Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aniu, witam w nowej części :wit Z ogromną radością i ciekawością będę oglądała co u Ciebie się dzieje. A że dziać się będzie to już dzisiaj można się domyślić, widząc jakie przygotowania na nowy sezon. Ja osobiście to okropnie zazdraszczam tych ozdób na piku. No lubię takie pierdziołeczki ogrodowe. :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu pobiłaś mnie totalnie z ilością powojników. Ja mam 57 ty 59. Ja zamówiłam 4 ty 7 . Nagromadziłaś ich chyba przez 3 lata ja zbieram ich od 20lat. Cieszę się że jest nas więcej na forum którzy uwielbiają te pnącza.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Fajne nasionka kupiłaś. Ciekawa jestem tego dmuszka jajowatego.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super koszyczek i doniczka i podporki też :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Dostałam w środę sms'a że kurier wiezie do mnie paczkę. Co?! ;:oj Jaką paczkę przecie niczego teraz nie zamawiałam?! ;:oj
Rozanielona myślałam, że pewnie Kleo ekspresowo uwinęła się ze znalezieniem dla mnie serwetek w motyw clematisowy. Obrazek :;230 :;230 :;230
No niestety, to nie Kleo... To pan P. wysłał mi lilie! ;:oj Matko jedyna! Chciałabym przez dwa tygodnie nie mieć jeszcze tego problemu. :oops:

Obrazek

Na tę chwilę uśmiech na mojej twarzy wzbudził więc jedynie gratis...

Obrazek

... jupi!!! Jakieś "czarnule" mi wrzucono jako gratis... no bo jak sama nazwa wskazuje "black" zobowiązuje do jakiejś czerni. :tan Poleciałam szybko do wujka Gugla, by obejrzeć ślicznotkę... ;:145 niestety... ;:145 O w mordę! Ona jest czerwona!!! Obrazek
Grrrrrr...

Humor poprawił mi się na działce. Mimo tak nieciekawej pogody w ostatnim tygodniu. Upartych i długotrwałych opadów śniegu, deszczu i gradu też, niskiej temperatury, zimnych wiatrów to jednak moje rośliny nadal szaleją. Czują wiosnę. Wszystko co już rosło to przyrosło jeszcze bardziej. Nowe cebulowe powyłaziły a te co już były znacznie zwiększyły czupryny. Powojniki tworzą kolejne liście albo, tym bardziej leniwym nabrzmiewają pąki. Krokusom już widać kapturki w których skrywają swoje śliczne kwiatuszki. NO WIOSNA!!! ...chce się rzec!!! Obrazek

Kasiu bardzo dziękuję. Już nie mogę doczekać się wiosny i obsadzania tego całego zgromadzonego przez zimę dobrodziejstwa.Obrazek

Obrazek

Dorfi ja dmuszka jajowatego wypatrzyłam w zaprzyjaźnionych wątkach. Wyglądał cudnie. I co najważniejsze można go siac wprost do gruntu.Obrazek

Obrazek

Danusiu myślę, że gdyby każdy na początku swej przygody nie zaczynał od kupowania wielkokwiatowych, bo przecież są takie piękne i potem uwiąd nie wylewałby mu wiadra zimnej wody na ostudzenie miłosnych zapędów do clematisów, to miłośników tych pnączy byłoby znacznie więcej. Obrazek

Obrazek

Gosiu dziękuję. Obrazek Mam nadzieję, że Ciebie i przede wszystkim siebie nie rozczaruję. Obrazek I podołam wszystkim ogrodniczym wezwaniom. ;:131

Obrazek

Kleo, jak już wspomniałam na samym początku tego postu, przez moment myślałam: "Kurczę, ale ona jest szybka! Obrazek Już znalazła i wysłała serwetki w clematisy! " A tu klops... niestety to tylko lilie... Obrazek
Obrazek

Maleńkie "szczypiorki" w nogach Gladiatorów. Mam ich więcej:
Obrazek

Madziu ano mam w niedalekiej okolicy dwie, co tygodniowe giełdy, gdzie czasem można znaleźć jakąś perełkę. Obrazek

Obrazek

Zaro to raczej nie serduszka. No a przynajmniej nie ja ją tam sadziłam. Może nornice przyniosły? Bo to w ich rewirze. Choć nie wiem czy te tunele co tam raz po raz się pojawiają, to ich robota, bo nigdy żadnej nie widziałam. Obrazek

Obrazek
witch pisze:Niezłe zakupy nasionkowe ;:108
U mnie już się w szafie nie mieszczą nasiona i cebule, wczoraj mój M coś chciał stamtąd wziąć i przyszedł ze śmiechem że go lilie atakują. Podejrzewam że wysypały się mu na głowę bo upchnęłam je i szybko domknęłam drzwiczki ;:306
Ha ha ha! Wcale nie zazdroszczę sprytu w upychaniu. Mnie też czasem się zdarza coś upchnąć i szybko zamknąć drzwiczki. Obrazek Bardziej zazdroszczę poczucia humoru jakim wykazuje się Twój Em. Boże spraw, by i mój się tak nauczył. Obrazek

Obrazek

Filemonku może kiedyś i dojdę setki jednych i drugich...a le to już nie na tych areałach. Obrazek

Obrazek

Soniu jeśli tylko motyl Ci się podoba, to odgapiaj! Obrazek
O Juście napisałam już u Ciebie. Dla mnie to kolor lila.

