tulipanki.... jest naprawdę wspaniale.... żeby tylko pogoda pozwoliła się tym cieszyć.... u mnie dziś brzydki dzień..... straszliwie wieje, pochmurno, troszkę kropiło.... mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej....
Ja również bardzo lubię wysiewać sasanki.... mogą się trafić naprawdę ciekawe sieweczki :D

Agusiu witaj, dziękuję za taki piękny tytuł ;:196 :lol:
Sasanki naprawdę uwielbiam .... teraz gdy są w pełni kwitnienia, to wciąż chodzę i się nimi zachwycam :D

Jacku ja na razie zrezygnowałam z narcyzów, ale może jeszcze do nich wrócę i będę pryskała, żeby pozbyć się tej paskudy.... zobaczymy, to jeszcze do przemyślenia....

Wolusiu z sasankami to trudno przewidzieć jak będzie po wysiewie zeszłorocznych nasionek, one szybko tracą zdolność kiełkowania i najlepiej je wysiewać w tym samym sezonie, co zostały zebrane.... Ale może akurat się uda.... trzymam za to kciuki i mam nadzieję, że dasz znać, czy pojawiły się sieweczki :D

Martusiu wczoraj faktycznie była piękna , słoneczna pogoda.... dziś niestety nie jest już tak miło.... niesamowicie silny wiatr, pochmurno..... byle jak.... ale mam nadzieję, ze jutro będzie cieplutko i pięknie :D

Madziu cieszę się, że jesteś ;:196
Sasanki to cudne kwiatuszki i na pewno będziesz z nich zadowolone.... przepięknie wyglądają na wczesnowiosennych rabatkach, kiedy jeszcze niewiele kwiatów kwitnie :D
Super, że kupiłaś Muscadet.... na pewno Cię zauroczy.... to prawdziwa piękność....
Lilii drzewiastych mam sporo, bardzo je lubię.....w pierwszym roku nie są zbyt duże.... w każdym kolejnym, wraz ze wzrostem cebul są coraz większe :D Ciekawa jestem bardzo jakie odmiany kupiłaś??? Nie wszystkie potrzebują podpór, bo mają bardzo grube łodygi, ale warto mieć w pogotowiu , na wszelki wypadek, bo niektóre pod ciężarem kwiatów mogą się wykładać ...
Co do pielęgnacji.... taka jak większość lilii.... kwaśna, przepuszczalna gleba, bogata w składniki odżywcze, miejsce słoneczne, na zasadzie ,, głowa w słońcu, nóżki w cieniu,, .... Dobrze jest wyściółkować korą ...

Gosiu ciesze się bardzo, że jesteś ;:196 Zdjęć na razie niewiele, bo miałam problem z komputerem, ale jutro już coś wstawię :D

Grażynko u mnie też większość to prymulki ,,babcine,, z dzielenia kęp, sporo też mam z siewu.... przed laty wysiewałam i pięknie powschodziły. Mam kilka takich właśnie ,,marketowych,, rosną 3 rok, na razie są piękne , wspaniale się rozrosły i są obsypane kwiatami.... zobaczymy jak będzie dalej... może faktycznie są słabsze i krócej żyją.....

Lideczko witaj, cieszę się, ze zaglądasz ;:167
Bardzo się cieszę, że czerpiesz w moim ogródku inspirację... to dla mnie niesamowicie miłe :D
Gęsiówka jest piękna i zdobi ogródek wtedy, kiedy jeszcze mało co kwitnie... to bardzo wczesny kwiatuszek .....

