Modraszkowa Łąka
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Modraszkowa Łąka
A to korzeń dwóch zrośniętych, ale już wyciętych olch znad rzeki. Będzie z tego fotel z funkcją drapania pleców
-- 27 kwi 2012, o 22:17 --
A na zakończenie dnia zrobiłam jeszcze sesję moim ulubieńcom. Strzelałam chyba ze czterdzieści razy, każdą nieostrą próbę kasowałam. Potem biegnę się pochwalić Panom zdjęciami - było ich pięć Klasyczna wpadka maniakalnego zdjęcioroba, strach pomyśleć co by to było, gdyby zamiast karty dać mi klisze do dyspozycji
-- 27 kwi 2012, o 22:17 --
A na zakończenie dnia zrobiłam jeszcze sesję moim ulubieńcom. Strzelałam chyba ze czterdzieści razy, każdą nieostrą próbę kasowałam. Potem biegnę się pochwalić Panom zdjęciami - było ich pięć Klasyczna wpadka maniakalnego zdjęcioroba, strach pomyśleć co by to było, gdyby zamiast karty dać mi klisze do dyspozycji
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu a kto koło ubiorka leży? To, to nas łączy ja kamienie zwożę z różnych miejsc. Znak morza śródziemnego pól walizki top były muszle i kamienie. Też takie jakby malowane, śliczne .
-- 27 kwi 2012, o 23:24 --
Mogę Ci wkleić kamyk ze Szkocji?
Uploaded with ImageShack.us
-- 27 kwi 2012, o 23:24 --
Mogę Ci wkleić kamyk ze Szkocji?
Uploaded with ImageShack.us
Aniu piwko na akwasy to profilaktycznie trzeba - po wysiłku, a przed pojawieniem się zakwasów. Wtedy jest szansa, że zadziała.
Jak zobaczyłam zdjęcie z tulipanami to pierwszą myślą było - jakieś małe te drzewa na Modraszkowej... albo ten czerwony tulip to gigant
Jak zobaczyłam zdjęcie z tulipanami to pierwszą myślą było - jakieś małe te drzewa na Modraszkowej... albo ten czerwony tulip to gigant
- anabanana
- 1000p
Maśku, przy ubiorku spoczywa jakiś korzeń, który Tat wyciągnął nie-wiadomo-skąd, a ja od razu bez ceregieli wywlokłam na nasze szumne "wrzosowisko". Troszkę dziwacznie wygląda jak na razie, ale "się wtopi"...
Tyle na dziś z mojej strony - namiot rozstawiony, patelnie i kubasy, kawki i herbatki rozładowane, tylko butli oleju zapomniało nam się, ale Panowie i tak nic nie ułowili Tylko Tosiek się z bułeczek cieszył.
No i zapomniałabym - Tat bohatersko bulwy posadził, może w tym roku uzbieramy więcej, niż zostało posadzone Jesteśmy pełni nadziei!
Lecę popatrzeć, co tam u Was
-- 27 kwi 2012, o 22:31 --
Oglu, będę się stosować do zaleceń Bardzo mi ta "profilaktyka" przypadła do gustu...
A tulipki naprawdę są niepojęte w tym roku, aż się boję, co wykombinują dalej. Kto wie, czy drzew nie zagłuszą Wizualnie - na pewno!
-- 27 kwi 2012, o 22:33 --
Masiek, czy ta komórka za kamykiem to miarodajna skala? Czy używasz tego "kamyczka" jako stolika kawowego? Bo trudno mi zweryfikować, oćka mi już dziś troszkę od słonka siadają...
Tyle na dziś z mojej strony - namiot rozstawiony, patelnie i kubasy, kawki i herbatki rozładowane, tylko butli oleju zapomniało nam się, ale Panowie i tak nic nie ułowili Tylko Tosiek się z bułeczek cieszył.
No i zapomniałabym - Tat bohatersko bulwy posadził, może w tym roku uzbieramy więcej, niż zostało posadzone Jesteśmy pełni nadziei!
Lecę popatrzeć, co tam u Was
-- 27 kwi 2012, o 22:31 --
Oglu, będę się stosować do zaleceń Bardzo mi ta "profilaktyka" przypadła do gustu...
A tulipki naprawdę są niepojęte w tym roku, aż się boję, co wykombinują dalej. Kto wie, czy drzew nie zagłuszą Wizualnie - na pewno!
-- 27 kwi 2012, o 22:33 --
Masiek, czy ta komórka za kamykiem to miarodajna skala? Czy używasz tego "kamyczka" jako stolika kawowego? Bo trudno mi zweryfikować, oćka mi już dziś troszkę od słonka siadają...
- Maska
- Kontakt:
kamyk jest dość spory ale lekki, leży na kominku a w tyle jest telefon stacjonarny . Nie jest to skala porównawcza. Wytnę Ci ten kamień, bo jeszcze ktoś coś pomyśli.
- anabanana
- 1000p
KTO i CO miałby pomyśleć?
