Oaza Spokoju
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Krysiu wiosna cudnie kolorowa na czystych rabatach. Gwiazdnicy współczuję, też walczę z nią. Krokusy cudne w słońcu, a ciemiernikiem pozachwycam się specjalnie, przepiękny.
Mam nadzieję, że dostaniecie odszkodowanie za straty. Jakoś nie mogę się pogodzić z tym, że właściciele drzew nie są na tyle przewidujący, żeby zapobiegać takim wypadkom.
Słońca i ciepła życzę.
Mam nadzieję, że dostaniecie odszkodowanie za straty. Jakoś nie mogę się pogodzić z tym, że właściciele drzew nie są na tyle przewidujący, żeby zapobiegać takim wypadkom.
Słońca i ciepła życzę.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu prześliczne krokusy, moje odpłynęły w siną dal i zostały jedynie marne pojedyncze resztki kolorów...trudno!
Widzę, że łubin już się odzywa jeżeli to jest ten od Marty to mój niestety chyba też mnie pożegnał.
Śliczny ciemiernik Dziękuję za pozdrowienia i życzę Ci dużo zdrówka, bo to teraz cenne życzenia
Widzę, że łubin już się odzywa jeżeli to jest ten od Marty to mój niestety chyba też mnie pożegnał.
Śliczny ciemiernik Dziękuję za pozdrowienia i życzę Ci dużo zdrówka, bo to teraz cenne życzenia
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Śliczne masz te krokusiki. Zawsze jak jest ich więcej to i ładniej wyglądają.
Wiosennych kwitnień i radości przybywa.
Tylko czas dziwny.
Ciemierniki przecudne.
Wiosennych kwitnień i radości przybywa.
Tylko czas dziwny.
Ciemierniki przecudne.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, cóż można powiedzieć... Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty Uwielbiam zdjęcia krokusów. To chyba moje ulubione wczesnowiosenne Dobrze, że mamy te nasze ogrody i nie musimy siedzieć w totalnym zamknięciu.. Można cieszyć się naturą
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Krysiu, krokusy piękne, ale mnie zachwycił ten cudowny różowy ciemiernik o kwiatach w pięknym kształcie. Znasz może odmianę ?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ależ ten różowy ciemiernik fantastyczny! Tym samym dołączam do chóru oczarowanych jego wyglądem.
Ja chyba w ogóle zaniedbalam tę grupę roślin, a one ostatnio bardzo się modne zrobiły i dzięki łagodnym zimom kwitną bardzo długo.
Ja chyba w ogóle zaniedbalam tę grupę roślin, a one ostatnio bardzo się modne zrobiły i dzięki łagodnym zimom kwitną bardzo długo.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Krysiu, co Ty tam jeszcze robisz w wypucowanym ogrodzie, zamiast pokazywać nam tu zdjęcia
Krokusy kwitły cudnie, a ciemiernik Widzisz ile nas tu nim zachwyconych? Pilnuj każdej sieweczki pod nim, może powtórzą cechy?
Krokusy kwitły cudnie, a ciemiernik Widzisz ile nas tu nim zachwyconych? Pilnuj każdej sieweczki pod nim, może powtórzą cechy?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
Jaki piękny krzak ciemiernika.U Ciebie mrozu nie było?
Miłego dnia.
Miłego dnia.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochani
Strasznie długo mnie nie było nie mogę uwierzyć, czas tak szybko pędzi, po dłuższym chorobowym wróciłam do pracy i kwiecień po prostu mi przeleciał w ferworze; prac domowych, ogrodowych i zawodowych.
Bardzo dziękuję wszystkim zaglądającym i zostawiającym u mnie ślad bytowania
Mimo suszy ogród jakoś sobie radzi, dziś coś kapnęło, jedynie Róże ciężko się zbierają, to chyba wina przymrozków nocnych w kwietniu, a było zimno bo temperatura spadała nawet do -8, jeszcze w tamtym tygodniu rankiem jak wychodziłam do pracy była zimnica, więc myślę że dlatego moje Królewny nie mogą się zebrać, na niektórych piękne listeczki, na innych dopiero kiełki Piwonie za to widzę będą kwitły pięknie bo mają już pączuszki prawie wszystkie odmiany Niestety straciłam jednego Klona, nie mam pojęcia co mu się stało, po prostu tak jakby przemarzł, był przycinany właśnie przed tymi przymrozkami i możliwe że to go załatwiło, drugi który rośnie obok ma już piękne liście, a ten dalej łysy i nie podobają mi się jego gałęzie tak jakby martwe Za to maleńki Orange Dream zakupiony w B w tamtym roku ma malutkie listeczki jemu nic się nie stało choć w ogóle nie był zabezpieczony, właśnie dziś wsadziłam go na stałe miejsce, bo był tylko zadołowany w donicy na zimę. Tulipanów trochę nasadziłam ale same liście, dziwny ten rok...
