.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Marysiu z prawdziwą przyjemnością obejrzałam Twój skalniaczek.... uwielbiam skalniaki i skalne roślinki... to moje najwcześniejsza miłość ogrodowa i do tej pory gorąca
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam serdecznie !
Dorotko ja na mojej pierwszej działce miałam dużo ślimaków i takie sposoby próbowaliśmy. Wtedy na piwo nie szły
Potrafiły tak zjeść rośliny, że ja myślała że mi ktoś wykopał
Misiu
Halinko kamyki to będzie skalniak młodszej gospodyni
A ślimaki jedzą wszystko ...teraz jest sporo malutkich to próbują uróść młócąc wsio
Asiu ale jak piszesz że trzeba to jakby miał dziwnie wyglądać przy warzywniaku to może lepiej teraz. Mój ma dwa lata i jak widzisz szybko zarasta
Martusiu są takie? Ty to masz pomysły, a skalniak będziesz na pewno miała bardzo oryginalny jak nikt
Zuziu przy takiej ilości pracy w dwóch miejscach ...nie dziwię się, że czeka, ale jestem pewna że się doczeka i będzie wspaniały
Wybacz ale nie chciało mi się szukać do tyłu, a łeb już nie ten
Ewciu ufoludek był tylko jeden sezon a potem przepadł to rozmnażaj i zahaczysz o mnie? A co tam z Twoim wątkiem słychać?
Iwonko mrówek na razie nie mam, rok temu było sporo, ale to tylko okres przejściowy
A na ślimaki używam tylko granulki
Basiu Kochana Ty nam zdrowiej przede wszystkim , bo strasznie mi Ciebie żal, jak piszesz, że wszystko leży i czeka na Ciebie ...te roślinki przysypane.....jakbym mieszkała bliżej
Agnieszko bardzo dziękuję ale u Ciebie pewnie skalniaczek nie wejdzie...chyba że coś wymyślisz i pozmieniasz
Dorotko ja na mojej pierwszej działce miałam dużo ślimaków i takie sposoby próbowaliśmy. Wtedy na piwo nie szły
Potrafiły tak zjeść rośliny, że ja myślała że mi ktoś wykopał
Misiu
Halinko kamyki to będzie skalniak młodszej gospodyni
A ślimaki jedzą wszystko ...teraz jest sporo malutkich to próbują uróść młócąc wsio
Asiu ale jak piszesz że trzeba to jakby miał dziwnie wyglądać przy warzywniaku to może lepiej teraz. Mój ma dwa lata i jak widzisz szybko zarasta
Martusiu są takie? Ty to masz pomysły, a skalniak będziesz na pewno miała bardzo oryginalny jak nikt
Zuziu przy takiej ilości pracy w dwóch miejscach ...nie dziwię się, że czeka, ale jestem pewna że się doczeka i będzie wspaniały
Wybacz ale nie chciało mi się szukać do tyłu, a łeb już nie ten
Ewciu ufoludek był tylko jeden sezon a potem przepadł to rozmnażaj i zahaczysz o mnie? A co tam z Twoim wątkiem słychać?
Iwonko mrówek na razie nie mam, rok temu było sporo, ale to tylko okres przejściowy
A na ślimaki używam tylko granulki
Basiu Kochana Ty nam zdrowiej przede wszystkim , bo strasznie mi Ciebie żal, jak piszesz, że wszystko leży i czeka na Ciebie ...te roślinki przysypane.....jakbym mieszkała bliżej
Agnieszko bardzo dziękuję ale u Ciebie pewnie skalniaczek nie wejdzie...chyba że coś wymyślisz i pozmieniasz
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu skalniaczek mam powstał jako pierwszy w moim ogródku, już kilkakrotnie był przerabiany, bo nadmiernie zarastał i tak jakoś się.... kurczył Właśnie na ostatnich stronach jest u mnie pokazany, zapraszam na spacerek
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, pięknie pokazany skalniak...Może kiedyś pomyślę o takim
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu śliczne roślinki i ślicznie pokazane
Pozdrawiam Alicja
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, w tym roku nie ma wyboru, plagi prawie egipskie nawiedzają ogrody, niestety bez chemii ten rok się nie obejdzie, kiedy można eko-środkami zaradzić to można, ale nie w tym roku Na rabaty idą granulki na mrówki, na ślimaki wspomagająco do piwa również granulki, a mszyc jest tyle że bez chemii nie ma szans , coś okropnego, najgorszy rok odkąd mieszkam na wsi , przynajmniej w warzywniku pójdą same eko-środki bo jest nieduży i dam rade go ogarnąć pokrzywianką, mniszkiem, czosnkiem czy wrotyczem.
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko byłam, widziałam, napisałam
Irminko cieszy mnie, że Ci się podoba i jego widok zachęca Cię do wzięcia ewentualnie pod uwagę skalniaka w swoim ogrodzie
Aluniu bardzo dziękuję, dzisiaj skalniak wzbogacił się o kolejny okazik
W ogrodzie pojawiły się po ślimakach mszyce no to wytoczyłam ciężką artylerię i zrobiłam oprysk na razie rozcieńczoną gnojówką pokrzywową z mydłem potasowym czosnkowym. Zobaczymy jaki będzie efekt jak żaden to pójdzie w ruch chemia.
rozkwitły iryski, które wczoraj były w pączkach
co przeszło przez mój rozsadnik?
Będąc dzisiaj na placu mimo zakazu pozwoliłam sobie na małą przyjemność, u mojego pana sprzedającego rośliny!
ten rozchodnik ma taki kolor
mimo że dzwonki nie bardzo lubią u mnie być to kupiłam skupiony
jagoda kamczacka ma już spore owocki!
Pogoda dopisała cały dzień i temperatura była w okolicy 20 st, ale po wczorajszym szaleństwie dzisiaj pracowałam bardzo oszczędnie. Jutro w planach mam odchwaszczanie poletek i posianie części jarzyn ....może fasolkę posieję
Irminko cieszy mnie, że Ci się podoba i jego widok zachęca Cię do wzięcia ewentualnie pod uwagę skalniaka w swoim ogrodzie
Aluniu bardzo dziękuję, dzisiaj skalniak wzbogacił się o kolejny okazik
W ogrodzie pojawiły się po ślimakach mszyce no to wytoczyłam ciężką artylerię i zrobiłam oprysk na razie rozcieńczoną gnojówką pokrzywową z mydłem potasowym czosnkowym. Zobaczymy jaki będzie efekt jak żaden to pójdzie w ruch chemia.
rozkwitły iryski, które wczoraj były w pączkach
Będąc dzisiaj na placu mimo zakazu pozwoliłam sobie na małą przyjemność, u mojego pana sprzedającego rośliny!
ten rozchodnik ma taki kolor
mimo że dzwonki nie bardzo lubią u mnie być to kupiłam skupiony
jagoda kamczacka ma już spore owocki!
Pogoda dopisała cały dzień i temperatura była w okolicy 20 st, ale po wczorajszym szaleństwie dzisiaj pracowałam bardzo oszczędnie. Jutro w planach mam odchwaszczanie poletek i posianie części jarzyn ....może fasolkę posieję
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Ojej! Straszny dziki dzik?Maska pisze:
Czy milutka sarenka? Ale też deptać nie powinna!
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu dziękuję . Prawda, że śliczny aroniowy kwiatuszek, lekko różowy z ciemniejszymi pręcikami na tle zielonych błyszczących liści. A jesienią pięknie się przebarwia.
- Maska
- Kontakt:
Margolciu to bardzo dziwny ślad, bo na trzy jeden ma tą raciczkę na szczęście egzemplarz niezbyt ciężki
Lusiu usiadłam zmęczona, bo naprzeciwko mam ławeczkę i patrzę jest! rozwinięty kwiatuszek i od razu pomyślałam o Tobie
Kwiatuszek rzeczywiście śliczny ...trochę jak sztuczny bo te pręciki jakby przerysowane, jakby za duże .
Na jesieni to i aronia i borówki amerykańskie ślicznie się przebarwiają.
Lusiu usiadłam zmęczona, bo naprzeciwko mam ławeczkę i patrzę jest! rozwinięty kwiatuszek i od razu pomyślałam o Tobie
Kwiatuszek rzeczywiście śliczny ...trochę jak sztuczny bo te pręciki jakby przerysowane, jakby za duże .
Na jesieni to i aronia i borówki amerykańskie ślicznie się przebarwiają.
Zachód masz jak zwykle zjawiskowy
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś piękne masz te zachody słońca ja w swojej dolince nie widzę...
...a sadzonki kupiłaś bardzo dorodne...
...a sadzonki kupiłaś bardzo dorodne...
- Maska
- Kontakt:
Iwonko ale się przesunął i muszę coraz dalej w pole maszerować
Misiu jest taki młody człowiek na placu Imbramowskim znany paru osobom na FO; przeciętnie sadzonka kosztuje 5 zł, ale kępy są wielkie i z bryłą ziemi
Misiu jest taki młody człowiek na placu Imbramowskim znany paru osobom na FO; przeciętnie sadzonka kosztuje 5 zł, ale kępy są wielkie i z bryłą ziemi