Gosiu nie miałam czasu wcześniej wstawić linka do poprzedniego wątku, w pierwszym poście obecnego, ale zaraz to zrobię .... Spis linków do wszystkich moich wątków jest w stopce, jeśli będziesz miała ochotę zajrzeć to zapraszam
Namawiam Cię bardzo na posadzenie więcej prymulek..... to prześliczne kwiatuszki.... tak wcześnie, długo i bogato kwitną.... ja je uwielbiam i mam zdecydowanie zbyt mało, bo sporo straciłam zimą przed 3 laty... Teraz powoli odbudowuję kolekcję i poluję na inne kolorki
Sylwio zapraszam, oglądaj ile tylko masz ochotę

Szkoda bardzo, że nie chcą u Ciebie rosnąć....
Santio witaj, bardzo się cieszę, ze zaglądasz
Ja również bardzo pozdrawiam
Ewuniu , o tak.... wiosna z dnia na dzień jest bardziej kwiecista i kolorowa.... każdego dnia zakwitają kolejne sasanki, prymulki, tulipanki.... jest naprawdę wspaniale.... żeby tylko pogoda pozwoliła się tym cieszyć.... u mnie dziś brzydki dzień..... straszliwie wieje, pochmurno, troszkę kropiło.... mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej....
Ja również bardzo lubię wysiewać sasanki.... mogą się trafić naprawdę ciekawe sieweczki
Agusiu witaj, dziękuję za taki piękny tytuł
Sasanki naprawdę uwielbiam .... teraz gdy są w pełni kwitnienia, to wciąż chodzę i się nimi zachwycam
Jacku ja na razie zrezygnowałam z narcyzów, ale może jeszcze do nich wrócę i będę pryskała, żeby pozbyć się tej paskudy.... zobaczymy, to jeszcze do przemyślenia....
Wolusiu z sasankami to trudno przewidzieć jak będzie po wysiewie zeszłorocznych nasionek, one szybko tracą zdolność kiełkowania i najlepiej je wysiewać w tym samym sezonie, co zostały zebrane.... Ale może akurat się uda.... trzymam za to kciuki i mam nadzieję, że dasz znać, czy pojawiły się sieweczki
Martusiu wczoraj faktycznie była piękna , słoneczna pogoda.... dziś niestety nie jest już tak miło.... niesamowicie silny wiatr, pochmurno..... byle jak.... ale mam nadzieję, ze jutro będzie cieplutko i pięknie
Madziu cieszę się, że jesteś
Sasanki to cudne kwiatuszki i na pewno będziesz z nich zadowolone.... przepięknie wyglądają na wczesnowiosennych rabatkach, kiedy jeszcze niewiele kwiatów kwitnie
Super, że kupiłaś Muscadet.... na pewno Cię zauroczy.... to prawdziwa piękność....
Lilii drzewiastych mam sporo, bardzo je lubię.....w pierwszym roku nie są zbyt duże.... w każdym kolejnym, wraz ze wzrostem cebul są coraz większe

Ciekawa jestem bardzo jakie odmiany kupiłaś??? Nie wszystkie potrzebują podpór, bo mają bardzo grube łodygi, ale warto mieć w pogotowiu , na wszelki wypadek, bo niektóre pod ciężarem kwiatów mogą się wykładać ...
Co do pielęgnacji.... taka jak większość lilii.... kwaśna, przepuszczalna gleba, bogata w składniki odżywcze, miejsce słoneczne, na zasadzie ,, głowa w słońcu, nóżki w cieniu,, .... Dobrze jest wyściółkować korą ...
Gosiu ciesze się bardzo, że jesteś

Zdjęć na razie niewiele, bo miałam problem z komputerem, ale jutro już coś wstawię
Grażynko u mnie też większość to prymulki ,,babcine,, z dzielenia kęp, sporo też mam z siewu.... przed laty wysiewałam i pięknie powschodziły. Mam kilka takich właśnie ,,marketowych,, rosną 3 rok, na razie są piękne , wspaniale się rozrosły i są obsypane kwiatami.... zobaczymy jak będzie dalej... może faktycznie są słabsze i krócej żyją.....
Lideczko witaj, cieszę się, ze zaglądasz
Bardzo się cieszę, że czerpiesz w moim ogródku inspirację... to dla mnie niesamowicie miłe
Gęsiówka jest piękna i zdobi ogródek wtedy, kiedy jeszcze mało co kwitnie... to bardzo wczesny kwiatuszek .....
Kasiu bardzo się cieszę, że jesteś ....Tobie również wszystkiego dobrego
KOCHANI Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE.... ZDROWYCH, POGODNYCH, SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT SPĘDZONYCH W MIŁEJ RODZINNEJ ATMOSFERZE.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO