Miłek - dech zapiera
Shortia - to cudo widzę po raz pierwszy i zaraz poczytałem sobie więcej o tej Japonce. Płatki u wszystkich pięknie postrzępione, jakby powycinane
W ogrodzie bardzo duzo roslink zaczelo kwitnac ale szybko tez zaczely przekwitac przez ta susze i upaly.Wczoraj pierwszy raz podlalam rabaty bylinowe a w nocy deszcz popadal
Erythronium sibiricum TOMSK i Erythronium sibiricum LILAC CLOUD
Sanguinaria canadensis Major i Sanguinaria canadensis
Izabelko pokazujesz same rarytaski.
To dobrze, jak ktoś zaczyna podlewanie ogrodu.
Wtedy już na pewno z nieba spadnie deszcz.
Musiałaś dużo podlewać, bo tego deszczu starczyło i dla mnie.
Izo - wiesz moje trólisty się ukazały , dwa mają pąki kwiatowe jeden nie , Twoje to piękne mam nadzieje się też takich doczekać , obecnie podziwiam Twoje
Krysia z jednej strony to sie ucieszylam jak zaczelo padac ale jak pomyslalam ze tyle godzin podlewalam to mnie .... Teresa wiekszosc trojlistow juz kwitnie w ogrodzie ale nie wszystkie szybko sie rozrastaja przynajmniej u mnie.
Nie powinnam do Ciebie zaglądać, bo zaraz widzę, ilu roślin jeszcze bym chciała Na przykład nie mam żadnej pełnej przylaszczki, ale mam nadzieję zamówić coś w przyszłym roku (o ile nie wydam wszystkiego na róże ).
Mam jeden ciemiernik wschodni od trzech lat i ani razu nie kwitł
Czy w twoim ogrodzie rośnie chociaż jedna pospolita roślina ?.Pochwalę się,że przezimowała u mnie jedna przylaszczka japońska tylko nie wiem która.Nie ma
pąków kwiatowych.Okryta była gałązkami świerkowymi,płytą styropianową a na to wszystko włóknina zimowa.Nie kwitnie może dlatego,że była jesienią
przesadzana.