Moje cudeńka - miaaa
- ROBERTOBORO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kaktusy
Witam!!!
Długo mnie nie było i nadrabiam troszke zaległości skomentuje krótko śliczoty gratulacje i jak widze
miaaa u Ciebie cały czas przybywa, przybywa i przybywa tej kolekcji jak Ty to robisz i gdzie Ty to miescisz??
Pozdrawiam
Długo mnie nie było i nadrabiam troszke zaległości skomentuje krótko śliczoty gratulacje i jak widze
miaaa u Ciebie cały czas przybywa, przybywa i przybywa tej kolekcji jak Ty to robisz i gdzie Ty to miescisz??
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani dziękuję za miłe słowa
Notocactusa kupiłam w zimę, więc to kwitnienie to raczej zasługa sprzedawcy :P Jego kwiat bardzo mi się spodobał :P choć pogoda nie dopisywała i rzadko się otwierał, ale kwitł ok. tygodnia
Za z Gymno jestem dumna, bo kupiłam je w zeszłym roku i kwitnienie było w całości "moje"
Chmaro - właśnie ostatnio nie kupuję nic, bo już nie mam gdzie tego mieścić balkony mam poobstawiane kaktusami 8) a w dodatku na wakacje wyjeżdżam i nie chcę męczyć domowników, choć i tak już będą mieli roboty z podlewaniem kaktusów i storczyków :P
Kochani słonko ostatnio przypiekło i kilka kolczaków pokazało w całości swoje kwiaty
Sulcorebutia mentosa - wreszcie udało mi się ją złapać
Gymnocalycium baldianum - przez cały pączek nie chciał się otworzyć lub otwierał się tylko leciutko, wczoraj mnie zaskoczył - przy ciepełku i słoneczku - otworzył się w 100 % Nie mogłam uwierzyć , że to ten sam kaktus:)
I świeżutkie "dzisiejsze" kwitnienie - Rebutia cajasensis
Notocactusa kupiłam w zimę, więc to kwitnienie to raczej zasługa sprzedawcy :P Jego kwiat bardzo mi się spodobał :P choć pogoda nie dopisywała i rzadko się otwierał, ale kwitł ok. tygodnia
Za z Gymno jestem dumna, bo kupiłam je w zeszłym roku i kwitnienie było w całości "moje"
Chmaro - właśnie ostatnio nie kupuję nic, bo już nie mam gdzie tego mieścić balkony mam poobstawiane kaktusami 8) a w dodatku na wakacje wyjeżdżam i nie chcę męczyć domowników, choć i tak już będą mieli roboty z podlewaniem kaktusów i storczyków :P
Kochani słonko ostatnio przypiekło i kilka kolczaków pokazało w całości swoje kwiaty
Sulcorebutia mentosa - wreszcie udało mi się ją złapać
Gymnocalycium baldianum - przez cały pączek nie chciał się otworzyć lub otwierał się tylko leciutko, wczoraj mnie zaskoczył - przy ciepełku i słoneczku - otworzył się w 100 % Nie mogłam uwierzyć , że to ten sam kaktus:)
I świeżutkie "dzisiejsze" kwitnienie - Rebutia cajasensis
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne! Mój gymnol nie otworzył pąków całkiem. Szkoda trochę...
Dobrze, że mogę pooglądać takie cudowności na forum
Dobrze, że mogę pooglądać takie cudowności na forum
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- phoebs
- Od: 20 wrz 2008, o 01:20
miaaa pisze:Dzięki Gosiu Ja dopiero zaczynam wyczuwać i rozumieć ich wymagania i kaprysy To chyba po prostu pierwsze zimowanie daje powoli efekty
Doczekałam się wreszcie kwitnienia - Notocactus rutilans pokazał wreszcie na co go stać
Gymnocalycium baldianum
Sulcorebutia mentosa (niestety nie udało mi się "złapać" jej w pełnym rozkwicie)
Mammillaria bocasana
To na razie tyle :P
najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Rebutia cajasensis cudowna, świetny kolor!
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu staram się cieszyć oko nimi póki mogę, bo na wakacje znowu zmykam na 2 miesiące do Szkocji, wracam dopiero w połowie września i najpiekniejszych kwitnień sie nie doczekam ale zostawie mamie aparat, żebym chociaż po powrocie mogła fotki poogladać ;)
Kamilo ja też myslałam, że mój gymno nie otworzy się całkowicie, ale zrobił mi niespodziankę
Aniu Twoje kwitnienia też są :P
Zgredo mi tez się bardzo spodobał kolorek Rebutii - pierwszy raz u mnie kwitnie
Bartku w tym roku po raz pierwszy zimowałam kaktusy Gymno , tak jak i resztę kaktusów trzymałam w piwnicy, blisko okna (temp. ok 10 stopni), nie podlewałam bodajże od października do kwietnia
Kamilo ja też myslałam, że mój gymno nie otworzy się całkowicie, ale zrobił mi niespodziankę
Aniu Twoje kwitnienia też są :P
Zgredo mi tez się bardzo spodobał kolorek Rebutii - pierwszy raz u mnie kwitnie
Bartku w tym roku po raz pierwszy zimowałam kaktusy Gymno , tak jak i resztę kaktusów trzymałam w piwnicy, blisko okna (temp. ok 10 stopni), nie podlewałam bodajże od października do kwietnia
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18