Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś, widać, że twoje róże to już dorodne okazy ;:108 Im więcej za oknem słońca tym bardziej tęsknię do takich widoków.. A gdzież to jeszcze do czerwca ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,a nie wiesz dokładnie jaki masz wilczomlecz,bo mam jeszcze groszkowy ,ale nie znalazłam zdjęcia,ale każda roślinka dla nas ważna,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:3

Dorotko,iglaki to taki szkielet ogrodu,jak nic nie ma to one sa ozdobą i kolorowe rośliny fajnie współgrają z ich zielenią,mam świadomość,że nie da sie tego zrobić od razu,bo niestety dużo wszystko kosztuje,ja już sadzę 10 lat ,ale wiem ,że człowiek chciałby mieć wszystko naraz,ale trzeba uzbroić się w cierpliwość,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:3 ;:168

Beatko,uwielbiam aniołki,i raz na rok jakiś przybywa,to nie ja czaruję tylko rododendrony ;:306 ,pozdrawiam i i pięknego słoneczka życzę ;:3 :wit

Mateuszu,zaraz będzie świetna terapia w ogrodzie ,miłego dnia życzę :wit ;:3

Justynko,od strony sąsiada posadziłam iglaki ,świerki sosny ,jodły przeplotłam liściastymi ,kaliną, dereniem brzozą i odgrodziłam się od jego posesji,tzk ,że go nie widzę a drzewa i krzewy stanowią dla roślin taki filar i tło dla reszty ,pozdrawiam i miłego dnia ;:168 ;:3

Camellio,witam w moim ogrodzie,miło,ze sie podoba,ja też kocham piwonie,więc jest nas więcej ,brunnera sama tak szybko sie nie rozrasta,ale można jej pomóc i podzielić na wiosnę na parę brunner i już jest ich wiecej jak potrzebujesz słoneczka życzę ;:3 :wit

Alu,zamawiałam róże do przed ogródka,pewnie przyjadą pod koniec marca i wszystko musi być gotowe,a dużo pracy jeszcze mnie czeka ,razem z przesadzaniem roślin ,które w nim rosły,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 ;:3

Elizo 52,witaj ,życzenia sie spełniły ,bo jest słoneczko,pozdrawiam ;:168
malgoska141
500p
500p
Od: 5 mar 2011, o 08:21

Post »

Marto piękne wspomnienia ja dziś trochę różyczek zamówiłam i czekam u Ciebie na naparstnice rdzawą i masz wilczomlecz mirtowany to też się piszę daj znać na pw czy będą dla mnie te roślinki co piszę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś witaj ,jak milo,ze jesteś ,tak mi sie gubisz ,otworzysz na wiosnę wątek ogrodowy ?będzie łatwiej,cieszę się,że podoba się ogród ,bo jesteś panią cudownego swojego ogrodu,i z takich ust miło słyszeć pochwały,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196Świetnie wyglądasz ,jesteś piękną kobietą ;:168

Maryniu,a dopiero wszystko było takie malutkie ,rośnie ten ogród jak szalony ,sama nie wierzę ,jest trochę w tym roku do obcinania,bo trzeba go ujarzmić ,dziękuję ,że jesteś i miłego słonecznego dnia życzę ;:196 ;:3

Iwonko,to miło,jak dzieciaki nawet w dzień kobiet pamiętają ,mój najmłodszy wnuk 8 lat nawet śniadanie do łóżka paniom przyniósł i kawę z expresu zrobił,wspomnienia będą sie kończyły ,a w ogrodzie u mnie mało wiosennych ;:306 i dziura w temacie,słoneczka życzę ;:3

Ewuniu,zawsze można zrobić takie nasadzenie ,bo widać które rośliny razem kwitną ,miło,że sie podoba ,wilczomlecz Griffitha bardzo ciekawy,pozdrawiam,słoneczka i buziaki na dodatek ;:196

Sabinko,ja tez tęsknię za tymi widokami żeby jeszcze mniej było w tym ogrodzie pracy a więcej spacerów i leżenia to byłoby cudownie,a w lecie człowiek niejednokrotnie nie zdąży się nacieszyć tym ogrodem ,dopiero we wspomnieniach,teraz się dłuży do tych widoków,a jak są to czas leci niemiłosiernie ,pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu bardzo dziękuję ze te wszystkie miłe słowa ;:196
Ostatnio bardzo mało bywałam na forum, kompletny brak czasu, inne sprawy mnie zaprzątały. Wpadałam tylko na chwilkę, do ogródków nawet nie udawało mi się zajrzeć. Teraz mam nadzieję powolutku nadrobię zaległości. Właśnie skończyło się u mnie malowanie całego parteru w domu, mnóstwo sprzątania.... mam nadzieję, ze jutro uda mi się skończyć i pójdę do prac ogrodowych... już nie mogę się doczekać . Wątek będzie lada dzień, abym tylko wyskoczyła z aparatem na łowy, bo już jest co uwieczniać :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś to ja się ciesze ze mam krokusów łany, przepraszam ale wszystkiego masz tyle ale w krokusach Cię pobiłam. ;:oj
Cudne masz róże ja dokupiłam pnące a dziś przesadzałam czerwona i niestety wyszły aż 2 sadzonki a ja mam mało miejsca. :oops:
Cudnie wspominać ale niebawem pokażesz kwitnące prosto z ogrodu bo szybko rosną. ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,ja też zamówiłam różyczki i czekam ,ale mi nie spieszno ,bo rabaty dopiero w połowie zrobione,napisałam pw,pozdrawiam :wit

