Ogród Soczewki cz3
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki cz3
Aguniada cyprysik jak na razie ma się dobrze i robi się coraz wyższy. Trudno mi określić wielkość jego przyrostów ponieważ nie są aż tak wyraźne jak u świerków. Na jesieni dopadła go i jeszcze kilka innych moich iglaków jakaś choroba grzybicza. W rezultacie stracił sporo igieł. Na całe szczęście zareagowałam szybko dostał odpowiedni środek i jak na razie wszystko jest w porządku.
Ale dla pewności by nie było nawrotu muszę jeszcze powtórzyć kurację.
Aniu niestety nie znam odmiany, szkoda bo sama z chęcią dokupiłabym jeszcze jedną szt.
April oj można można. Jeździłam tam codziennie przez pięć dni gapiłam się na nie i kombinowałam gdzie by tu u mnie jeszcze posadzić RH. Problem nie mam odpowiedniego miejsca Na pocieszenie kupiłam sobie dwie małe azalie.
I to co mi pozostało to cieszyć się moimi 2 sztukami. A w tym roku wyjątkowo pięknie kwitną. Niska temperatura im służy bo utrzymują dłużej kwiaty.
Gosiu bzy Ali mają się bardzo dobrze. Miejmy nadzieję, że i Twój się ładnie przyjmie i będzie zdobił ogród.
Obecnie maja Gerda wygląda tak. Przycięłam jej wystające gałęzie by tworzyła ładny zwarty krzew zwłaszcza że rośnie w takim miejscu gdzie nie będzie mogła poszaleć.
Powiedz mi czy będziesz mogła mnie odwiedzić po zlocie ? Jakie masz plany? Chciałabym wiedzieć bo nie wiem kiedy wybrać się po bukszpany dla Ciebie.
Ale dla pewności by nie było nawrotu muszę jeszcze powtórzyć kurację.
Aniu niestety nie znam odmiany, szkoda bo sama z chęcią dokupiłabym jeszcze jedną szt.
April oj można można. Jeździłam tam codziennie przez pięć dni gapiłam się na nie i kombinowałam gdzie by tu u mnie jeszcze posadzić RH. Problem nie mam odpowiedniego miejsca Na pocieszenie kupiłam sobie dwie małe azalie.
I to co mi pozostało to cieszyć się moimi 2 sztukami. A w tym roku wyjątkowo pięknie kwitną. Niska temperatura im służy bo utrzymują dłużej kwiaty.
Gosiu bzy Ali mają się bardzo dobrze. Miejmy nadzieję, że i Twój się ładnie przyjmie i będzie zdobił ogród.
Obecnie maja Gerda wygląda tak. Przycięłam jej wystające gałęzie by tworzyła ładny zwarty krzew zwłaszcza że rośnie w takim miejscu gdzie nie będzie mogła poszaleć.
Powiedz mi czy będziesz mogła mnie odwiedzić po zlocie ? Jakie masz plany? Chciałabym wiedzieć bo nie wiem kiedy wybrać się po bukszpany dla Ciebie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Swoim Rh też nie możesz nic zarzucić. Kwitną bajecznie obficie. Moje ciągle chorują i dopiero w tym roku mam trochę kwiatów i to nie na wszystkich. Za to dokupiłam cztery nowe
-
- 200p
- Od: 25 cze 2011, o 16:23
Witam
Ogród masz piękny. Dużo ciekawych zakątków, rożaneczniki pięknie zakwitły, a te pokazane olbrzymy z Kajetan to istne cudo. Doczekać się takich to chyba każdy by chciał
Ogród masz piękny. Dużo ciekawych zakątków, rożaneczniki pięknie zakwitły, a te pokazane olbrzymy z Kajetan to istne cudo. Doczekać się takich to chyba każdy by chciał
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak oglądam Twoje rh od razu mi się miło robi na sercu.
Mój bez tez za bardzo nie będzie mógł poszaleć, więc też będę starała się go trzymać w ryzach
Myślę, ze raczej na 90% podjedziemy po zlocie. Ale tak wiesz jak po ogień.
Poprosze o 3
Mój bez tez za bardzo nie będzie mógł poszaleć, więc też będę starała się go trzymać w ryzach
Myślę, ze raczej na 90% podjedziemy po zlocie. Ale tak wiesz jak po ogień.
Poprosze o 3
-
- 1000p
April moje RH też nie wyglądają za dobrze. Ładnie kwitną ale liście nie prezentują się najlepiej. Będę musiała o nie zadbać. Podobno magiczna siła dla różaneczników jest dość skuteczna i daje efekty.
