Micha storczyków Kahim cz. III

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Micha storczyków Kahim cz. III

Post »

ale perełki wynalazłaś, aż się dziwię, że wyszłaś tylko z jednym :D nie umiałabym..
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Kasiu, żółty jest prześliczny. Gdybym miała pewność, że nie mam takiego, to już dziś pogoniła bym Cię do tej hurtowni. Ale... dostałam od koleżanki Phal. po kwitnieniu, i jak opowiadała o jego kwiatach, to tak miałby wyglądać. Tylko nie mam pewności co do tego, czy zapamiętała kolor kwiatów, czy zasugerowała się fotką na fiszce (dokładnie, na niej jest taki kolor storczyka) ;:131
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Ok, Janeczko, jak będziesz chciała daj cynk, to ci kupię. Trochę ich było i wydaje mi się, że widziałam je i wcześniej, tak więc jest szansa, że jeszcze kilka razy je u nich spotkam ;:333 A więc nie ma się co spieszyć :wink:

Aniu, ciężko było... A te co widać na górnej półce, to tylko te które sobie odstawiłam do zastanowienia się... Wybór jest u nich ogromny, więc to bardzo duży wyczyn ograniczyć się do wyboru tej jednej :lol:

Callanthe, ten pierwszy cały czas mi chodzi po głowie... On miał takie cudowne woskowe płateczki :( Ten zgniły stożek to ja odsłoniłam, bo zobaczyłam zmianę na trzonie, więc lekko szarpnęłam za dwa górne liście... Bez trudu góra odeszła odsłaniając zgniły stożek :? Dzięki temu nikt go nie kupi i nie będzie miał zawodu w hodowli... lecz z drugiej strony, może trafiłby do kogoś kto by jednak potrafił powstrzymać rozwój choroby... No, sama nie wiem. Jedno jest pewne, strasznie mi szkoda, że akurat on choruje :roll:
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Efekty mojej zabawy z ogniem :roll:

Płatek po prawej:

Obrazek

Cały dół kwiatka po lewej i wcześniej wspomniany płatek po prawej ...

Obrazek

:roll:

Obrazek

Na pocieszenie mam pędziora giganciocha (jak to brzmi :;230 ):

Obrazek

Jeszcze tylko chwilka i zderzy się z szybą :lol: A ja nie mam jak inaczej go powiesić ;:173
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało mi się kupić cattleyki :heja Już daaawno nie widziałam ich w sprzedaży :| No w każdym razie, zostawię sobie jedną (tę która zostanie ostatnia na sprzedaż)... Mam swój typ ;:204 Cattleyki są do obejrzenia w moim wątku sprzedażowym ;:215
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Szkoda tego Phalka, ale wypuści nowe pączki - mam nadzieję :uszy
A znasz kolor tego giganta?
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kasia, nie igraj z ogniem ;:306
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Callanthe, nie znam, stąd też bardziej nie mogę się doczekać ;:65

Janeczko, już nie będę ;:131 Pierdoła ze mnie, co tu dużo mówić :;230
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

A wiesz Kasiu, że ja też mam takiego pędziora? Dostałam skrajnie wycieńczonego Phal., reanimowałam i tak mi się odwdzięczył w tym roku, że pęd grubiutki i szybko, szybciej niż u innych przyrasta. Ale bym się ubawiła, jakby zakwitły identycznymi kwiatkami - u Ciebie i u mnie ;:306
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hehe, byłoby super jakby zakwitły równocześnie ;:215 Na jakim etapie rozwoju jest pędzior u ciebie? Mój rośnie szalenie szybko i przez to trochę trudno mi zgadnąć kiedy zacznie zawiązywać pączki... W sumie też nie wiem jak długi taki pędzior urośnie zanim zacznie pączkować ;:131 W tym momencie mierzy on około 20cm. A twój?

Fajnie się nam odwdzięczyły ;:138 A na jaki masz kolorek ochotę... Niech zgadnę ...hmmm... Żółty?!? :lol: Ja jak znam życie, będzie biały, ale z faktu, że on jest taki ogromny, to i z białaska będę bardzo zadowolona :wink:
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu, witaj w sobotni poranek!
Pobiegłam zmierzyć pędzik, który jest przedmiotem naszej dyskusji, i sama się zdziwiłam. Teraz mierzy ponad 30 cm, i chyba obecnie zaczyna wytwarzać pąki. Piszę "chyba" bo ten wierzchołek taki jeszcze nie do określenia. Co do koloru, hm... może być różowy. Różowe u mnie mają dość długie liście i są dość masywne, ten również. Dlatego uważam, ze może mieć różowe kwiatki.
Gdyby był biały, to tak jak Ty, będę się cieszyć, w końcu uratowałam mu życie, to teraz nijak wybrzydzać ;:306
A propos, jeden z białych dziś rozwinął u mnie pierwszy kwiatek. I dwie mini białe mają już spore pędy. Jeden biały jeszcze trzyma kwiatki z zimowego kwitnienia, a ten ostatnio zakupiony biały (a jakże) z przeceny, też jeszcze utrzymuje kwiaty. I Biały "uszminkowany" też zakwitł. Tak więc biało u mnie...
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to tak trochę zimowo u ciebie :lol:

U mnie dziś deszczowo i pochmurno na zmianę z ostrym słońcem... Przedziwna pogoda ... A dziś mam wieczorek panieński. Ciekawa jestem, czy pogoda nam nie popsuje dziś zabawy ;:204

Tak czy inaczej, mimo braku słonka, pędzik u mnie szaleje niezmiennie i rośnie jak szurnięty... Zaraz pójdę go zmierzyć :D Acz pąków jeszcze nie widać...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Kasiu nie ma co igrać z ogniem ale widzę że straty nie są ogromne. A co do pędzika giganciora trzymam kciuki za jakis fikuśny kolor.
Mam nadzieję że wieczór panieński się udał ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć kochana, dziękuję ;:196
Wieczorek się udał... aż za bardzo ;:173
No, z tym ogniem dałam popis :lol: Może będę mądrzejsza na przyszłość... może :wink:
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Człowiek uczy się na błędach jak to mawiają ;:196 A co do wieczorku to super ;:168 Teraz zdjęcia z weseliska ;:224
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”