Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
U mnie wzeszło jedno nasionko z trzech, powoli zaczynam tracić nadzieję na pojawienie się pozostałych dwóch.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sporo osób ma problemy z kiełkowaniem, z powodu zbyt niskiej temperatury. U mnie z wysianych różnych nasion, wschody są w tym roku 100%
Wszystkie wygrzeway się na grzejniku, do czasu aż nie pokazały łebka ponad ziemią.
Wszystkie testowe zostaną rozdane znajomym.
Dosiałem nawet znajomemu nasionko z tegorocznego Soty od EGVGA, bo on masakrycznie zalał swoje i tylko jedno mu wyrosło. Ale jak zobaczyłem to błoto w doniczkach to..
Wszystkie wygrzeway się na grzejniku, do czasu aż nie pokazały łebka ponad ziemią.
Wszystkie testowe zostaną rozdane znajomym.
Dosiałem nawet znajomemu nasionko z tegorocznego Soty od EGVGA, bo on masakrycznie zalał swoje i tylko jedno mu wyrosło. Ale jak zobaczyłem to błoto w doniczkach to..
-
- 200p
- Od: 5 maja 2019, o 17:02
Gdzie kupię nasionka AG od zawodowców? Chodzi mi głównie o to żeby to były pewne nasiona z potwierdzonego, naprawdę dużego okazu. Pozdrawiam :P
- BobejGS
- Kontakt:
Tu w wątku na pewno każdy ma nasiona ze swoich okazów i zapewne i innych.
Także od koloru do wyboru.
Także od koloru do wyboru.
-
- 200p
To może inaczej, ma ktoś na sprzedaż takie nasiona? Zasadziłem 2 paczki nasion sklepowych ale potrzebuję jakiś naprawdę konkretnych o które bardziej się będzie dbać
- BobejGS
- Kontakt:
Napisz do mnie maila, to dogadamy szczegóły.
(Pod każdym wpisem masz okienko do Profilu, Maila oraz PW).
Podaje też odnośnik do mojego wątku sprzedażowego, gdzie będziesz mógł zobaczyć co i jak mniej więcej wygląda.
viewtopic.php?p=5986323#p5986323
(Pod każdym wpisem masz okienko do Profilu, Maila oraz PW).
Podaje też odnośnik do mojego wątku sprzedażowego, gdzie będziesz mógł zobaczyć co i jak mniej więcej wygląda.
viewtopic.php?p=5986323#p5986323
-
- 200p
W link nie moge wejsc - "Nie posiadasz uprawnien do przegladania tego watku". Ale napisalem meila do Ciebie..
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
Dziś wysiałem 1 opakowanie Atlantic Giant , Danka Polka i z warzywniaka 20 nasion .
Po raz pierwszy posiałem Atlantic Giant nie wiem czy wzajemnie powinny się zapylać i czy melon oraz ogórek nie skrzyżuje się z Dynią bo chciałbym zebrać nasiona .
Po raz pierwszy posiałem Atlantic Giant nie wiem czy wzajemnie powinny się zapylać i czy melon oraz ogórek nie skrzyżuje się z Dynią bo chciałbym zebrać nasiona .
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
AG i Dana Polka należą do dwóch gatunków dyni, więc prawdopodobieństwo jest bardzo małe. Ale warto zapylić samemu w razie gdyby sąsiad gdzieś miał posadzoną taką Bambino albo Turecki Turban.
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Planuje oslonic swoją sadzonek żeby miała lepsze warunki wzrostu. Mogę ją przykryć folią tunelowa, cienka wiosenną włóknina albo gruba włóknina. Co będzie najlepsze w tym momencie?
Pozdrawiam, Ewa
- BobejGS
- Kontakt:
Ja mamteż zrobione tuneliki z folii tunelowej i myślę, że to najlepszy patent. Problem pojawia się tylko podczas upałów, bo sadzonki jeszcze się nie zdążyły mocno zakorzenić i lekko więdną wtedy. Ale lekkie zacienienie i przewietrzenie daje dobry rezultat wtedy.
Posadziłem ostatnie 2 dynie jednak przez roztargnienie uciąłem jedenj 3/4 korzeni zostało pare białych witek na pędzie jest szansa, ze przeżyje?
- BobejGS
- Kontakt:
Zacieniuj krzak i osłoń od suchego wiatru i utrzymuj wilgotność, by miał czas i warunki na odbudowanie korzeni. Teraz są najważniejsze dni na to czy przetrwa. W słońcu i wietrze ma małe szanse.