Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

U Mnie nareszcie słońce. Chwasty się rozpanoszyły.Trochę im dzisiaj pogonię kota.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

U nas nie dość, że pada to jeszcze ziąb u Ciebie chociaż tropiki a roslinki to lubią - - Dzięki pogodzie złapiesz oddech bo zatyrasz się Marysiu ;:167
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

U mnie wczoraj jeden jedyny pogodny dzień..... a tak cały czas zimno, ponuro i deszczowo..... Wczoraj trudno było mnie wygonić do domu z ogródka, tak cieszył mnie ten dzień ciepełka..... Stwierdziliśmy, ze nawet obiadek robimy na zewnątrz, żeby korzystać z uroków wiosny i był grill :lol:
Miałam nadzieję, że i dziś będzie cieplutko i planowałam prace w ogródku od rana, bo dopiero co skończyłam czyścić rabaty ale niestety zielsko rośnie jak szalone i ciągle jest co wyrywać.... ale niestety aura nie pozwala....
Marysiu na przekór pogodzie życzę Ci pięknego miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu :wit i znów mamy deszczowe przedpołudnie, może potem wyjrzy słoneczko ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Samo nieszczęścia brak netu od wczoraj, mokro bo całą noc lało i ochłodziło się, ale jak zobaczyłam w tv jaki grad nuiektórzy mieli to już nie narzekam!
Marysiu jeszcze jak wolne to takie jak dzisiaj :roll:
Dorotko od pięknych ptaszków najważniejsze że jesteś ;:196
Olusądząc po wodzie to koszenie za parę dni, bo ani słońca, ani wiatru :| u mnie nie pada ale ciemno jak w .... i coś z tego będzie ;:224
Iwonko tak myślałam że coś kiepściutko, bo się nie odzywałaś ;:168 zdrówka życzę i pomalutku, bo trzeba się też nacieszyć ogrodem :D
Pat farciaro :lol: niektóre rosną do jesieni i powiedz to jesieni żeby nie nadchodziła, bo my mamy spóźniona wegetację ;:306
Dorciu jak się dać pocieszyć jak chlupie pod nogami a na niebie bura szmata! ;:145
Oluniu też Ci życzę ciepła i słoneczka Obrazek
Ewuniu od różyczek to ciesz się nim bo to skarb na wagę złota Obrazek

Ewuniu z Śląska widzisz to co ja ;:oj Obrazek

Dorotko u mnie wisi Obrazek!
Jurku z górek słońce to coś o czym marzymy już od dawna i nawet jak jest to boję się że zaraz zniknie - czy zawsze tak było?Obrazek

Eluniu trzy dni wystarczy na złapanie nie tylko oddechu Obrazek
Agnieszko jak pracowałam to w weekendy było brzydko i deszczowo, a od poniedziałku my w pracy a za oknem żarówa. Teraz jak jestem na emeryturze jest mi obojętne ważne, żeby dało się coś zrobić w ogrodzie a tu znowu na przekór ;:222 Życzę udanego weekendu, ale słońca też trochę przynajmniej Obrazek
Maryś u Ciebie też?, a już myślałam że tylko u mnie Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witaj Maryś sama nie wiem co mam robić ..siać czy czekać troszkę na słonko bo mokro i zimno jest...chyba jednak pójdę trochę zielska powyrywać bo to rośnie okropnie...
niecierpki muszę posiać...i tam coś tam mam jeszcze nasionka ... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ;:167 u mnie nie da się nic, bo jest tak mokro - stoi woda a niebo wygląda jakby znowu miało siurnąć - prognozy to jest coś co nie warto w ogóle oglądać - strata czasu! U mnie jest glina więc jak wsieję a zacznie walić deszczem to się zaskorupi i nic z tego :?
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - wyrazem emerytura obudziłaś niskie instynkty duszy mojej (zazdrość!).
U mnie po jednych i drugich gościach, jeszcze kolejni chcieli przyjechać, ale ich pogoniłam (grzecznie). Atmosferę mam w domu taką sobie, cieszę się tylko że przyjechał synek i tym razem nigdzie się nie włóczy, tylko siedzi w domu, to mnie czasem weźmie w ramiona swe ogromniaste.
Jestem zmęczona.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu dziękuję , że znalazłaś chwilę i wpadłaś. Ja miałam raz dzieci i drugi koleżankę czyli w sam raz. Co dużo to...
Wypatruję powojniczka od Ciebie i nie znajduję i jedno winogrono cudnie puszcza pąki a drugie się ociąga (może to jakieś późniejsze :lol: ) , różyczka to już wiesz! Róże moje ścięte patyki w zimie i przetrzymane w piasku też nie wyglądają najlepiej, dużo lepiej wygląda Chopin ścięty w kwietniu przed przesadzeniem i sadzonkowany po mojemu pod butelką plastikową. Wypocznij jeszcze, bo po niedzieli orka i remont rusza? Tulam Cię ja też jestem duża ;:4
MaGorzatka

Post »

Marysiu - moje powojniczki macierzyste mają zaledwie pogrubiałe pąki liściowe, więc dopiero będą ruszać. U Ciebie jednak też już powinny być widoczne, chyba, że... ;:185
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, a jaki masz powojnik od Małgosi? Bo ja w zeszłym roku kupiłam jakiś bylinowy, wsadziłam wyglądał, jakby zdechł, a dziś odkryłam, że zmartwychwstał i rośnie...może ?
MaGorzatka

Post »

Patysiu - botaniczny, taki dziki, nazywa się vitalba, o bardzo maleńkich białych kwiatkach, ale za to silnie pachnących. Ja tylko taki miałam u siebie (na płocie) i znalazłam sadzoneczkę dla Marysi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dlatego chodzę, podglądam i cierpliwie czekam :lol: Jakiś podobny widziałam dzisiaj w markecie ale wierzę że mój wyjdzie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”