Ogród zielonej
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Zdjęcia nocną porą bardzo intrygujące. Szczególnie ładnie wyszedł koperek.
Powiadasz, że stale Ci kwitną róże. No to pozazdrościć, bo u mnie w tej chwili to już sama zielenina, choć znajduję gdzieniegdzie nowe pączki.
Powiadasz, że stale Ci kwitną róże. No to pozazdrościć, bo u mnie w tej chwili to już sama zielenina, choć znajduję gdzieniegdzie nowe pączki.
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Soniu
Podziwiam duże, piękne krzaczorki hortek!!
I róze piękne

Podziwiam duże, piękne krzaczorki hortek!!

I róze piękne

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, hortensje cudne w wieczornej odsłonie, nie przyznałaś się co kupiłaś 

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Też uwielbiam hortensje bukietowe.I u mnie,w końcu się wybarwiają
.
Wszystko u Ciebie piękne.Ale umknęło mi,czy ta 'nowa' werbena,to bylina?też bym się pisała na nasiona
Soniu,proszę zbierz mi tez nasiona tego złocienia maruny,który jest na zdjęciu z różową nn różą.Takiego jeszcze chyba nie mam
.Może coś znajdziesz w zamian u mnie.
Piękna ta zielona jeżówka.I wiązac do patyka nie trzeba.Szkoda,że nie wszystkie tak mają,

Wszystko u Ciebie piękne.Ale umknęło mi,czy ta 'nowa' werbena,to bylina?też bym się pisała na nasiona

Soniu,proszę zbierz mi tez nasiona tego złocienia maruny,który jest na zdjęciu z różową nn różą.Takiego jeszcze chyba nie mam

Piękna ta zielona jeżówka.I wiązac do patyka nie trzeba.Szkoda,że nie wszystkie tak mają,
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Wieczorową porą rośliny też cudnie wyglądają. Niestety nie mam okazji oglądać takich cudów na żywo. O tej porze jesteśmy już zawsze w domu. Ale jak Ty zrobisz-to ja obejrzę
I też będę zachwycona
Moja Geen Jewel niestety zaginęła. tak samo zresztą jak pomarańczowa jeżówka NN. I nie wiem czy to zima im zaszkodziła, czy jednak komuś się bardzo spodobały

Moja Geen Jewel niestety zaginęła. tak samo zresztą jak pomarańczowa jeżówka NN. I nie wiem czy to zima im zaszkodziła, czy jednak komuś się bardzo spodobały

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ach Soniu cudownie móc tak sobie o świcie i o zmierzchu wyskok do ogrodu zrobić.
Dziękuję, że podzieliłaś się z nami tymi widokami. Do Twoich hortensji wzdycham jak zawsze. Są zjawiskowe. Jeżówki też zachwycają, tak jak i róże. Dbasz o ogród i on się Tobie odwdzięcza.
Brawo Soniu.
Tak trzymać.
Następnym razem cmoknij Karolka od cioci Ani.

Następnym razem cmoknij Karolka od cioci Ani.

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Soniu ja też "lubię" takich ludzi
Nie powiem trawy też ładne, ale dlaczego miałyby rosnąć same
Jak chce oglądać samą trawę niech idzie na łąkę
Róze ciągle u ciebie piękne
O hortensjach wypowiadałam się już nie raz
Zdjęcia wieczorem też chętnie robię, fajnie tak wyeksponować tylko i wyłącznie główny obiekt
Chyba muszę zrobic pobudkę mieczykom abisyńskim, bo póki co nawet nie myślą o kwitnieniu 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wczoraj porządkowałam trochę ogród. Parę roślin zmieniło miejsce. Oczywiście kilka larw opuchlaków wykopałam. Mniej będzie dorosłych, które nadal podjadają mi kwiaty jeżówek.
Nie poprawiłam sobie nastroju zakupami, bo zanim dotarłam do szkółki rozpadało się. W deszczu to żadna przyjemność kupować rośliny. Dziś miałam mało czasu, ale udało mi się zadoniczkować sześć siewek cisa. Na giełdzie hurtowej kupiłam dwie chryzantemy na schody, bo pelargonie tylko straszyły, jakoś nędznie kwitły w tym roku.

Lucynko dziękuję,
mam nadzieję, że pogoda będzie letnia i ogrody nadal będą ładne. Ja najwięcej czasu mam wieczorem, mogłabym nocne zdjęcia dawać codziennie, ale nie oddają one klimatu ogrodu, bo skupiają się na jednym obiekcie. Róże kwitną, bo większość młodych, to mają pewnie zaburzony rytm wegetacji.

Wandziu miło,
koper już w większości rozdany do ogórków.
U ciebie cieniste zakątki, dlatego pewnie róże później zakwitną. Moje stale na patelni, to się spieszą.

Aniu dziękuję.
Hortki bardzo szybko dochodzą do pełni kwitnienia, chyba szybciej przekwitną niż zwykle. Vanilka już różowieje.

Ewuś nie dojechałam do szkółki, bo się rozpadało. Kupiłam tylko na giełdzie hurtowej chryzantemy na schody. Na razie nie mam czasu na wyprawę, ale poprzesadzałam trochę, to głód sadzenia zaspokojony.

