Ogród Marty-cz.aktualna
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martusiu cztery strony przyjemności. U ciebie można spacerować do woli, co kawałek otwiera się widok na kolejne zakątki. Piwonie już niedługo pokażą swoje cudne kolory. Lewizja na kaskadowej jak królowa na tronie. Azalia szybko zakwitła. Miło, że masz możliwość zaglądać do zaprzyjaźnionych ogrodów i jeszcze podarki przywozić. Ogrodniczki to wyjątkowo empatyczne osoby, ja też z każdego wyjścia coś przywlokę na rabatki. Strat współczuję, szczególnie jagodowych, bo czekamy na własne owoce z niecierpliwością, a ty tyle przetworów robisz. Dużo ciepła do prac ogrodowych.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martuś
Pochwalę wszystkie roślinki pięknie kwitną.
Grad to łobuz zawsze jakiś szkód narobi .Kilka lat temu i nas narobił dużo szkód
Życzę zdrówka
Pochwalę wszystkie roślinki pięknie kwitną.
Grad to łobuz zawsze jakiś szkód narobi .Kilka lat temu i nas narobił dużo szkód
Życzę zdrówka
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam miłych gości,dzień był u mnie piękny,i cały był ogrodowy poza obiadkiem ,ale pracy w nim jakoś nie ubywa.
Marysiu,serki zrobione i wyszły pyszne ,podzieliłam się z dziećmi ,przybrałam miętą i ślicznie wyglądał na talerzyku ,miałam jedno sito takie mniejsze a głębsze i super kształt wyszedł,pokażę za chwilę ,pogoda była piękna,niby cały czas robię ,ale ciągle góry roboty przede mną ,chyba coś nie tak ze mną ,kwiaty po gradzie dadzą radę ,ale najgorsza to owocówka ,bo szkoda ,byłyby agreściki do kompociku swoje ,a tak to przetrzebiło i trzeba będzie dokupić ,pozdrawiam
Iwonko ,życzenia się spełniły i była piękna pogoda bez deszczu ,ale pewnie jutro trzeba będzie podlewać,przynajmniej nowe nasadzenia,dobrej nocki
Gosiu,roślinki sobie poradzą ,ale gorzej z owocówką ,bo niestety jest dużo mniej ,u mnie dzisiaj nie padało,chociaż coś zapowiadali przelotnie ,ale u mnie nie przeleciało,pozdrawiam
Soniu,ja bardzo lubię jak goście spacerują ,lewizji też połowę nie ma bo grad połamał łodyżki z kwiatuszkami na chwilkę tylko była królową ,piwonie się zbierają do kwitnięcia ,niech pokażą co potrafią ,ta azalia jest taka wczesna ,ale już zaczynają niebieskie ,jak sie jedzie w odwiedziny to zawsze coś sie ma ze swojego ogrodu ,to i gospodyni się stara ale to miłe ,że tak można sie powymieniać ,ja też ubolewam nad owocówką ,bo uwielbiamy swoje owoce i tak się na nie czeka ,i na przetwory i do zjedzenia ,to nie będzie ,zostało coś ,ale niewiele ,dzisiaj było bardzo cieplutko pozdrawiam
Aluś,dziękuję ,grad to zawsze narobi szkód ,dobrze ,że funkie jeszcze nie rozwinięte ,bo by liście na całe lato podarło,ale najbardziej żal owocówki ,ale i z tym trzeba się pogodzić ,pozdrawiam
Marysiu,serki zrobione i wyszły pyszne ,podzieliłam się z dziećmi ,przybrałam miętą i ślicznie wyglądał na talerzyku ,miałam jedno sito takie mniejsze a głębsze i super kształt wyszedł,pokażę za chwilę ,pogoda była piękna,niby cały czas robię ,ale ciągle góry roboty przede mną ,chyba coś nie tak ze mną ,kwiaty po gradzie dadzą radę ,ale najgorsza to owocówka ,bo szkoda ,byłyby agreściki do kompociku swoje ,a tak to przetrzebiło i trzeba będzie dokupić ,pozdrawiam
