Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Wanda u nas też ceny są zbliżone do tych u Ciebie, a jak są jakieś dostawy w netto czy tesco to jest czysty szał - tworzą się kolejki przed otwarciem sklepu ;:154 ja mam to szczęście, że często jestem w 3mieście, a tam w jakimś markecie zawsze można trafić na jakieś cudeńka ;:183 ten w różowe żyłki kosztował 20 zł. ;:225 a korzenie zdrowe i liście jędrne
Lana oj tak niech i inni chorują ;:191 chociaż mężowie i chłopacy moich koleżanek powiedzieli, że przeze mnie maja czyste utrapienie, bo wciąż tylko słyszą, że ich żony chcą kolejnego storczyka ;:224
orion do zdjęć to chętnie sąsiadów bym przesiedliła ;:173, bo zawsze ich domy służą mi jako tło ;:192
renata75 fakt piękne są, ale będę je odwiedzać ;:198 a mam teraz sporo kwitnących, kolejne mam nadzieję, że u mnie zakwitną, bo póki co są i pączki i nowe łodygi ;:128
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ty się lepiej przyznaj jak szybko dostaniesz tego storczyka z powrotem od ojca. :wink:
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dewuko - u mojego by było za dwa piwa :D

Dopiero wpadłam na ten pomysł!!!!
Mogłam mu dac na Dzień Ojca storczyka, takiego który by mi sie podobał, a po tygodniu zamieniłabym go na dwa piwa :) Ojciec byłby zadowolony, Ja tym bardziej i mój mąż bo kto widział storczyka w cenie dwóch piw? ( a mąż krzyczy że tracę kasę na kwiatki) :wink:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

U mnie ten numer z zamianą nie przeszedłby, bo mój tata juź kiedyś marudził, że powinnam się z nim podzielić swoimi storczykami, bo mam ich za dużo ;:183 tata jeszcze nie widział swojej niespodzianki, ale juź widzę jego uśmiech na twarzy ;:225 a ja juź takiego podobnego mam, teraz sobie mój storczyk leżakuje ;:19
frytas
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 17 cze 2008, o 22:43

Post »

pierwszy raz widzę storczyki i powiem że bardzo mi sie spodobały :)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu - fajnie, że dostałaś kartkę ale to nie wszystko. Wyglądaj listonosza. Miałam nic nie pisać, żeby była niespodzianka ale denerwuję się, czy doszło. Daj znać jak dostaniesz. 8)
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorotko aż mam wypieki na twarzy z ciekawości ;:128 oczywiście zaraz się odezwę ;:225
frytas hmmm.. jak to możliwe, że ktoś jeszcze nie widział storczyków ;:183 cieszę się, że Ci się podobają i zapewne trafi pod Twoja opiekę niebawem jakaś storczykowa piękność ;:225
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

ja tylko żałuję, że nie mają tradycyjnych szczepek,którymi mogłbyśmy się wymieniać :(
platynka :)
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Platynko, nieraz roślinka wypuszcza keiki, ale to zazwyczaj wtedy, gdy jest w tragicznym stanie ;:171 szczęście, że już teraz storczyki nie są takie drogie - szczególnie te z marketów, a jak trafi się na świeżą dostawę to można kupić i zdrowe i i ciekawe kwiaty pod względem kolorów i wzorów ;:183
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

wiem, wiem :) na szczęście! ale jednak kwiaciarniane są dużo lepszej jakości niż te marketowe, prawda?
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie jest to regułą - wszystko zależy od sprzedawcy i tego, jak długo roślina stoi w sklepie. Może być roślina w znakomitej kondycji z marketu i w fatalnym stanie z kwiaciarni...
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

źle się wyraziłam... mi chodziło raczej o stronę wizualną, że marketowe trochę drobniejsze, ciensze pędy..., ale to może nie jest regułą :) ja mam tylko 3 z kwiaciarni, a marketowe mają się dobrze. Tyle, że kwiaciarniany biały ma większe kwiaty. Madziu, czy zerkniesz w moje zdjęcia i powiesz,że moje dwa zielonki zakwitną kiedyś? pytałam już kilka osób, ale boję się, że nic z tego, skoro milczą...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Platynko, te cieńsze pędy miedzy marketowymi a tymi z kwiaciarni to przypadek, bo mam z kwiaciarni - prezent od koleżanki i on ma jako jedyny takie cieniutkie pędy, jak żaden inny, poza tymi miniaturkami, chociaż i te jak na swoją wielkość mają dość solidne pędy. W LM były teraz też białe z ogromnymi kwiatami i na grubym pędzie, często bywam w marketach i widzę, że maja tam coraz piękniejsze okazy, pod warunkiem, że trafi się na świeżą dostawę, bo potem i obsługa sklepu oraz klienci doprowadzają do fatalnego stanu storczyków ;:155
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

Masz rację, Soniu :) Szkoda, że nie ma u mnie LM
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Platynko wiem z doświadczenia, że nie w każdym sklepie z jednej sieci mają takie same dostawy, bo tu dziewczyny pisały, że w auchan są paphiopedilum, a u nas nie było ani jednego, chyba wszystko zależy od kierownictwa danego sklepu, jaki jest w danym sklepie towar :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”