- Maska
- Kontakt:
no że to publiczny wątek i każdy tak może
Wrócę do tych zdjęć, bo jakoś późno się pokazały ta babka w kubeczku okiełznana zobaczymy jak jej tam będzie, prawie jak grecka amfora wystająca z piasku!!! ścieżki pomysłowe, a i zdjęcia brateczków ; chyba o zachodzie słońca. Jakoś wyczuwam w nich ostatnie promyki tej rozpieszczającej nas ostatnio żarówy. Wszyscy doceniamy cyfrówki i nie tylko wybieramy najlepsze a jeszcze obrabiamy w różnych programach - dobrodziejstwo cywilizacji
Wrócę do tych zdjęć, bo jakoś późno się pokazały ta babka w kubeczku okiełznana zobaczymy jak jej tam będzie, prawie jak grecka amfora wystająca z piasku!!! ścieżki pomysłowe, a i zdjęcia brateczków ; chyba o zachodzie słońca. Jakoś wyczuwam w nich ostatnie promyki tej rozpieszczającej nas ostatnio żarówy. Wszyscy doceniamy cyfrówki i nie tylko wybieramy najlepsze a jeszcze obrabiamy w różnych programach - dobrodziejstwo cywilizacji
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poznając Twoją relację z zamieniania dziewiczego terenu w ogród, przypomina mi się okres sprzed czterech lat, kiedy robiłem to samo Nie wiem, jaki chcesz teren ogarnąć ale szybko to nie idzie. Do teraz jeszcze karczuję dziewicze tereny na mojej działce.
Wysiałaś już kolendrę? Zrobiłem to raz (właśnie 4 lata temu) i od tego czasu mam samosiewy. Wybierz jej więc miejsce do swobodnego rozsiewania się, tzn. gdzie nie będziesz kopać za wiele, no i pozwól jej się siać. Uwielbiam natkę kolendry i część zamrażam, by mieć też poza sezonem.
A melisie nie pozwalaj się siać, bo będziesz ją miała wszędzie. Chyba że chcesz Ja ją tępię, bo ileż można wypić melisy Piję raz dziennie a i tak mam jej za dużo.
Miłych odkryć i fascynacji na dziewiczym terenie
Wysiałaś już kolendrę? Zrobiłem to raz (właśnie 4 lata temu) i od tego czasu mam samosiewy. Wybierz jej więc miejsce do swobodnego rozsiewania się, tzn. gdzie nie będziesz kopać za wiele, no i pozwól jej się siać. Uwielbiam natkę kolendry i część zamrażam, by mieć też poza sezonem.
A melisie nie pozwalaj się siać, bo będziesz ją miała wszędzie. Chyba że chcesz Ja ją tępię, bo ileż można wypić melisy Piję raz dziennie a i tak mam jej za dużo.
Miłych odkryć i fascynacji na dziewiczym terenie
- anabanana
- 1000p
"Sprzed czterech lat"? To piorunem poszło:) Ja się co najmniej na dziesięciolatkę nastawiam Kolendry nie posiałam, ale znów zmieniłam koncepcję, m.in. z powodu, o którym piszesz, tzn. chcę wydzielić małe poletko właśnie po to, żeby nie dłubać potem i dać się jej trochę rozszaleć To samo chcę zrobić z ogórecznikiem, bo paczuszka była skromnie wyposażona, a ja chcę go dużo, dużo... A miejsce, w którym go wysiałam, będzie "reorganizowane", więc potrzebuję innej grządki na ogórecznikowy samopas. I tak sobie siedzę i rozmyślam... Miejsca jest dość w każdym razie
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu korzenisko przepiękne...uwielbiam korzenie i kamienie w ogrodzie i ściągam je jak gdzieś tylko jakiś znajdę A jak już zarosną roślinkami...to widok nieziemski....jakby sama natura to zdziałała Brateczki cudne jak zawsze.....tyle kolorów co one mają to chyba nigdzie indziej się nie znajdzie.....ale czy ja tego już nie pisałam ???
- anabanana
- 1000p
Agusiu, brateczkom należą się pochwały zawsze, więc można się powtarzać Ja te kwiatki uwielbiam po prostu, te ich minki różne dziwne jakie stroją do mnie... Mogłabym się na nie gapić godzinami
Korzeń jest czadowy, ja sobie z niego zrobię tron, już upatrzyłam odpowiednią miejscówkę, pod drzewem na które pomału wspina się winorośl pachnąca, z widokiem na ziołowe poletko. Będę sobie siedzieć i wdychać wieczorami. No i oczywiście - drapać plecy
Korzeń jest czadowy, ja sobie z niego zrobię tron, już upatrzyłam odpowiednią miejscówkę, pod drzewem na które pomału wspina się winorośl pachnąca, z widokiem na ziołowe poletko. Będę sobie siedzieć i wdychać wieczorami. No i oczywiście - drapać plecy
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Podobają mi się te korzenie. Tajemniczo jakoś się robi. A to zestawienie korzeni i kwiatów, to dopiero nastrój, jak piękna i bestia.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- anabanana
- 1000p
Stokrotko, ten korzeń rzeczywiście ma dość ponurą powierzchowność ... Ale w odpowiednim towarzystwie złagodnieje Grunt że na Wrzosowej da się w końcu zawiesić oko, a jak jeszcze ta kupa gruzu zniknie, to już będzie cacy