Rewolucja w naszym ogródku - Iwcia&Patyrek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rewolucja w naszym ogródku - Iwcia&Patyrek

Post »

Witam. :wit
Jak to dobrze znowu u was zawitać.
Fajnie że się odezwałaś.
Zatem wiosną znowu będą zmiany. :uszy
Żeby tylko wiosna chciała przyjść jak najszybciej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

oj,,,tak kądy chciałby usiąść w ogrodzie w krzesełku,,,popijać kawę ,,lub coś,,,, i delektować się zielenią,,,kolorkami kwiatów. ;:124 ... a tu jeszcze biało i zimno,brrr :( Lilie ładniutkie :wink:
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwciu masz przepiękny ogród .Cudne kwiaty ,krzewy ,przepiękne ,floksy,liliowce,żurawki Ogrom pracy włożyliście .Ja mam wiejski ogródek w takim wiejskim stylu .Jak mi trochę dzieci podrosną doprowadzę go do innego stanu ale teraz nie bardzo mam tyle czasu ile bym musiała poświecić .Sieje ,sadzę Po zeszłorocznej zimie wszystkie róże mi tez padły o hiacyntach połowie tulipanów ,hibiskusach nie wspomnę .mam nadzieje,że w tym roku będzie lepiej .powstaną nowe rabatki :D Pracuję tak jak ty ale każdą chwilę wolna spędzam z dziećmi na powietrzu a widzę ,że twoja panieneczka tez lubi bawić się na dworze Basen bardzo cieszy dzieci ;:138 frajda ogromna.Pięknie u Ciebie .Będę zaglądać i podziwiać twój piękny ogród. Beata :D :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Oj chyba już wiosna za drzwiami bo Iwonka wróciła ;:oj ;:138
Bardzo się cieszę....i proszę nie zostawiaj nas.....bo my tu na straży cały rok,i czekamy na nowości.....i mamy nadzieję że pokażesz na wiosnę co się zmieniło.
Basenu nie zazdroszczę.....bo trawa się zniszczy.....ja miałam tego lata 'tylko' trampolinę.....i trawa znikła pod nią ;:145
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Iwciu. ;:196
Widziałam gdzieś wklejoną różę Alchymist....cudna....i tu się muszę pochwalić.
Na jesieni sadziłam u siebie......mam nadzieję, że się doczekam takiej pięknej jak Twoja. :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

:wit ;:3 Iwciu witaj w niedzielne popołudnie,miło do ciebie zajzeć :uszy :uszy
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Witam miłych gości :wit

Więc poszperałam troszkę i znalazłam troszkę fotek z zeszłego roku. Głównie liliowce:) Zaczęłam je podpisywać i robić jako takie początki ze zdjęciami i nie mogę sobie przypomnieć co to za jeden... szukam, szukam i nic... nie wiem, a był na pewno od śnieżki...
jakby ktoś wiedział co to ze jeden byłabym wdzięczna

Obrazek

z ten to taka żarówa, że szok to mauna loa

Obrazek

Malachite Prism]

Obrazek
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p

Post »

U nas zaczął się już sezon:). Pierwsze ogrodowe prace za nami. Fuksje poprzycinane, liliowce ogarnięte, hortensje też i niektóre byliny. Czekam jeszcze na kwitnięcie forsycji, bo wtedy przycinam róże:).

Zamówiłam siedem róż i też się zastanawiam gdzie je wepchnę :wink: . Pogoda troszkę się popsuła, ale ja już widzę światełko w tunelu. Przyleciały już szpaki do nas. Zrobiły porządek w budkach, i rządzą się od nowa. Krokusiki już wychylił swoje główki... Z dnia na dzień jaśniej i to już optymistycznie nastraja...

A to mój zeszłoroczny kirchofek, który po wielkich bólach wreszcie obdarzył nas kwiatkami.

Obrazek

darling dilema

Obrazek

i busz;) z jeżówkami

Obrazek
Iwcia&Patyrek zapraszają
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Iwonka jaki piekny zakątek u Was pełen liliowców i jeżówek ;:63 ;:63 Ale coś rzadko gościcie na fo ,już zapomniałam o Waszym istnieniu.Miłego popołludnia :uszy :uszy
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Przyszłam z rewizytą i zagłębiłam się w wasze rewolucyjne działania. :D Super sprawa tak przeobrazić ogród ;:215 Macie mnóstwo rarytasów,które są moimi chciejstwami :D Pustynniki,hebe,wrzosiec drzewiasty,nie ma co wymieniać,bo strony całej by trzeba :roll: Fajne jest to,że oboje dzielicie tę pasję.A jak jest z pomysłami?Macie różne?I co wtedy?Z przyjemnością będę tu zaglądać :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p

Post »

Dziękuję za odwiedzinki. Wszędzie zima i mało optymistycznie. U nas tak jak i wszędzie.
Wczoraj dotarła do mnie przesyłka z zmówionymi różami, ale niestety sadzić nie można, wszędzie śnieg. Zabrałam się za doniczkowce. Jak to miło poczuć ziemię między palcami. :wink:
Małżonek się śmiał i żartował, że odgarnie mi trochę śniegu, żebym mogła sobie pokopać :;230 :;230 :evil: :evil:

Mam jednak nadzieję, że w przyszłym tygodniu to białe coś zniknie i pójdzie wyjść na ogród.

PS. U nas ptaki też szaleją, dokupiliśmy nasion i kolejną kolbę. Szpaki z sikorkami dziś toczyły walkę na jednej z kolb... Wróbelki też biorą w tym zamieszaniu udział. Dla nich to dopiero trudny czas... Biedaczyska

Pozdrawiam w oczekiwaniu na wiosnę..

Iwona

Awesome bloosome
Obrazek
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iwonka ....ciekawe jakie różyczki przyszły. Nie daj się prosić....to tak trochę na zachętę dla wiosny żeby się nie ociągała z nadejściem. :wink: ...no i może tego śniegu nie trzeba będzie odgarniać. :lol:
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p

Post »

Witam Cię Elu gorąco ;:196 .

Zamówiłam takie popularne różyce, które wypatrzyłam u forumowiczów jak: Pomponella, Mary Rose, Jacques Cartier, Jasmina i ponownie American Pillar, bo stara w zeszłym roku wymarzła. Z nowości zamówiłam niskie okrywowe: Bienenweide Rot oraz Fil des Saisons.

Chciałam, żeby pachniało i żeby powtarzane było kwitnienie. Jedynie American Pillar się wyłamała, ale mam do niej sentyment, za kolor i ładne kwitki...
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:333
No to będzie się działo u Was w tym roku...oby ładnie się ukorzeniły i zakwitły.
:D
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Poczuć ziemię między palcami ;:306 Jakże trafnie określiłaś to,za czym tęsknimy i czego nam brakuje o tej porze ;:108 Róż przybędzie jak czytam? :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”