Iwonko ,życzenia się spełniły i była piękna pogoda bez deszczu ,ale pewnie jutro trzeba będzie podlewać,przynajmniej nowe nasadzenia,dobrej nocki
Gosiu,roślinki sobie poradzą ,ale gorzej z owocówką ,bo niestety jest dużo mniej ,u mnie dzisiaj nie padało,chociaż coś zapowiadali przelotnie ,ale u mnie nie przeleciało,pozdrawiam
Soniu,ja bardzo lubię jak goście spacerują ,lewizji też połowę nie ma bo grad połamał łodyżki z kwiatuszkami na chwilkę tylko była królową ,piwonie się zbierają do kwitnięcia ,niech pokażą co potrafią ,ta azalia jest taka wczesna ,ale już zaczynają niebieskie ,jak sie jedzie w odwiedziny to zawsze coś sie ma ze swojego ogrodu ,to i gospodyni się stara ale to miłe ,że tak można sie powymieniać ,ja też ubolewam nad owocówką ,bo uwielbiamy swoje owoce i tak się na nie czeka ,i na przetwory i do zjedzenia ,to nie będzie ,zostało coś ,ale niewiele ,dzisiaj było bardzo cieplutko pozdrawiam
Aluś,dziękuję ,grad to zawsze narobi szkód ,dobrze ,że funkie jeszcze nie rozwinięte ,bo by liście na całe lato podarło,ale najbardziej żal owocówki ,ale i z tym trzeba się pogodzić ,pozdrawiam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ten żywokost wygląda pięknie:)
Ale i tulipanki, i różnego rodzaju kwiecia u ciebie duzo .I wiesz,że ja takie ogrody lubię. Bardzo!!
U mnie tez dzień był bardzo pracowity ogrodowo
Ale i tulipanki, i różnego rodzaju kwiecia u ciebie duzo .I wiesz,że ja takie ogrody lubię. Bardzo!!
U mnie tez dzień był bardzo pracowity ogrodowo
-
Zapraszam do ogrodu ,pogoda była piękna więc zrobiłam parę zdjęć ,codziennie coś zakwita ,chociaż jeszcze nie ma burzy kwiatów.
alejka z różanecznikami,jeden już wystartował
zakwitły nowe tulipany
miały być białe to jest jeden
na kaskadowej zakwitły floksy
mój nowy nabytek od Marysiu już kwitnie
muszę sie pochwalić jaki zrobiłam ser,dzisiaj do wieczora odciekał ,aż jestem z siebie dumna ,bo to pierwszy ser zrobiony przeze mnie
alejka z różanecznikami,jeden już wystartował
zakwitły nowe tulipany
miały być białe to jest jeden
na kaskadowej zakwitły floksy
mój nowy nabytek od Marysiu już kwitnie
muszę sie pochwalić jaki zrobiłam ser,dzisiaj do wieczora odciekał ,aż jestem z siebie dumna ,bo to pierwszy ser zrobiony przeze mnie
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto ogród pierwsza klasa ,cudny i wyjątkowy.Jestem nim zachwycona na maksa.Ser wygląda apetycznie i jestem pewna,że też tak będzie smakował .Podziwiam i gratuluję własnoręcznego wyrobu Smacznego i miłej niedzieli
Szkoda roślinek i kwiatuszków rajskiej jabłoni. Faktycznie pięknie zakwitła.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu super serek, pyszny prawda
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś u mnie też pogoda idealna aż nie chce się by się zmieniła. choć deszcz by sie przydał.
Piękny serek, smakowicie wygląda, gratuluje sama bym zjadła.
Czemu narzekasz na brak kolorów, masz cudnie i tego nie doceniasz,,,Ja to muszę czynić?
Boski ogród i ślicznie zagospodarowany.
Piękny serek, smakowicie wygląda, gratuluje sama bym zjadła.
Czemu narzekasz na brak kolorów, masz cudnie i tego nie doceniasz,,,Ja to muszę czynić?
Boski ogród i ślicznie zagospodarowany.
