Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Witamy wszystkich którzy odwiedzają nasz wątek i wspierają duchowo w naszych pracach.

LODZIU(lanceta)-dziękujemy za pozdrowienia, my również pozdrawiamy ;:180 . My naprawdę nic nadzwyczajnego nie robimy, po prostu lubimy coś "działać" żeby mieć zajęcie. No i coś tam rośnie... Zaglądamy czasami do Ciebie i też podziwiamy pomysłowo urządzony ogród.

GRAŻYNKO(grazynarosa22)- miło, ze nas odwiedzasz. Nie da się ukryć, że są postępy - widać to na załączonych niżej fotkach (w tym roku powstał taras, przybywa kwiatów). Kwiaty po części mamy po poprzedniczce (ponoć też lubiła kwiaty) a część nowo nasadzone. Na razie rosną na terenie parafialnym bo w ogrodzie będzie zmiana ukształtowania terenu a dopiero potem można będzie planować nasadzenia.

JOANNO(Jo37) - masz rację, Tadeusz jest niesamowity bo ciągle ma nowe pomysły i musi coś robić. Czy to już może pracoholizm? ;:185
Ale to wynika z charakteru - lubi mieć zajęcie a bezczynność go męczy. Ale są widoczne efekty.

EWUNIU(E-mienta) - jeśli chodzi o ocenę dokonań Tadeusza to w zupełności się z Tobą zgadzam, jesteś też dobrym psychologiem... ;:108
W tym roku zajmiemy się organizacją ukształtowania terenu - odprowadzenie wód opadowych, murki oporowe itp. a w dalszej kolejności urządzanie ogrodu. Ale taki mini ogródek już mamy - zdjęcia niżej.

IWONKO(Iwona1311) - dziękujemy za pozdrowienia i życzenia. My również pozdrawiamy. No ja nie wiem jak to do końca jest z tą motywacją... czasami go hamuję żeby odpoczął bo i odpoczynek jest potrzebny. Ale podobno istnieje aktywny wypoczynek i moje "motywacje" nie skutkują. Ogród jest planowany przy jego organizacji trzeba uwzględnić specyficzne i ciekawe ukształtowanie terenu.

EWUNIU(EwkaEs) - miło, ze nas odwiedzasz, dziękujemy za życzenia. My również życzymy sukcesów ogrodowych. Nasz ogródek jest w powijakach ale miło kiedy coś rośnie i zakwitnie. Nawet przyjemniej się wtedy pracuje. Zapraszamy do odwiedzin.

GIENIU(e-genia) - jak wiesz, wiosna i pogoda nie pozwoli siedzieć w domu. Rok temu rozpoczynaliśmy "działanie" dokładnie o tej porze i robiliśmy dojście do posesji odrzucając śnieg. Natomiast teraz już tego roku powstał taras i będziemy pić kawkę, zapraszamy.
Jeśli chodzi o Sulejów - termin zjazdu koliduje z naszymi planami. Ale za rok się wybieramy... ;:108

Babcia13 - z uwagi na aktualność zadanego pytania odpowiedzi udzielono niezwłocznie na PW.

AGNIESZKO(patkaza) - siódme poty to wycisnęła z nas przejażdżka rowerowa tydzień temu - wybraliśmy trasę 30 km. Ale jakoś dotarliśmy do domu. Zaproszenie aktualne i konieczne - trzeba sprawdzić czy taras się nie zawali. A więc przyjedź z Ulą i Misia też jest chętna i zawsze mile widziana. Zapraszamy na odbiór techniczny tarasu.

A teraz kilka najnowszych zdjęć...

