Adenium - Róża pustyni cz.3
Re: Róża pustyni cz.3
Podniosłaś mnie na duchu bo to moja jedyna roślinka:) niczego podejrzanego nie znalazłam.. a może być od zroszenia wodą?
A mam to uschnięty odciąć, czy jeszcze poczekać może coś się zmieni? może czymś psiknąć?
- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A można prosić o zdjęcie wtedy było by łatwiej doradzić .
- przemo1413
- Kontakt:
Ogólnie to ładna roślina i wydaje mi się że powinna na czubku wypuścić pąk i dalej rosnąć w górę ale na to potrzeba czasu i na razie ja bym nic z tym nie robił
jest szansa! W takim razie uzbrajam się w cierpliwość.. mam nadzieje że mi jej starczy;) Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi
-
- 100p
- Od: 20 sty 2011, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może ktoś mi pomoże.
Otóż na moim największym Adenium i tych mniejszych na lisciach pojawiły sie takie jakby przyssawki i przysysają sie do lisci.
Co to za robale?
Pozdrawiam
Zdjęcia nie mam jak wstawić niestety;(
Otóż na moim największym Adenium i tych mniejszych na lisciach pojawiły sie takie jakby przyssawki i przysysają sie do lisci.
Co to za robale?
Pozdrawiam
Zdjęcia nie mam jak wstawić niestety;(
- przemo1413
- Kontakt:
Jakieś szkodniki i chyba wiem o co chodzi było to już chyba w tym wątku poruszane . Najlepiej było by opryskać czymś na przędziorki np . Albo można zmyć to z liści i zobaczyć czy znowu będą atakowały jak tak to dopiero czymś opryskać a jak nie to chwała Bogu .
-
- 100p
a oprysk z Popiołu tytoniowego? Coś gdzieś to widziałem. Ale to nie przędziorek zobaczyłem na googlach ale to nie przędziorek.
To wygląda takie jakby skorupka i przessane do liscia i powoli rośnie. i namnaża sie ; /
To wygląda takie jakby skorupka i przessane do liscia i powoli rośnie. i namnaża sie ; /
- zielono_mi
- 50p
- Od: 4 paź 2011, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 100p
strzał w 100 zobaczyłem na googlachh i to to jak tego sie pozbyć teraz może ktoś mi pomoc;)
- przemo1413
- Kontakt:
Tak to na pewno tarczniki z ust mi to wyjąłeś a co do oprysku z tego popiołu to pierwsze słyszę .
- zielono_mi
- 50p
- Od: 4 paź 2011, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Domowy sposób to roztwór wody i płynu do naczyń, ewentualnie wzbogacony denaturatem. Moczysz w tym wacik/patyczek kosmetyczny i ściągasz za jego pomocą tarcznika z liścia. Na każdego tarcznika osobny wacik/patyczek.
Można też jakąś chemią prysnąć, ale nie wiem, czy masz coś w domu (dzisiaj to raczej nie dostaniesz nigdzie).
Życzę powodzenia!
Można też jakąś chemią prysnąć, ale nie wiem, czy masz coś w domu (dzisiaj to raczej nie dostaniesz nigdzie).
Życzę powodzenia!