-
Witam ,niedziela minęła wypoczynkowo,a jutro znowu do ogrodu.
Aniu,żywokost jest bardzo dekoracyjny,miło,że lubisz taki ogród jak mój,mnóstwo kolorów i odmian ,pozdrawiam
Beata,tyle pochwał w Twoich słowach co do mojego ogrodu,dziękuję ,ser pyszniutki i tak wsuwają ,że nie ma czasu dojrzewać,pozdrawiam
Ewciu,cóż zrobimy ,możemy sie tylko z tym pogodzić ,pewnie ,że szkoda i kwiatów i owocówki ,ale cóż my możemy
Iwonko,tak serek pyszny ,już sie chyba kończy ,nie pozwolili mu dojrzeć
Kasiu,u mnie też idealna ,chociaż dzisiaj pokropiło jak ksiądz kropidłem ,łatwo zrobić ,tylko trzeba mieć mleko od krowy i podpuszczkę ,u nas jest mlekomat ,,postawili księża Bonifraci ,bo mają krowy i bardzo gospodarzą ,może bardzo nie narzekam na brak kolorów,ale to nie to co przed nami,miło,że ten ogród się podoba
Aniu,żywokost jest bardzo dekoracyjny,miło,że lubisz taki ogród jak mój,mnóstwo kolorów i odmian ,pozdrawiam
Beata,tyle pochwał w Twoich słowach co do mojego ogrodu,dziękuję ,ser pyszniutki i tak wsuwają ,że nie ma czasu dojrzewać,pozdrawiam
Ewciu,cóż zrobimy ,możemy sie tylko z tym pogodzić ,pewnie ,że szkoda i kwiatów i owocówki ,ale cóż my możemy
Iwonko,tak serek pyszny ,już sie chyba kończy ,nie pozwolili mu dojrzeć
Kasiu,u mnie też idealna ,chociaż dzisiaj pokropiło jak ksiądz kropidłem ,łatwo zrobić ,tylko trzeba mieć mleko od krowy i podpuszczkę ,u nas jest mlekomat ,,postawili księża Bonifraci ,bo mają krowy i bardzo gospodarzą ,może bardzo nie narzekam na brak kolorów,ale to nie to co przed nami,miło,że ten ogród się podoba
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Najważniejsze że, grad nie wyrządził wielkich szkód.Żywokost bardzo dekoracyjna roślinka ,czy on kwitnie?Własne wyroby najsmaczniejsze i najzdrowsze.Apetycznie wygląda.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu nie wiem dlaczego część zdjęć widzę, a część muszę klikać żeby zobaczyć...tylko ja tak mam?
Coś nie mogę się zmieścić w czasie Ogród mnie pochłania do prawie 20.30 i wieczór robi się strasznie krótki bo koło 23 już nic nie widzę na oczy Trochę mi podlewa ale deszczyk jak ksiądz kropidłem. Jesteś wielka z tym serkiem, ja też jestem z Ciebie dumna Soliłaś czy moczyłaś w solance? Ogród się zmienia na późnowiosenny Co to za białe kwiatuszki nad aniołkiem? Złotlin Ci kwitnie Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocy życzę
Coś nie mogę się zmieścić w czasie Ogród mnie pochłania do prawie 20.30 i wieczór robi się strasznie krótki bo koło 23 już nic nie widzę na oczy Trochę mi podlewa ale deszczyk jak ksiądz kropidłem. Jesteś wielka z tym serkiem, ja też jestem z Ciebie dumna Soliłaś czy moczyłaś w solance? Ogród się zmienia na późnowiosenny Co to za białe kwiatuszki nad aniołkiem? Złotlin Ci kwitnie Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocy życzę
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto.To, że masz cudny ogród , to nie chcę się powtarzać. Jesteś też wspaniałą gospodynią w domu. To pokazywałaś już nie raz .A teraz doszło jeszcze robienie serów.
Ja robiłam serki topione,to już mój sukces jakiś jakiś tam.
Ja robiłam serki topione,to już mój sukces jakiś jakiś tam.