Obrazek

Bietko u mnie wszystko szaleje. Nawet ostatnie dość zimne i śnieżne dnie i noce nie powstrzymały roślin. Byłam dziś. Wszystko jest jeszcze większe jak tydzień temu. Obrazek

Obrazek

Aga tak te łupy są z giełdy. Nie zniechęcaj się. Ile jest takich razy, kiedy ja nic a nic nie upoluję..? Trzeba bywać dość regularnie. Po prostu.
Dziękuję za "komplementa".Obrazek

Obrazek

Aniu -nena08 mam nadzieję, że kapersiki zachwycą Cię w sezonie. Ja póki co trzymam się dzielnie, kapersików mam raptem 4 sztuki. Wszystkie to gipsówki. Obrazek Pojawi się trochę nowych róż, to dam im gipsówkę do towarzystwa. W końcu to taki uroczy duet. Obrazek
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Aniu a co to są te kapersy? Zapytałam wujka googla, ale się za wiele nie dowiedziałam. Do kaperstwa mnie przerzucił :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kapersy to rośliny w postaci kłącza, korzonka czy czego tam zapakowane w plastikowe woreczki. pudełeczka czy inne ustrojstwo, przygotowane do sprzedaży ;:333 Teraz w każdym markecie będzie ich pod dostatkiem.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, szybko wysyłają lilie :shock: Nigdy nie wiem jak to działa w Lilyp.. wiosną mają totalny bałagan we wszystkim. Nie tak dawno jak dwa dni temu zalogowałam się u nich na stronie i w moich zamówieniach nadal figurowało opłać zamówienie, a przelew poszedł końcówką stycznia.. ;:223 Oczywiście dodzwonić się nie masz szans. W tamtym roku było to samo. Oczywiście paczka ostatecznie przychodzi, ale ile przy tym nerwów.. Black out jest śliczna.. również dostałam jako gratis w ubiegłym roku ;:224
Co do krokusów, moje szaleństwa już zaczęły pokaz :heja pogoda testuje ich wytrzymałość (raz zimno, raz temp +10 :roll: ) ale widać że z dnia na dzień przybywa im pączków.. sama radość ;:108
Powojnikowe listki ogromne ;:oj Moje przystopowały po cięciu.. zimno dało im się we znaki ;:222
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie wiosennie i jakie tulipany już wielgachne ;:oj czerwony gratis też by mnie zbytnio nie ucieszył :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale zaszalałas z ilością lilii :shock: ;:oj
Ja w swoim ogrodzie nie mam nawet połowy tej ilości ;:224 dobrze, że lilie nie zajmują miejsca na rabacie, to można je wciskać niemal wszędzie ;:215 Szkoda, że jako gratis dają kolory, które są mało atrakcyjne. A może podaruj komuś kto ma ogród w takiej kolorystyce? Będziesz miała mocno pachnący ogród w lecie, gdy taka ilość lilii zakwitnie ;:215 :D
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Witaj Aniu :wit
Chciałabym mieć taki "gumowy" ogród jak Twój :D
Sama lista powojników każe paść na kolana. O zamówionych liliach nie wspomnę a przecież Twoje królestwo to nie tylko clematisy i ww lilie.
Ja też tak chcę ;:145
Ale jak przystało na dobrą wróżkę tego forum - wszystko idzie wyczarować ;:130
Pięknie w tym Twoim ogrodzie i wszystko już takie duże :shock: teraz przez 2 tygodnie nie zajdę na swój ogród bo kompleksów dostanę ;:173
Pozdrawiam i dużo ;:3 życzę
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

No pogratulować koleżance zakupów :wink: Wiosna u ciebie na całego.Ostrów dzisiaj zaliczony?Ja dziś i jutro nie dam rady :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No co za peszek!!! Mariusz nie mógł, więc dla mnie pozostała by niezła, nieprzebrana gratka!!! To niestety i ja dziś nie mogłam udać się do Ostrowa. ;:222
Nie wiem czy dam radę jutro na naszą się wyrwać. A bardzo bym chciała. ;:224

Zara ogródek niestety nie jest z gumy, co już zaczynam boleśnie odczuwać. A tyle jeszcze chciałoby się posadzić... :oops:
Kompleksów nie dostaniesz, bo pomyśl tylko jaki kawał roboty z Emem zrobiliście! Brawo!

Moni trochę tych lilii się uzbierało. :wink: Uwielbiam je! I już oczami wyobraźni widzę i prawie czuję jak je "niucham" w lipcowe dnie i wieczory. ;:215

Filemonku cebulowe gnają aż miło, to fakt. Czuję że w tym roku zaczną spektakl wcześniej niż rok temu. ;:65

Sabinko a mogłabyś mi wrzucić tutaj zdjęcie Black Out? Może w przyszłym roku zasadzę się i zamówię jak tylko Lilly otworzy swe wrota ale za to zapłacę po dwóch tygodniach..? Może to opóźni wysyłkę? Eeee, co ja gadam?! Przecie już nie kupuję więcej lilii. :uszy
Zawsze myślałam, że krokusy są zaraz po przebiśniegach, szybkimi zwiastunami wiosny. A tu takie iryski jednak dużo wcześniej kwitną.
Zastanawia mnie też że cebulice jeszcze nie wychyliły nosów. Czy one też nie powinny się zbierać do wczesnego kwitnienia?
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

;:7 Aniu, świetne zakupy! Niezły efekt osiągniesz gdy zakwitną. Boogie Woogie jest niezwykle delikatna i urocza ;:167 Teraz żaluję, że nie zamówiłam.
U mnie same maleńkie cabulki przybyszowe Black Out nawet zakwitły
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
W Liliowej Dolinie Rospudy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pogoda szalona to i roślinom się pomieszało.
Przylaszczki kwitną przed śnieżycami, cesarska korona wychodzi przed krokusami......ech, wszystko jakoś pomieszane teraz.
Najgorzej że zapowiadają powrót mrozów do -10 stopni, mam nadzieję, że się nie sprawdzi.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”