Aguś,remonty są okropne ,ale potem tak jest pięknie i człowiek szybko zapomina ,że tak się urobił,i na święta będzie wszystko gotowe,fajnie ,że otwierasz wątek ,bo bardzo lubię Twój ogród,więc czekam ,pozdrawiam ;:196 :wit

-- 9 mar 2015, o 21:01 --

Kasiu,no to Ci się udało z tymi krokusami ,ale cieszę sie ,że masz ich dużo,bo one bardzo rozświetlają ogród,a ja się postaram poprawić :uszy ,pokazałam już w poprzednim wątku moje ranniki ,są 4 szt ,ale też piękne, :tan dobrej nocki ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Coś musiałam źle kliknąć, bo się wpisywałam i nie ma ;:145 Martusiu ścieżka przeszła pierwszy lifting i teraz będzie czekać na rośliny. Na dalszej długości będzie nawet szerzej, ale tam tylko cienioluby. Niestety mój wilczomlecz nie wychyla noska chociaż inne widzę już wystają, ale nie tracę nadziei. O widzisz przypomniałam sobie, że zgubiłam kawałek tej białej drobnej szalonej róży :lol:
Róże śliczne i widzę, że już się budzą do życia więc jeszcze trochę i będzie nowy spektakl ;:333 Dzisiaj był świetny dzień do pracy w ogrodzie. Życzę dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem tu pierwszy raz. Piwonie, azalie, funkie, będę skrytopodczytywał. Bardzo. Pomijam, że Koziorożec jest przeciwstawnym znakiem dla Panny.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś wiosenne cebulowe cieszą, ale Twoje letnie kompozycje piękniejsze. ;:215 Dziś wybieram do specjalnego podziwiania różę z hortensją. :) Różane szaleństwo dopadło i mnie. Dostałam kolejne dwie róże w prezencie, niestety bez nazwy, wielkokwiatowe.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martusiu, wiem od Marysi - Maski, że używasz nawozu od gołębi. Podpowiesz jak, rozrabiasz - sypiesz? Wczoraj dostałam od sąsiada wiaderko ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, a co Ty tam w przedogródku grzebiesz?, na nowe nasadzenia szykujesz miejsce?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Piękny, rajski ogród Marto stworzyłaś!W dodatku anioły dodają mu tajemniczości. Życzę wielu sił i realizacji wszelkich ogrodniczych zamierzeń.

Pozdrawiam. Bogusia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,może wilczomlecz ma trochę cienia i wyjdzie później ,róże są dla Ciebie,dzisiaj też był piękny dzień ,zasuwam z tymi rabatami ,bo od środy ma padać ,a chcę to przygotować ,ale nie tak szybko idzie bo wykopywanie roślin też czasochłonne ,lepiej się robi jak nic nie rośnie,a rosły między innymi 3 trzmieliny i tyle korzeni było,poobcinałam je pierwsze bo duże krzaczyska były ,żal tego wyrzucić ,więc muszę im gdzieś znaleźć miejsce w ogrodzie,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196

Adamie, witaj w moim ogrodzie,myślę ,że się dogadamy ;:306 dlaczego nie pokażesz swojego ogrodu i dlaczego tylko po cichutku ;:130 zapraszam Cię na dalsze wędrówki trawiastymi ścieżkami po cichutku ,jeżeli tak lubisz i odezwij się jeszcze,pozdrawiam :wit

Soniu,tu chyba wszystkich coś dopada,nie tylko różane szaleństwa ,ale inne też ;:306 i wszyscy przetupują nogami ,żeby wszystko rosło szybko tu i teraz,powiem Ci tak szczerze ,że dla mnie najpiękniejsze są róże wielkokwiatowe,pozdrawiam i miłych snów życzę

Justynko,teraz już nie możesz sypać bo za ciepło i spaliła byś roślinki najlepiej gdybyś miała jakąś beczkę lub większy pojemnik zalała ten obornik wodą i przez miesiac niech sie przefermentuje,azot wyparuje i nawóz będzie bezpieczny,trzeba go raz dziennie przez ten miesiąc przemieszać i potem do kubła trochę tej gnojówki ,resztę wody i można podlewać roślinki,nie podlewamy taką gnojówką roślin dopiero zasadzonych i żadnych siewek,pozdrawiam ;:168

Iwonko,tak Iwonko,zmieniam cały przed ogródek i będą teraz róże,dookoła ,bo chcę jeść śniadanko i pić kawusię w otoczeniu pięknych i pachnących kwiatów i wywalam co rosło ,poszerzam ,nowe obrzeża robię ,wszystko ryję głęboko,na wierzch obornik ,bo ma jeszcze czas ,żeby azot z niego wywietrzał ,potem jeszcze pójdzie ziemia z worków ,żeby dopełnić rabaty ,posadzić i czekać na efekt :uszy

Bogusiu,dziękuję za miłe słowa ,aniołki bardzo lubię i chętnie zaproszę ich jeszcze więcej,dziękuję za życzenia i zapraszam znowu do ogrodu,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Czytam,że ciężko pracujesz. Ja też wolę zapełniać puste miejsca niż przesadzać rośliny. Dla mnie to duży wysiłek. Ciebie szczerze podziwiam za tę ciężką prace jaka wykonujesz. ;:138 Efekt końcowy będzie piękny i oby ta kawusia w takim otoczeniu zawsze smakowała. ;:108 To teraz odpocznij i dobrej nocki Ci życzę. ;:196 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”