Danusia. Mój ogród cz 5
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Danusia. Mój ogród cz 5
To ta rabata z przesadzonymi hortensjami? a przed kostrzewą te malutkie kępki to co to?
A mi się bardzo podoba Twoja wierzba hakuro. Jest tak pięknie gęsta, że aż miło popatrzeć. 

Marta
Danusiu, czyli posadzić i się nią nie przejmować ;)
Kompozycja fajna
A ten dzban to sami robiliście?
Kompozycja fajna

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, to ta rabata z jesieni. Wszystko ładnie sięprzyjęło. Z samego brzegu rośnie kostrzewa miotlasta,( niedżwiedzie futro) z czasem będzie tak wyglądała.

Matrusiu,dziękuję w imieniu wierzby, jest taka gęsta bo tnę ją 2-3 razy w sezonie.
Agnieszka, ja wsadzę na rabatę, bo tu nie będę musiała przy niej chodzić. Donice robiłam sama, własnoręcznie. To jest łatwe i tanie. Możesz poczytać tu http://magia-ogrodu.blogspot.com/2014/0 ... zanki.html

Matrusiu,dziękuję w imieniu wierzby, jest taka gęsta bo tnę ją 2-3 razy w sezonie.
Agnieszka, ja wsadzę na rabatę, bo tu nie będę musiała przy niej chodzić. Donice robiłam sama, własnoręcznie. To jest łatwe i tanie. Możesz poczytać tu http://magia-ogrodu.blogspot.com/2014/0 ... zanki.html
- Tacca
- Kontakt:
Kilka lat, chyba 3, a może cztery.
Danusiu! Ty to zdolna bestyjka jesteś
Strona świetna, zapisałam już w ulubionych i skoro wiosny zabieram się do pracy!!

Strona świetna, zapisałam już w ulubionych i skoro wiosny zabieram się do pracy!!

- Tacca
- Kontakt:
To mam nadzieję ze pochwalisz się swoim dziełem.
Oczywiście... eeee.. no jak mi dobrze wyjdą
i w ogóle będzie co pokazać 

- Tacca
- Kontakt:
Agnieszko , a czemu mają nie wyjść. zobaczysz na pewno będziesz zadowolona.
- Tacca
- Kontakt:
Ja już nie daję rady z tą powściągliwością. Dziś kupiłam batata i już siedzi w wodzie. Zaraz zabraknie parapetu a jaszcze siania nie zaczęłam. Jutro będę cięła fuksje, bo rośnie jak szalona.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Danusiu, mam tak samo jak Ty
Pierwsze trzy roślinki wysiane już kilka dni temu. Wczoraj uporządkowałam nasionka z poprzedniego sezonu. Plany nasienne robię dzisiaj
Wspaniale kwitnie Twój hibiskus
Czy Ty jesteś z samego Szczecina?

- Tacca
- Kontakt:
Wiola ja jestem z samego Szczecina. Hibiskus to jedna z najłatwiejszych roślin w uprawie. Raz do roku podsypuję mu trochę zmielonych gałęzi, raz do roku porządnie przytnę i tak sobie rośnie. Jeszcze nigdy nie dostał nawozu.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu i co z tym batatem będzie stał na parapecie, czy spełni rolę jaką spełnia zwykły ziemniak?
- Tacca
- Kontakt:
Marysiu, batata umyłam starannie w letniej wodzie. Rozkroiłam na pół. Wstawiłam do miseczki z odrobiną wody ( uciętym do spodu). Teraz czekam aż kiełki się pokażą i korzenie, a potem będę przesadzała do doniczek. Teraz stoją w najbardziej widnym miejscu. Przynajmniej raz w tygodniu trzeba zmieniać wodę. Pod koniec czerwca wylądują na rabatach i w donicach. Takie mam założenia.
Papryczki ostre wysiałam na wacikach w trzech wersjach. Jedna z dodatkiem odrobiny saletry potasowej ( takiej do peklowania mięsa) , druga wersja z dodatkiem kilku kropel wody utlenionej, trzecia w samej wodzie. W wodzie nadal stoją, lekko napuchły, pozostałe mają kiełki. W ubiegłym roku chyba miesiąc czekałam na kiełki.
Papryczki ostre wysiałam na wacikach w trzech wersjach. Jedna z dodatkiem odrobiny saletry potasowej ( takiej do peklowania mięsa) , druga wersja z dodatkiem kilku kropel wody utlenionej, trzecia w samej wodzie. W wodzie nadal stoją, lekko napuchły, pozostałe mają kiełki. W ubiegłym roku chyba miesiąc czekałam na kiełki.