Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Może warto wrócić do tej strony?
Pozdrawiam :wit
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie, że warto! ;:108 ;:108

Podpinam przepis na gołąbki z brokułem(II faza)

2 piersi z kurczaka, 1 średni brokuł, kapusta włoska, sól, pieprz i rosół z piersi kurczaka lub z kostki (winiary-mniejsza zawartość tłuszczu i soli)
Piersi z kurczaka podzielić na filety, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Liście kapusty umyć, brokuła umyć i podzielić na różyczki. Na każdym filecie ułożyć 2-3 różyczki brokuła. Zwinąć ciasno w roladkę i owinąć liściem kapusty, krótko obsmażyć na patelni. W garnku zagotować rosół, lub rozpuścić we wrzątku kostkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Włożyć roladki i gotować około 20-30 min na małym ogniu. Mozna je podać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym (ja jadam bez)
Smacznego!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja "dukanuję" od 3 styczna 2011r. Kto jeszcze? :tan
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Ja czekam, aż mężowi zaczną się wyjazdy służbowe, to od razu zadukam. Bo przy nim to mordęga i codzienna wojna.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny dzień za mną :)
Lecę do pracy :wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

:wit Dwa lata temu po okresie jesienno świątecznym gdy waga pokazała coś powyżej 112kg ( wysoki jestem to w ubraniu nie było tak widać :;230 ) stosując bardzo uproszczone i złagodzone wskazówki Dukana w parę miesięcy zleciałem poniżej setki
napisałem wskazówki a nie dieta bo praktycznie żadna dieta nie ma szans chyba że ktoś uwielbia dożywotnio się katować
mniej piwa a więcej ruchu , oczywiście od dawna nic nie słodzę
słodycze czasami ale kupowanie ich do domu raczej nie
mam szczęście że M nie przepada za ziemniakami i chlebem - gorzej jak wnuki się pojawiają
i oczywiście sporo przepisów Dukana(lub podobnych)
aha - jestem raczej skłonny do tycia więc to nie geny pozwalają mi bez głodzenia się i wariowania z liczeniem jako tako się trzymać

rozsądek i ruch :D
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szybko w dwa tygodnie spadło 7kg, by z dnia na dzień wrócić 2kg w górę i teraz w kolejne dwa tygodnie 2kg w dół. Zatem zamykam te 4 tygodnie 7kg. Wyraźnie widać różnicę na pasku od spodni ;:138
Zdziwiłam się zbyt dużemu spadkowi na początku i się wyjaśniło - to były wahania z zawartością wody.
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Witam dziewczyny. Jestem dopiero 3 dni na diecie Dukana. Muszę zrzucić 8 kilo po ciąży. Na razie zero efektów !!! Nie jestem w stanie przetrwać żadnej diety, bo wszystko co się w nich je mnie odpycha! nienawidzę słodziku - cola z nim jest okropna ;:222, ale dolewam do szklanki troszkę wody i wciskam cytrynkę i smak się poprawia. Cola sprawia, że poprawia mi się nastrój ;:215 , bo przecież ukochane słodycze poszły w odstawkę. Nie znoszę otrąb, ciemnego pieczywa i serków, jogurtów naturalnych i co tu zrobić ;:110 .
jem dozwolone sałatki z tuńczyka (akurat to lubię), chude wędlinki drobiowe i mięsko grillowane. Fakt można zjeść tyle, żeby się najeść, ale to za mało. Mam kilkanaście lat młodszą siostrę, która ograniczyła słodycze (nie odstawiła całkowicie), je mniejsze porcje, pije słodką kawę i mnóstwo wody, nie ćwiczy a i tak chudnie. To wszystko zależy od wieku?!
Myślę, że 5 dni pierwszej fazy wystarczy, nawet jak waga nie drgnie, muszę trochę warzywek zjeść i nie wiem czy wrócę z powrotem do samych proteinek. Ziemniaków jeść nie muszę, ale zabiłabym za makaron i ryż :;230
Moim postanowieniem to nie jeść słodyczy do świąt (w święta urodzinki wyprawiam i chrzciny więc będę grzeszyć ;:202 ), pić dużo wody, oczywiście drugi tydzień chodzę na aerobik. Teraz sprawdzę czy mam silną wolę.
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Według mnie najlepsza dieta to:więcej ruchu mniej w brzuchu.Dietę duncana, o której głośno stosował mój syn.Fakt w ciągu 1,5 miesiąca schudł 17 kg przy bardzo restrykcyjnym stosowanie wszelkich zakazów i nakazów.Potem w ciągu 3 mcy nie stosowania diety przytył jeszcze wiecej,efekt jojo.Wszystko zależy od zmiany nawyków żywieniowych.
Ograniczenie spożycia słodyczy, słodkich napojów, czerwonego mięsa, białego pieczywa na pewno przyniesie spadek wagi.Pewnie każdy o tym wie ale stosowanie tego w praktyce to już inna sprawa.
Najlepsza dieta żp[czyli żryj połowę].Sorry za określenie żp.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

i przede wszystkim nie podjadać miedzy 5cioma posiłkami (absolutnie) żołądek musi strawić to co dostał.Sami wiemy najlepiej czego jemy za dużo..albo słodyczy ,albo tłuszczy ,albo przekąsek typu chipsy.Wystarczy zrezygnować z jednej łyżeczki cukru(kiedy piję sie z dwoma) i z drożdzowki lub batonika bez którego dzień uważamy za stracony i już 300 kalorii mniej dla organizmu.MAŁYMI KROKAMI....
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Zgadzam się całkowicie z Pestką.Drastyczne chudnięcie w miesiącu powyżej 3-4 kg jest dla naszego zdrowia bardzo niekorzystne.Lepiej mniej ale systematycznie :heja
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

basiac pisze:Dietę duncana, o której głośno stosował mój syn.Fakt w ciągu 1,5 miesiąca schudł 17 kg przy bardzo restrykcyjnym stosowanie wszelkich zakazów i nakazów.Potem w ciągu 3 mcy nie stosowania diety przytył jeszcze wiecej,efekt jojo.
Syn wcale nie zastosował się do zaleceń diety Dukana, przerwał ją więc nic dziwnego, że nie przyniosła trwałych efektów. Po etapie chudnięcia nie przeszedł do fazy "utrwalania wagi", w której obowiązują inne zasady odżywiania, więc wystąpił efekt jojo. Sam Dukan o tym pisze.

Zazdroszczę osobom, u których dieta ŻP działa. Bardzo zazdroszczę, bo ja mogę jeść 600 kcal na dobę i tyć. Mnie ratuje Dukan. Mnie i wiele innych osób. Więc nie piszcie proszę, że wystarczy słodzić połowę i ograniczyć chleb a waga NA PEWNO spadnie. U niektórych spadnie, u innych nie.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Gdybyś jadła 600 kal na dobę, to na pewno byś nie tyła. Oczywiście stosowanie takiej diety nie ma sensu jeśli to robisz tylko okazjonalnie(pomijam, że taka dieta jest nadmiernie wyczerpująca). Ale jeśli stosuje się jakąś dietę, dajmy na to 1000 kal i do niej dodamy trochę więcej ruchu, to nie ma mocnych! Tylko jest jeden podstawowy warunek - konsekwencja! Żadnych podjadań z takiej czy innej okazji. Fakt, nie chudnie się w takim zawrotnym czasie jak u Dukana, ale się chudnie i to o wiele zdrowiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”