Tak było miesiąc temu:

Obrazek

A tak jest teraz:

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda działka od strony tarasu:

Obrazek

Obrazek

Teraz widać wyraźnie nachylenie naszej skarpy, dobrze że to strona południowa:

Obrazek

Prace przy tarasie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiosna na całego, w Kijanach :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz w Nokłach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jestem pełna podziwu ;:180 z takiego pobojowiska , stworzyliście cudowny dom :shock: co prawda taka skarpa jest wyzwaniem ,ale Wy ze wszystkim dacie sobie radę ;:224 kibicuję wiernie ;:63
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Teresko , Tadziu jakie duże zmiany no muszę zobaczyć... jak już się ociepli na dobre to Ulcie poproszę i przyjedziemy...a Wy nie omijajcie nasze progi... ;:304
..oj nie wiem z której drogi a może z Podzamcza... :?: domek Wasz poznaję ...zdjęcie ładne... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

To trzeba zobaczyć na własne oczy ;:oj ;:oj ile pracy i trudu włożyli Tereska z Tadeuszem. Dziękujemy za przyjęcie Danusia i Andrzej :wit :wit
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matko! Długo mnie tu nie było a tutaj tyle zmian!!!
Życie jest takie nieprzewidywalne ...
Podziwiam Was a zwłaszcza Tadeusza.
Widzę, że robota pali mu się w rękach! ;:215
Jak zobaczyłam zdjęcia działki i domu, jak wyglądało to jak je przejęliście, to od razu przypomniały mi się
moje początki - wypisz wymaluj podobnie, tylko budynki o wiele większe były, więc i roboty przy wyburzaniu
i sprzątaniu więcej było.

Szkoda, że Babci13 odpowiedzieliście na pw, bo też chętnie bym się dokształciła. :wink:

Serdecznie Was pozdrawiam. ;:3
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Teresko, Tadziu czy ja dobrze czytam, że nie ma Was na liście zlotowiczów ??? ;:202
Nie wybieracie się czy tylko "podgrzewacie atmosferę" ???
Jeżeli nie zamierzacie to ............... ja protestuję ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

IWONKO(iwonaPM) - dziękujemy za odwiedziny, kibicowanie i wiarę w nasze możliwości. Domek wyszedł dosyć zgrabny i powolutku będziemy nad nim pracować. W tej chwili nasza uwaga jest skupiona na zagospodarowaniu terenu tak żeby można było już coś nasadzić i żeby już rosło. Domek nakryty, zabezpieczony niech poczeka... Mamy nadzieję, że w przyszłości zobaczysz to na żywo... zapraszamy.

MISIU(lora) - my ciągle na Ciebie czekamy (i nasz taras). Wprawdzie nie ma jeszcze balustrad ale Ula podczas ostatniej wizyty sprawdziła jego wytrzymałość tak, ze możesz czuć się bezpieczna. Czekamy.... :wit

DANISIU I ANDRZEJKU) - Wy zapewne wiecie, ze swoimi odwiedzinami sprawiacie nam wielką radość. No i podczas ostatnich odwiedzin nasza psina nie schodziła Danusi z kolan ( pies najlepiej wyczuwa człowieka). Rozmawialiśmy o zwierzętach a za 5 dni musieliśmy Sambę pożegnać. Tak to bywa... A my zawsze Was mile widzimy a Andrzejka zapraszamy jako eksperta...

WISIENKO, miło gościć Cię na naszym wątku ogrodowym., dziękujemy za pozdrowienia - również pozdrawiamy. Masz rację - życie jest nieprzewidywalne i ciągle coś się zmienia. Oby tylko zmiany szły w dobrym kierunku, do przodu. My faktycznie jesteśmy zajęci i nie mamy czasu na nudę. Jak sama zobaczysz - działamy na dwu frontach - przy domu i w ogrodzie a ostatnio przy ogrodzie. Zapraszamy do obejrzenia naszych wczorajszych dokonań przy podłączaniu prądu i wody do ogrodu.