Kasiu bardzo się cieszę, że jesteś ....Tobie również wszystkiego dobrego ;:167

KOCHANI Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE.... ZDROWYCH, POGODNYCH, SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT SPĘDZONYCH W MIŁEJ RODZINNEJ ATMOSFERZE.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo dziękuję za życzenia, Tobie również wszystkiego co najlepsze ;:196

Bogusiu nie bardzo miałam czas na komputer, u mnie faktycznie sporo przygotowań, bo i zawsze sporo gości. Mamy dużą rodzinę, która zawsze nas odwiedza w święta :D
A i robiłam dosyć pracochłonne ciasta i to też mnóstwo czasu pochłonęło :lol:
Dodatkowym problemem były kłopoty z laptopem, trzeba było wykasować system i wgrać nowy..... dlatego też byłam troszkę odcięta. Ale już wszystko jest ok i postaram się, żeby jutro były nowe fotki :D Oby tylko pogoda dopisała, bo dziś jest paskudnie :roll:
Dziękuję za życzenia, Tobie również wszystkiego najlepszego ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko po przeinstalowaniu systemu komputer chodzi jak nowy, więc teraz już będziesz z nami tylko pewnie zdjęcia są zgrane i trudniej je wklejać ale ..... Na razie Świętuj ! Zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy ;:196
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Agniszko!
Jak zwykle przepiękny prolog.
Przydreptałam jak ten ślimak, jak zwykle na końcu i z wywieszonym jęzorem. Zaznaczam kolejny rozdział ogrodowej opowieści i oczywieście będę Cię nachodzić.

Zdrowych i radosnych Świąt !
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agniesiu, czytam, że rabaty porzuciłaś na rzecz domowych wypieków.. teraz 2dniowy relaks na łonie Rodziny, a po świętach zapewne obsypiesz nas zdjęciami. Po Świątecznych słonecznych dniach na pewno sporo się na rabatach wydarzy.. ;:138 Tymczasem serdecznie życzę samych miłych świątecznych chwil ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu już wszystko z kompem ok, zdjęcia też z powrotem wgrane , więc jest dobrze :D Wczoraj w przerwie w pichceniu udało mi sie cyknąć kilka fotek, więc zaraz je pokażę :D
Tobie też szczęśliwych Świąt ;:196

Aniu .....wcale nie jak ślimak, bo przecież wątek ma dopiero 4 dni, więc jesteś szybciutko i bardzo się cieszę z Twojej obecności ;:196
Tobie również wesołych Świąt ;:167

Monisiu faktycznie gródek poszedł w odstawkę na troszkę, ale wcześniej bardzo intensywnie w nim pracowałam, tak, żeby co najpilniejsze było zrobione.... niestety zielsko nie chce poczekać i już widać, że zaczyna kiełkować , tak, że po Świętach znów trzeba będzie złapać za pazurki :roll: no i koniecznie muszę kupić korę i rozsypać.... miałam tylko 15 worków, a to u mnie kropla w morzu, starczyło tylko na połowę samych obrzeży, a gdzie wysypanie rabat :roll:
Fotek już dziś troszkę wkleję, bo wczoraj w przerwie między pichceniem udało mi się kilka cyknąć :D
Tobie również pięknych, rodzinnych Świąt ;:196

Tulipanki ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i inne portreciki :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Bardzo piękne przodujące tulipany ;:333
Niby czerwone a trochę pomarańczowe :!:
Miłych Świąt ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Agniesiu i wszystkiego dobrego z okazji Świąt Wielkanocnych :D
Wspaniałe te tulipanki. U mnie (wbrew temu na co wskazuje nick :lol: ) kiepsko z nimi. Wyginęły prawie doszczętnie. Kwitną jedynie jakieś pojedyncze niedobitki. Trochę i w tym mojej winy, bo nigdy ich nie wykopywałam.
A to na ostatnim zdjęciu, to co ?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam i ja :wit
na końcu bo na końcu ale jestem
piękne wejście godne sasankowej księżniczki ;:63
Wszystkiego dobrego z okazji świąt ;:100
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko no teraz czuję, że jestem w Twoim wątku, wszystkie rośliny śliczne ;:63 a mnie się spodobał ten wywinięty na kształt lilii tulipanek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”