Może dość pisania przejdę do prezentacji obrazkowej co tam u mnie, ostatnio pokazywałam Krokusy, więc to co po nich kwitło;
Piękny niebieściutki Śnieżnik
Przylaszczka, w ostatnich dniach odkryłam parę malutkich siewek
Irysek od Dorotki korzo_m
Prymule
Fiołeczek, widzę że rozsiewają się bardzo i szczeliny są dla nich
Szachownica
Szafirki
Narcyzy jakieś kiepskie w tym roku w każdej kępce tylko jeden kwiat
Cudowne Epimedium, uwielbiam te delikatne kwiatuszki, mam jeszcze trzy inne odmiany, ale dopiero w powijakach, mają pączuszki, będę podziwiać misterne kwiatuszki
Te tulipany są
Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę miłych chwil w ogrodach
Strasznie długo mnie nie było nie mogę uwierzyć, czas tak szybko pędzi, po dłuższym chorobowym wróciłam do pracy i kwiecień po prostu mi przeleciał w ferworze; prac domowych, ogrodowych i zawodowych.
Bardzo dziękuję wszystkim zaglądającym i zostawiającym u mnie ślad bytowania
Mimo suszy ogród jakoś sobie radzi, dziś coś kapnęło, jedynie Róże ciężko się zbierają, to chyba wina przymrozków nocnych w kwietniu, a było zimno bo temperatura spadała nawet do -8, jeszcze w tamtym tygodniu rankiem jak wychodziłam do pracy była zimnica, więc myślę że dlatego moje Królewny nie mogą się zebrać, na niektórych piękne listeczki, na innych dopiero kiełki Piwonie za to widzę będą kwitły pięknie bo mają już pączuszki prawie wszystkie odmiany Niestety straciłam jednego Klona, nie mam pojęcia co mu się stało, po prostu tak jakby przemarzł, był przycinany właśnie przed tymi przymrozkami i możliwe że to go załatwiło, drugi który rośnie obok ma już piękne liście, a ten dalej łysy i nie podobają mi się jego gałęzie tak jakby martwe Za to maleńki Orange Dream zakupiony w B w tamtym roku ma malutkie listeczki jemu nic się nie stało choć w ogóle nie był zabezpieczony, właśnie dziś wsadziłam go na stałe miejsce, bo był tylko zadołowany w donicy na zimę. Tulipanów trochę nasadziłam ale same liście, dziwny ten rok...
Może dość pisania przejdę do prezentacji obrazkowej co tam u mnie, ostatnio pokazywałam Krokusy, więc to co po nich kwitło;
Piękny niebieściutki Śnieżnik
Przylaszczka, w ostatnich dniach odkryłam parę malutkich siewek
Irysek od Dorotki korzo_m
Prymule
Fiołeczek, widzę że rozsiewają się bardzo i szczeliny są dla nich
Szachownica
Szafirki
Narcyzy jakieś kiepskie w tym roku w każdej kępce tylko jeden kwiat
Cudowne Epimedium, uwielbiam te delikatne kwiatuszki, mam jeszcze trzy inne odmiany, ale dopiero w powijakach, mają pączuszki, będę podziwiać misterne kwiatuszki
Te tulipany są
Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę miłych chwil w ogrodach
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Śliczne te bordowe pierwiosnki
I narcyzki i tulipanki , szafirki, epimedia..wszystko takie piękne a zarazem delikatne.
A na te Śnieżniki narobiłaś mi chęci.Ja ich nie mam.
Piękne są.
Pozdrawiam
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Krysiu ! Fajnie że wróciłaś ! Te tulipany z ostatniego zdjęcia są piękne, wyglądają jak płomienie !
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu kochana fajnie ze jesteś znów z nami ,a już sie martwiłam co u Ciebie Kwitnąca wiosenka, chociaż nie taka jak była zaplanowana nasadzeniami jesiennymi .Cóż moje tulipany prawie wszystkie zgniły to samo z narcyzami pokazały tylko listki ale to dwa lata temu je sadziłam .Może trzeba im podsypać nawozu żeby się cebule wzmocniły.Jednak wkoło nich jest nawóz dla róż to powinny się nim poczęstować Angela chyba nawet zakwitnie a patyczki Pink peace które wsadziłam też pokazują listki obie są dla Ciebie przeznaczone Zdróweczka
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jakże kolorowo u Ciebie, Krysiu!
A jak już kwitną iryski to chyba wiosna w pełni.
Fajny kolor prymuli, pastelowy fiolet.
Epimedium rzeczywiście jest urocze, jakoś jeszcze nie zaprosiłam tej śliczności do siebie. Dlaczego? Tego nie wie nikt.
Piękne słoneczko, piękne kolory w ogrodzie
Pozdrawiam
A jak już kwitną iryski to chyba wiosna w pełni.
Fajny kolor prymuli, pastelowy fiolet.
Epimedium rzeczywiście jest urocze, jakoś jeszcze nie zaprosiłam tej śliczności do siebie. Dlaczego? Tego nie wie nikt.
Piękne słoneczko, piękne kolory w ogrodzie
Pozdrawiam