MARIOLKO(Ruda2011) - nie protestuj, nie protestuj a jak tęsknisz za nami to przyjeżdżaj. ;:71 Przecież to tak blisko... My pojechaliśmy żeby pospacerować w święta po Łazienkach więc dla tak operatywnej kobiety przyjazd do Kijan czy w Nokły to pikuś... Zapraszamy ;:108

A teraz, dla zainteresowanych, troszkę informacji o nas i ostatnich naszych pracach. Jak już wcześniej wspomniałam Mariolce w Święta
odwiedziliśmy Łazienki jako że świętowaliśmy w okolicach Warszawy.

Obrazek

Obrazek

Po świątecznym odpoczynku czas na kolejne prace przy domku - taras już zrobiony a teraz trzeba zrobić mur oporowy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
skarpa

Obrazek

Przy niesprzyjającej pogodzie na zewnątrz powoli pracujemy przy suficie.

Obrazek
W Kijanach już kwitną kwiaty... chociaż ogród dopiero w planach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kopanie rowu na instalację wodną i elektryczną w Nokłach - nareszcie będzie prąd ... Widać tu ogromny wkład pracy syna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród w Nokłach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pierwszy pąk rododendronu na 1 maja.

Obrazek

Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witam maj a tu zimnica przyszła ...może to już ogrodnicy...mnie by to odpowiadało bo sadzonki mam wybujałe na parapetach... :)
..oj jak dużo już zrobione...a światło w Nokłach to dopiero cudowna sprawa...ino będzie ciepełko to ja muszę Ulcię poprosić ...dzięki za tak miłe zapraszanie...a i Wy jesteście mile widziani u nas... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Pięknie w Nokłach . Wspaniała ziemia, to wszystko rośnie jak na drożdżach.
Prace w Kijanach porażają swoim ogromem. Dobrze, że trochę kwiatów
kwitnie pod kościelnym murem.
Smutna wiadomość o suni. Co się stało tak nagle bo na zdjęciach nie wyglądała
na staruszkę ?
Pozdrawiam , Joanna
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz pokazywał mi, którędy ma być prowadzona woda i prąd,
przyznam teraz, że tak trochę z pewnym powiątpiewaniem patrzyłam na te plany
a tu proszę ;:138 , gotowe - nie ma rzeczy niemożliwych, jak się bardzo chce.
Nie tak dawno patrzyłam na tę wąską działkę, jeszcze nie była skopana 8-) .
Jeśli chodzi o Sambę to czas zrobi swoje, może potem będzie inny pies,
chociaż z doświadczenia wiem, że nowy nie zastąpi poprzedniego i nie uniknie się porównań.
Kleszczy teraz co niemiara, Nora nie miała tylu kleszczy w swoi długim życiu, co Django tej wiosny.
Zima była łagodna, ale to jest i dobrze i nie. Nornice nie narobiły Wam szkód w Nokłach?
U mnie trochę cebul wyjadły.
Taras jest już "wyglądny", można dotrzeć przez domek bez butów Tadeusza :;230,
jak się nie ma lęku wysokości to można nawet kawkę na nim wypić.
Już się wpraszam, zawsze to łatwiej tam dotrzeć niż w Nokły :;230 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witajcie Tereniu, Tadeuszu ;:196 troszkę mi smutno :cry: że nie zobaczymy się w Sulejowie , za to będzie Janusz z Krysią co mnie bardzo cieszy ,

Tadeusz ciężko pracuje , ale efekty pracy są widoczne , mimo że budowa trwa kwiaty już pięknie kwitną w ogrodzie .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Serdecznie Was oboje pozdrawiamy i podziwiamy za pracę i wysiłek w tworzeniu nowego gniazda.
Z przyjemnością było też obejrzeć znane kąty w Nokłach.
Czytam, że byliście w W-wie. A my akurat pojechaliśmy w tych dniach podziwiać arboretum w Wojsławicach. Chociaż Łazienki bardzo lubię i często tu spacerujemy, to Wojsławice okazały się istnym rajem :D
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Teresko, Tadziu brawo, brawo, brawo ;:138
Podziwiam z całego serca - zapał i siłę. Przede wszystkim siły, zapał to sobie można mieć ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”