Łukasz dziękuję za komplementy po adresem mojego ogrodu.
Gosiu a konkretnie to kiedy wracasz z tego zlotu w niedzielę czy w sobotę, bo nie wiem kiedy mam się Ciebie spodziewać. A wpadasz nie po ogień tylko po bukszpany . Na kawę i szybki spacer po ogrodzie z pewnością znajdziesz czas
RH zaczynają powoli przekwitać ale za to moje ulubione krzewuszki, irysy i kolkwicja zdobią swoimi kwiatami ogród.
Łukasz dziękuję za komplementy po adresem mojego ogrodu.
Gosiu a konkretnie to kiedy wracasz z tego zlotu w niedzielę czy w sobotę, bo nie wiem kiedy mam się Ciebie spodziewać. A wpadasz nie po ogień tylko po bukszpany . Na kawę i szybki spacer po ogrodzie z pewnością znajdziesz czas
RH zaczynają powoli przekwitać ale za to moje ulubione krzewuszki, irysy i kolkwicja zdobią swoimi kwiatami ogród.
Pozdrawiam Monika
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Chyba też sobie sprawię taką magiczną siłę bo liście na moich rh są coraz bardziej uschnięte
Ciekawe czy to pomoże.
Ciekawe czy to pomoże.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kolkwicja moje marzenie.
kępa irysów też jaka to odmiana? taka delikatna...
kępa irysów też jaka to odmiana? taka delikatna...
-
- 1000p
Aniu chyba już wiem, na 100% pewności nie mam ale pani z jednej ze szkółek powiedziała że to jest świerk pospolity Echiniformis.
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Aniu dziś spryskałam i podlałam magiczną siłą swoje RH. Powtórzę jeszcze kilka razy i zobaczymy może trochę pomoże.
Po przekwitnięciu kwiatów nie prezentują się najlepiej.
April kolkwicja ma obecnie swoje pięć miniut szkoda tylko, że trwa to bardzo krótko. Jeśli masz na nią miejsce to szczerze polecam. Bez problemowy krzew
Odmiany Irysów niestety nie znam
Nareszcie zakwitły pierwsze róże
Roxy Tak ją pokochałam , że poprosiłam Alę by dokupiła mi jeszcze dwie.
Mary Rose
Granny i Cheppendale
Po przekwitnięciu kwiatów nie prezentują się najlepiej.
April kolkwicja ma obecnie swoje pięć miniut szkoda tylko, że trwa to bardzo krótko. Jeśli masz na nią miejsce to szczerze polecam. Bez problemowy krzew
Odmiany Irysów niestety nie znam
Nareszcie zakwitły pierwsze róże
Roxy Tak ją pokochałam , że poprosiłam Alę by dokupiła mi jeszcze dwie.
Mary Rose
Granny i Cheppendale
Pozdrawiam Monika
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Monisiu,Roxy prezentuje się prześlicznie.Dobrze że będziesz miała jeszcze dwie.Warto.
Moniko osobiście dorosły egzemplarz Echiniformis widziałam na żywo tylko raz i to jakiś czas temu ale on nijak nie przypominał tego z twojej fotki. Ten twój iglaczek to coś w stylu Formanka. Tym bardziej jestem zaintrygowana co to za piękność. A możesz wstawić do działu identyfikacji. Może któryś z forumowych speców od 'kłujaczków' rozpozna.
-
- 1000p
Alu tylko, że ja nadal nie mam pomysłu gdzie je mam posadzić. Pewnie jak zacznę robić rabatę wokół basenu to coś mi w głowie zaświta. Nie są duże więc się w każde miejsce zmieszczą.
Aniu i dlatego napisałam że do końca nie jestem przekonana że to on. Tak samo mam spore wątpliwości ponieważ oglądałam na różnych fotkach tą odmianę i jakoś mi nie pasowało. Ten Formanek też jakiś inny.
Masz rację muszę wstawić zdjęcie do identyfikacji.
Aniu i dlatego napisałam że do końca nie jestem przekonana że to on. Tak samo mam spore wątpliwości ponieważ oglądałam na różnych fotkach tą odmianę i jakoś mi nie pasowało. Ten Formanek też jakiś inny.
Masz rację muszę wstawić zdjęcie do identyfikacji.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Monisiu,a nie da się dosadzić do tej co już rośnie,byłoby najprościej./dokopać troszkę trawniczka tak tylko dla nich./