Jola dzięki za dobre słowo.
Niestety werbena Rigida jest jednoroczna, ale jak się wysiewa, to łatwa w uprawie. Jedynie czas kwitnienia samosiejek niewiadomy. Przekonamy się w przyszłym roku. Właśnie białe jeżówki Coconut Lime posadzone między bukszpanami leżą, zamiast wystawać z zieleni kul i stożków.
To ich pierwszy rok, może w przyszłym będą bardziej sztywne. Nasiona pozbieram.

Iwonko mam nadzieję, że też kiedyś będziesz mieć ogród przy domu i wieczorem pobiegasz po rabatach.
Nie mam doświadczenia z jeżówkami odmianowymi, wszystkie z ubiegłego roku. Po zimie wszystkie się pokazały.

Aneczko dziękuję
w piątek wycałuję Karola.
Macie z M taki potencjał, że na pewno wcześniej niż ja będziesz codziennie pić kawę rano i wieczór na tarasie domu.
Miałam dziś gości zdziwionych, że podobają mi się białe hortensje i nie lubię jak różowieją.
Niektóre róże mają czarną plamistość, a Chopin standardowo mączniaka.
Nie przeszkadza im to kwitnąć.

Małgosiu trzeba szanować gusty innych ludzi, mój też.
Niech sobie inni mają minimalistycznie, ja mam tak jak lubię.
Abisyńskie już przekwitają, chyba w donicy im za ciasno. Cały dzień mają pełne słońce. W dodatku brązowieją końcówki liści. Szukałam wiadomości na temat ich uprawy, ale wyjątkowo mało znalazłam.

Pierwsze wysokie rozplenice zakwitły.

Lilie już kończą kwitnienie.

Kolejny eksperyment- czerwona pęcherznica na pniu. Pozazdrościłam Aneczce.

Dobrej nocy.

Lucynko dziękuję,

Wandziu miło,

Aniu dziękuję.

Ewuś nie dojechałam do szkółki, bo się rozpadało. Kupiłam tylko na giełdzie hurtowej chryzantemy na schody. Na razie nie mam czasu na wyprawę, ale poprzesadzałam trochę, to głód sadzenia zaspokojony.

Jola dzięki za dobre słowo.

Iwonko mam nadzieję, że też kiedyś będziesz mieć ogród przy domu i wieczorem pobiegasz po rabatach.

Aneczko dziękuję

Małgosiu trzeba szanować gusty innych ludzi, mój też.

Pierwsze wysokie rozplenice zakwitły.

Lilie już kończą kwitnienie.

Kolejny eksperyment- czerwona pęcherznica na pniu. Pozazdrościłam Aneczce.

Dobrej nocy.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,jak nie przyjść do tak pięknego ogrodu ,wszystko w nim przemyślane i ma to swój urok ,jestem obowiązkowo bo jest tu cudownie,pozdrawiam 

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sonia piękna chryzantema.
Ja też kupię na schody, ale dopiero po urlopie, bo nie będzie komu podlewać
Ja też kupię na schody, ale dopiero po urlopie, bo nie będzie komu podlewać

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne róze, jeżówki.
Hortki też.Moja Vanilka jeszcze nie różowieje.
Hortki też.Moja Vanilka jeszcze nie różowieje.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Moja droga, dobrze że do mnie zajrzałaś, bo przegapiłam Twój nowy wątek. Piękne hortensje. Ja dopiero je odkrywam, pierwsze dwa krzaczki posadzone. Tyle kiedy one będą tak dorodne jak Twoje 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Soniu ładne zdjęcia pstryknęłaś podświetlone słońcem !
Od 2 dni mamy fajną pogodę bez upału, jeszcze jutro tak ma być a potem ponad 30 st.
Jak dla mnie to o kilka st, za dużo... Mogłam dzisiaj coś konkretnego zrobić bo wczoraj miałam lenia jak wiesz!

Od 2 dni mamy fajną pogodę bez upału, jeszcze jutro tak ma być a potem ponad 30 st.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Hej Sonia
W końcu Cię odnalazłam w tym tłoku
Nowa część, to trzeba opić
Uklękłam prawie jak zobaczyłam Twoje uporządkowane rabaty. Te przed domem zwłaszcza do mnie przemawiają. Zaczynam troszkę porządkować u siebie na rabatach. Kolorowy busz jest ok w ogrodzie, chociaż czasami aż oczy bolą
, ale przed domem muszę koniecznie jedną rabatę radykalnie zmienić. Dzisiaj się przymierzałam. Aż się boję.
Hortensje masz cudne.

W końcu Cię odnalazłam w tym tłoku

Nowa część, to trzeba opić

Uklękłam prawie jak zobaczyłam Twoje uporządkowane rabaty. Te przed domem zwłaszcza do mnie przemawiają. Zaczynam troszkę porządkować u siebie na rabatach. Kolorowy busz jest ok w ogrodzie, chociaż czasami aż oczy bolą

Hortensje masz cudne.

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Chryzantema piękna, ja też działam w ogrodzie przesadzam ciągle i nie mam pojęcia kiedy mi się to znudzi
. Przywrotnik od Ciebie obcięłam i już odbił pięknie,
bardzo go lubię, proszę o poradę jak go namnożyć?