@ E-Genia ? No zaczynają u mnie jednoroczne kwitnąć. Z drugiej strony mam też i takie, co dopiero z ziemi zaczynają wyłazić po entym dosiewaniu... Ale i tak największą niespodziankę zrobiły mi storczyki z rodzaju Bletilla oraz Gloriosa ? wkopałem je w pierwszym tygodniu kwietnia. W tym tygodniu właśnie wyszły nad ziemię. Po dwóch i pół miesiąca ciszy... PS. Nie usuwaj żadnych zdjęć. ;-)
@ Renzal ? Ja też wolę pojedyncze orliki. ;-) No ale na swoje ? nie licząc tego jednego, co go kupiłem jako sadzonkę ? jeszcze troszeńkę sobie poczekam.
@ Kogra ? No stoją róże w cieniu i patrzymy, co z nich będzie. Na razie wyglądają w miarę zdrowo. A żona różanego bakcyla połknęła i owszem. Mnie tam dalej róże nie kręcą, z wyjątkiem Rhapsody in Blue. A co do aksamitek ? gleba im nie pasuje i tyle. Nie wszystko lubi kredową glinę. Dzięki za trzymanie kciuków. W tym tygodniu uzyskałem drugi dyplom magistra ? z oceną 17,33/20 za pracę magisterską i jej obronę. No to teraz ostatni etap ? walka o doktorat.
@ Sweety ? A żebyś wiedziała. No są już, rosną, kwitną nawet, to je focę, aczkolwiek wielkiego entuzjazmu rzeczywiście we mnie nie wzbudzają. :-P
@ AgaNet ? Ciekawe czy są jakieś szczepionki.
@ Andrzejek ? Ja bym chyba jednak wolał, żeby dłużej kwitł. Akurat tak się trafiło, że zakwitł w weekend, ale jakby wydarzenie to miało miejsce w dzień roboczy, to chyba bym się popłakał...
Właśnie zaczęły kwitnąć zawilce (
Anemone coronaria):
Również i len (
Linum grandiflorum) zaszczycił mnie pierwszym kwiatem:
No i doczekałem się również kolejnego Sparaksisa (
Sparaxis tricolor):
Pozdrawiam!
LOKI